agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-11-2008, 13:23   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Sayın Nevsune'nin gönderdiği kefiri temiz suyla yıkayıp hemen mayaladım. 24 saat gibi ılık sütte tuttum. Ayran değil de yoğurt elde ettim.

Sayın Cheops size daha yakın bir kaynaktan kolayca ulaşma imkanı bulamazsanız aldığım mayayı çoğaltıp size göndermeye çalışırım...

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 15:34   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Sayın Nevsune'nin gönderdiği kefiri temiz suyla yıkayıp hemen mayaladım. 24 saat gibi ılık sütte tuttum. Ayran değil de yoğurt elde ettim.

.
Kefir mayasıyla yoğurt olması mümkün değil, bir yanlışlık olmasın?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 15:11   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
Arkadaşlar, iyi günler
ben kefiri yıllarca kullandım. çok faydasını gördüm.
Eğer sistemini bilirde yaparsanız aynı pınar ayran gibi tat vermektedir, yoksa paslı demir tadı vermektedir.
Hazır kefirleri kesinlikle ve kesinlikle kullanma,kullandırma taraftarı değilim.
Bende MAYASI vardı ama rahatsızlığımı takip esnasında yenilemediğim için öldüler.
Inşallah, temin edebilirsem çoğaltıp isteyene gönderirim.

çok kıymetli bir içecek, kıymeti bilinmiyor.

Sevgi ve saygılar
şeref deniz

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 15:33   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şeref Mesajı Göster
Hazır kefirleri kesinlikle ve kesinlikle kullanma,kullandırma taraftarı değilim.
Neden, hazır kefiri önermiyorsunuz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 15:46   #5
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Ben de buradan okuduğum gibi, hazır kefirle mayaladım, tam yoğurt kıvamı gibi katı oldu.
Metal değdirmemek gerektiğine göre, tahta kaşıkla yemek gerekiyor herhalde

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 16:04   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Denizakvaryumu ne bileyim havadan mı sudan mıdır ? Sütü bıraksam kendi haline yine yoğurt oluyor ... Bakın tamıtamına şöyle yaptım: Sütü kaynattım, ılımasını bekledim, güzelce pınar suyuyla yıkayıp kar gibi yaptığım kefiri metal değdirmeden süte bıraktım. Yoğurt mayalar gibi üzerini sıkıca örttüm. Yalnız mayalanma süresini bir tam gün tuttum. Bildiğiniz yoğurdu elde ettim...

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 16:12   #7
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Ben de günlük süt aldım, hafifçe ılıttım (buzdolabından çıkmıştı, oda sıcaklığına getirdim) . Hazır kefirle mayaladım, metal olmayan kapaklı bir kapta 24 saat beklettim, yoğurt gibi oldu.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 16:15   #8
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Çok sıcak bir ortamda tuttuysanız belki ondan olmuştur ama ben de hiç yoğurt gibi olanını görmedim. Bazen benimki de sıcak ortamda koyu olabiliyor ama o kadar değil. Belki sütün ılık olması mayalanmayı çabuklaştırmıştır. Hele bir de örtüler altında. Ne yapsın garibim, kendini yoğurt sanmıştır.

Ben ayran kıvamı için genelde oda sıcaklığında 24 saat tutuyorum. Sütü de ılık değil soğuk mayalıyorum. Tadı, kıvamı tam istediğim gibi oluyor.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 16:18   #9
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Oda sıcaklığı 21,5- 22 dereceydi. Bir litre süte, 2 yemek kaşığı kadar hazır kefir koymuştum.

Sanırım sütün ısısı biraz daha düşük olmalıydı.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 16:39   #10
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar Mesajı Göster
Bir litre süte, 2 yemek kaşığı kadar hazır kefir koymuştum.
.
Hazır kefir mayalama yöntemiyle kefir elde edilip edilemeyeceğini bilmiyorum. Şimdiye dek hep, kefirin böyle olamayacağını okudum. Onun yoğurt türü bir besin olma olasılığı daha fazla.

Biraz beklerseniz, size de gerçek maya gönderirim.

09beydereli beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 16:19   #11
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Kefire ihtiyacı olan arkadaşların bir süre beklemeleri gerekecek. Şu anda benim elimde sadece küçük bir parça maya kaldı. Biraz geliştiğinde yine buradan haber veririm.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 16:48   #12
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Teşekkürler Nevsune, aktarlarda satıldığını okudum, buradan bakabilirim, bulamazsam haber veririm.

