Konu: Kefir
View Single Post
Eski 15-11-2008, 15:14   #198
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cheops Mesajı Göster
Sonunda ev yapımı kefirimin tadına bakıyorum... Sanırım biraz fazla beklettiğim için biraz koyu oldu... Tadı hafif ekşimsi hazır kefirler gibi değil sanki ekşi boza gibi hafif dilimi gıdıklıyor... İnşallah bozuk süt içmiyorum dur
Ekşimsi tad folik asit miktarının artmasındandır. Eğer kefiri süzdükten sonra da hemen içmeyip 24 saat buzdolabında bekletirseniz, içindeki özellikle B grubu vitaminlerin kat be kat arttığı bildiriliyor.
Kefir konusundaki en kapsamlı site, egzantrik bir Avustralyalı olan Dom'un web sitesidir.
www.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön