![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nevsune'nin gönderdiği kefiri temiz suyla yıkayıp hemen mayaladım. 24 saat gibi ılık sütte tuttum. Ayran değil de yoğurt elde ettim. Sayın Cheops size daha yakın bir kaynaktan kolayca ulaşma imkanı bulamazsanız aldığım mayayı çoğaltıp size göndermeye çalışırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kefir mayasıyla yoğurt olması mümkün değil, bir yanlışlık olmasın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
|
Arkadaşlar, iyi günler ben kefiri yıllarca kullandım. çok faydasını gördüm. Eğer sistemini bilirde yaparsanız aynı pınar ayran gibi tat vermektedir, yoksa paslı demir tadı vermektedir. Hazır kefirleri kesinlikle ve kesinlikle kullanma,kullandırma taraftarı değilim. Bende MAYASI vardı ama rahatsızlığımı takip esnasında yenilemediğim için öldüler. Inşallah, temin edebilirsem çoğaltıp isteyene gönderirim. çok kıymetli bir içecek, kıymeti bilinmiyor. Sevgi ve saygılar şeref deniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Denizakvaryumu ne bileyim havadan mı sudan mıdır ? Sütü bıraksam kendi haline yine yoğurt oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çok sıcak bir ortamda tuttuysanız belki ondan olmuştur ama ben de hiç yoğurt gibi olanını görmedim. Bazen benimki de sıcak ortamda koyu olabiliyor ama o kadar değil. Belki sütün ılık olması mayalanmayı çabuklaştırmıştır. Hele bir de örtüler altında. Ne yapsın garibim, kendini yoğurt sanmıştır ![]() Ben ayran kıvamı için genelde oda sıcaklığında 24 saat tutuyorum. Sütü de ılık değil soğuk mayalıyorum. Tadı, kıvamı tam istediğim gibi oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz beklerseniz, size de gerçek maya gönderirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Nevsune, aktarlarda satıldığını okudum, buradan bakabilirim, bulamazsam haber veririm. Aslında sormak istediğim bir şey var. Bana iki sene önce kefir verilmişti, çok düzenli mayalamadığım için iki senedir buzdolabında sütün içinde bekliyor, arada iyice yıkayıp sütünü değiştiriyorum. Kötü kokusu yok, boyutunda da büyüme yok ama ne kullanmaya cesaret edebiliyorum ne de atmaya kıyabiliyorum. Kısacası atayım mı? Düzenleyen Kiraz : 11-11-2008 saat 13:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arzu'cuğum kendisi de büyüyor, küçük parçalar halinde ayrılıp çoğalabiliyor da. O parçaları birlikte mayalamayı sürdürürsen, zamanla onlar da büyüyecekler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
|
Merhabalar, Kefirin hep yararlarını okudum, fakat merak ettiğim ; bir yaşından önce bebeklere inek sütü vs. verilmiyor. Fakat yoğurt yediriyoruz. Kefir bebeklere verilebilir mi bilgisi olan var mı? Kefir mayası arıyorum, Kocaeli'nde ikamet eden arkadaşlar, kefir mayası bulabileceğim yerler mevcut mu? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Tadını merak edenler için ev yapımı kefir : Mayalama süresini uzun, sıcaklığı biraz yüksek tutunca: Satışa sunulan tuzlu ve kıvamlı ayranları değil de süzme yoğurttan sulandırılarak yapılan köpüklü köy ayranlarını düşünün. O ayranın içine biraz mineralli su ya da soda karıştırdığınızı farzedin. Tadı gayet güzel bence... Vücuttaki etkileri : Sindirim sistemi hareketlerinin düzeldiğini hissediyorsunuz. Midede hafif gaz yapabiliyor. Midesi hassas olanlar biraz dikkatli olabilir. Bir de içtikten sonra çok sevinmiş ya da sahneye çıkarmış gibi acayip heyecan hissediyorsunuz. ( Tam olarak açıklayamadım ama anlayın işte ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bünye alıştıktan sonra o da kalmıyor. Geçenlerde tv'de, prof.lardan birinin bir konuşmasında duymuştum. Turpun yararlarından söz ederken, gaz sorunu dile getirilmişti. Aslında gazı yapan o besin olmazmış, zaten var olan gaz sorununu o besin çözermiş. Yani sebep olmaz ama çözüm olurmuş ![]() Bundan hareketle düşünürsek, belki de kefir bir süre sonra probiyotiklik görevini yerine getirip, barsaklardaki sıkıntıları ortadan kaldırmış oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
|
sayın deniz akvaryumu, bizler hep doğal yiyecek ve içeceklerden yanayız değilmi, evde yapılan yoğurt 3 veya 4 gün kalıyor sonra ekşiyor, hazır toğurtlar nasıl 3-4 ay bozulmadan kalabiliyor? evde açıktaki su bir hafta sonra bozuluyor, hazır su lar nasıl 5-6 ay bozulmadan kalabiliyor? evde hazırlanan kefir 3 gün sanra bozulup acışıyor, markette satılan hazır kefirler nasıl1-2 ay bozulmadan kalıyor? kendi kendinize sorunuz, cevabını siz biliyorsunuz. bu yüzden bari kefiri kendimiz yapıp içelim derim. karar sizlerin. sevgi ve saygılar şeref deniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
|
Nevsune hanım... kefir taneleri oluşmadımı ??? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
|
çok çok teşekkür ederim nevsune hanım... gerçekten çok makbule geçer... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
|
Merhaba arkadaşlar! Merak ettim acaba soya sütündende kefir olurmu?Ne dersiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Yurtdışında soya sütüyle kefir yapanlar olduğunu biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
|
Biraz pahalı olur ama bir denemek güzel olurdu.Farklı birşey olur.İlk fırsatta denemek gerek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
|
Nevsune Hanım Sonunda Kefiri buradaki bir aktarda bulmayı başardım... İlk görüşüm hayal kırıklığı oldu. Büyüklüğünü pinpon topu kadar bişey bekliyordum aldığım taneler bezelye tanesi kadar 2 çorba kaşığı dolusu... Karnıbahara benziyorlar ilk gün pastörize sütü ılıklaştırıp kavanozun içine attım mutfak dolabında 1 gün beklettim baya koyulaştı.... İlk olduğu için içmeden döktüm süzgeç ile süzerek tabi geri kalanı temiz bir kavanoza koyup gene üzerine ılık süt koydum 6 saat oldu sabaha bakıcam şimdiden kokusu değişti... heyecanlıyım bakalım ilk yaptığım kefirin tadı nasıl olacak.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İki kaşık kefir mayası gereğinden bile fazla. Üniversite bir deney tüpü içinde bir çay kaşığı kadar satıyor. Mide sorunu yaşayanlar için, 12 saat beklemiş kefir kullanmak yeterli olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
|
Sonunda ev yapımı kefirimin tadına bakıyorum... Sanırım biraz fazla beklettiğim için biraz koyu oldu... Tadı hafif ekşimsi hazır kefirler gibi değil sanki ekşi boza gibi hafif dilimi gıdıklıyor... İnşallah bozuk süt içmiyorum dur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Alıntı:
Kefir konusundaki en kapsamlı site, egzantrik bir Avustralyalı olan Dom'un web sitesidir. www.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tadının hafif ekşimsi olması gerekiyor, 24 saat beklettiyseniz. Durdukça biraz daha artabilir bu tad. Hazır olanların 12 saat beklemiş kefir olduğunu düşünüyorum. Koyu olmasının asıl nedeni, mayanızın iki çorba kaşığı olması. Maya çoğaldıkça koyulaşma da artacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|