Aslında sormak istediğim bir şey var. Bana iki sene önce kefir verilmişti, çok düzenli mayalamadığım için iki senedir buzdolabında sütün içinde bekliyor, arada iyice yıkayıp sütünü değiştiriyorum. Kötü kokusu yok, boyutunda da büyüme yok ama ne kullanmaya cesaret edebiliyorum ne de atmaya kıyabiliyorum. Kısacası atayım mı?


Düzenleyen Kiraz : 11-11-2008 saat 13:54
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 17:21   #13
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,813
Galeri: 256
Merhaba Nevsune Hanım,

Kefir mayası çoğalırken gerçek mayanın kendisi mi büyüyor, yoksa bardağın dibinde ince ince tanecikler var, çoğalan onlar mı?

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 08:26   #14
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar Mesajı Göster
Aslında sormak istediğim bir şey var. Bana iki sene önce kefir verilmişti, çok düzenli mayalamadığım için iki senedir buzdolabında sütün içinde bekliyor, arada iyice yıkayıp sütünü değiştiriyorum. Kötü kokusu yok, boyutunda da büyüme yok ama ne kullanmaya cesaret edebiliyorum ne de atmaya kıyabiliyorum. Kısacası atayım mı?
Aslında koku ve renkten bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz. Rengi sararmadıysa ve kötü kokmuyorsa bozulmamış olabilir. Bir kez, iyi sua iyice yıkaıp kalıntılardan arındırdıktan sonra, 1/2 litre sütün içinde mayalamaya bırakıp deneseniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu Mesajı Göster
Merhaba Nevsune Hanım,

Kefir mayası çoğalırken gerçek mayanın kendisi mi büyüyor, yoksa bardağın dibinde ince ince tanecikler var, çoğalan onlar mı?
Arzu'cuğum kendisi de büyüyor, küçük parçalar halinde ayrılıp çoğalabiliyor da. O parçaları birlikte mayalamayı sürdürürsen, zamanla onlar da büyüyecekler.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 18:13   #15
aer
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
Merhabalar,
Kefirin hep yararlarını okudum, fakat merak ettiğim ; bir yaşından önce bebeklere inek sütü vs. verilmiyor. Fakat yoğurt yediriyoruz. Kefir bebeklere verilebilir mi bilgisi olan var mı? Kefir mayası arıyorum, Kocaeli'nde ikamet eden arkadaşlar, kefir mayası bulabileceğim yerler mevcut mu? Teşekkür ederim.

aer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 08:58   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Tadını merak edenler için ev yapımı kefir :

Mayalama süresini uzun, sıcaklığı biraz yüksek tutunca: Satışa sunulan tuzlu ve kıvamlı ayranları değil de süzme yoğurttan sulandırılarak yapılan köpüklü köy ayranlarını düşünün. O ayranın içine biraz mineralli su ya da soda karıştırdığınızı farzedin. Tadı gayet güzel bence...

Vücuttaki etkileri : Sindirim sistemi hareketlerinin düzeldiğini hissediyorsunuz. Midede hafif gaz yapabiliyor. Midesi hassas olanlar biraz dikkatli olabilir. Bir de içtikten sonra çok sevinmiş ya da sahneye çıkarmış gibi acayip heyecan hissediyorsunuz. ( Tam olarak açıklayamadım ama anlayın işte )

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 09:13   #17
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Midede hafif gaz yapabiliyor.)
Bünye alıştıktan sonra o da kalmıyor.

Geçenlerde tv'de, prof.lardan birinin bir konuşmasında duymuştum. Turpun yararlarından söz ederken, gaz sorunu dile getirilmişti. Aslında gazı yapan o besin olmazmış, zaten var olan gaz sorununu o besin çözermiş. Yani sebep olmaz ama çözüm olurmuş

Bundan hareketle düşünürsek, belki de kefir bir süre sonra probiyotiklik görevini yerine getirip, barsaklardaki sıkıntıları ortadan kaldırmış oluyor.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 09:55   #18
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,813
Galeri: 256
Çok teşekkür ederim Nevsune Hanım.

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 11:15   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
sayın deniz akvaryumu,
bizler hep doğal yiyecek ve içeceklerden yanayız değilmi,
evde yapılan yoğurt 3 veya 4 gün kalıyor sonra ekşiyor,
hazır toğurtlar nasıl 3-4 ay bozulmadan kalabiliyor?
evde açıktaki su bir hafta sonra bozuluyor,
hazır su lar nasıl 5-6 ay bozulmadan kalabiliyor?
evde hazırlanan kefir 3 gün sanra bozulup acışıyor,
markette satılan hazır kefirler nasıl1-2 ay bozulmadan kalıyor?
kendi kendinize sorunuz, cevabını siz biliyorsunuz.
bu yüzden bari kefiri kendimiz yapıp içelim derim.
karar sizlerin.

sevgi ve saygılar
şeref deniz

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 17:40   #20
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Nevsune hanım... kefir taneleri oluşmadımı ???

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 10:55   #21
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Yok, onlar bu kadar çabuk oluşamıyor.

Ne desem bilemiyorum ama biraz zaman gerekli.

Benim ilk bulduğum kaynağa bir bakayım. Hala yapıyor ve elinde varsa size onlardan göndermeye çalışırım.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 13:41   #22
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Yok, onlar bu kadar çabuk oluşamıyor.

Ne desem bilemiyorum ama biraz zaman gerekli.

Benim ilk bulduğum kaynağa bir bakayım. Hala yapıyor ve elinde varsa size onlardan göndermeye çalışırım.
çok çok teşekkür ederim nevsune hanım... gerçekten çok makbule geçer...

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2008, 12:31   #23
Ağaç Dostu
 
Musti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
Merhaba arkadaşlar!
Merak ettim acaba soya sütündende kefir olurmu?Ne dersiniz.

Musti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2008, 13:32   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musti Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar!
Merak ettim acaba soya sütündende kefir olurmu?Ne dersiniz.
Yurtdışında soya sütüyle kefir yapanlar olduğunu biliyorum.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2008, 14:27   #25
Ağaç Dostu
 
Musti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
Biraz pahalı olur ama bir denemek güzel olurdu.Farklı birşey olur.İlk fırsatta denemek gerek.

Musti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2008, 21:44   #26
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Nevsune Hanım Sonunda Kefiri buradaki bir aktarda bulmayı başardım...

İlk görüşüm hayal kırıklığı oldu. Büyüklüğünü pinpon topu kadar bişey bekliyordum aldığım taneler bezelye tanesi kadar 2 çorba kaşığı dolusu...

Karnıbahara benziyorlar ilk gün pastörize sütü ılıklaştırıp kavanozun içine attım mutfak dolabında 1 gün beklettim baya koyulaştı.... İlk olduğu için içmeden döktüm süzgeç ile süzerek tabi geri kalanı temiz bir kavanoza koyup gene üzerine ılık süt koydum 6 saat oldu sabaha bakıcam şimdiden kokusu değişti... heyecanlıyım bakalım ilk yaptığım kefirin tadı nasıl olacak....

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2008, 08:01   #27
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
İki kaşık kefir mayası gereğinden bile fazla. Üniversite bir deney tüpü içinde bir çay kaşığı kadar satıyor.

Mide sorunu yaşayanlar için, 12 saat beklemiş kefir kullanmak yeterli olacaktır.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2008, 13:38   #28
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Sonunda ev yapımı kefirimin tadına bakıyorum... Sanırım biraz fazla beklettiğim için biraz koyu oldu... Tadı hafif ekşimsi hazır kefirler gibi değil sanki ekşi boza gibi hafif dilimi gıdıklıyor... İnşallah bozuk süt içmiyorum dur

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2008, 15:14   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cheops Mesajı Göster
Sonunda ev yapımı kefirimin tadına bakıyorum... Sanırım biraz fazla beklettiğim için biraz koyu oldu... Tadı hafif ekşimsi hazır kefirler gibi değil sanki ekşi boza gibi hafif dilimi gıdıklıyor... İnşallah bozuk süt içmiyorum dur
Ekşimsi tad folik asit miktarının artmasındandır. Eğer kefiri süzdükten sonra da hemen içmeyip 24 saat buzdolabında bekletirseniz, içindeki özellikle B grubu vitaminlerin kat be kat arttığı bildiriliyor.
Kefir konusundaki en kapsamlı site, egzantrik bir Avustralyalı olan Dom'un web sitesidir.
www.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2008, 14:37   #30
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Tadının hafif ekşimsi olması gerekiyor, 24 saat beklettiyseniz. Durdukça biraz daha artabilir bu tad. Hazır olanların 12 saat beklemiş kefir olduğunu düşünüyorum.

Koyu olmasının asıl nedeni, mayanızın iki çorba kaşığı olması. Maya çoğaldıkça koyulaşma da artacak.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025