agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-01-2011, 15:10   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kullanılan malzeme süt olduğu için, ne kadar steril ortamda korunsa da, havadan gelecek etkilere açık oluyor.
Çok maya katıldığı için koyu yoğurt gibi olsa da böyle lastikleşmemesi gerekiyor. Mayayı parçalamanın etkisi olacağını sanmıyorum. Havadan bir şeyler geçmiş olabilir.
Bence mayayı kullanmayın yenisini bulalım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2011, 20:59   #2
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Bir-birbuçuk litre pastörize sütü 16-20 saatte mayaladığım kefir mayam:

http://www.agaclar.net/forum/showthr...138#post745138

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2011, 23:14   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1
kefirde sorun mu var acaba?

öncelikle herkese mutlu günler diliyorum.
Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne.
18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun.
çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

ebse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 12:30   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebse Mesajı Göster
öncelikle herkese mutlu günler diliyorum.
Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne.
18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun.
çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
Kefir zaman artı sıcaklıkla orantılı oranda koyulaşır.İçilebilecek kıvam için 7-8 saat ılık ortamda tutmanız gerekir .Sulandırarak ayran gibi de tüketebilirsiniz.
Ayrıca kefir mayanız çok sütünüz az olursa da koyu olur.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 12:20   #5
Ağaçsever
 
Zeynep Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 64
Bende uzun zamandir kefir mayaliyorum cokta memnunum.

Zeynep Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 08:15   #6
Yeni Üye
 
canturk_akpinar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 3
şu kefirin tadını çok merak ettim. banada kefir tanesi gönderebilecek var mı acaba? bi deneyeyim. 505 561 52 84

canturk_akpinar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 18:00   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-04-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1
Merhabalar

Kefir le yoğurda müslüman - gavur ayrımı yapılacağı hiç aklıma gelmezdi ki iki üründe birbirinden değerli ve faydalı probiyotik, prebiyotikler ve kefirinde yüzyıllardır müslümanlar tarafından kullanıldığını biliyorum içinde alkol var ozaman kötüdür diyerek olaya biçimsel açıdan bakmak bana çok mantıklı bir bakış açısı gibi gelmiyor ki bu üründeki alkol miktarı ve etkisi bizleri sarhoş edecek kadar olamadığını sanırım herkez biliyordur. ben hiç kefirden ve benzeri ürünlerden sarhoş olup çevresine, kendisine ve ailesine zulüm yapan bir insan haberi duymadım burada bahsi geçen alkol miktarı bu idiadan dolayı kefir ürünü kullanmayan bir insanın başka birçok meyve,sebze v.b ürünlerden aldığını söyleyebiliriz

İnternetde daha önce okuduğum bir haberde : 16-17-18 /10/2006 tarihlerinde Bursa TÜBİTAK'ta yapılan analiz raporlarına göre günlük hayatımızda tükettiğimiz bazı yiyecek ve içecek maddelerinin içerdiği ethanol (etil alkol) miktarları belirtildi.

Patates 4,47 gr/l

Yoğurt 2,48 gr/l

Boza 2,26 gr/l

Portakal 2,13 gr/l

Hurma 1,90 gr/l

Sirke 1,69 gr/l

Gül suyu 1,53 gr/l

Ekmek Mayası 1,24 gr/l

Greyfurt 0,95 gr/l

Meyve suyu 0,48 gr/l

Kola 0,2 gr/l

Gazoz 0,2 gr/l

Portakallı Gazoz 0,2 gr/ ethanol (etil alkol) ölçülmüştür.


Kefirin ne çevremize ne kendimize zarar verdiğini kanıtlayan bir çalışma yok bu zamana kadar yapılan araştırmalar tam aksi yönde bence kefir Allahın çok güzel ve faydalı bir nimeti

torik55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 21:15   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-03-2010
Şehir: Ukrayna
Mesajlar: 120
Sayin TORIK,
Ben tarihsel gercekleri yazdim. Sovyet hakimiyeti altinda kalan musluman topluluklar haricinde diger musluman halklar icerdigi ve bekledikce artan alkol miktari sebebiyle bu urunden uzak durmuslardir dedim. Kefiri icip icip saga sola saldirma zaten olamaz cunku derecesi dusuk. Sonucta eger niyet keyif verici madde elde etmek olursa bunu yogunlastirilmis siyah caylada yapabilirsiniz.
Bazi mezheplerin sizin listenizdeki sirkeye de temkinli yaklastiklarini biliyorsunuzdur sanirim. Insanlar inanclarina gore istedikleri sekilde besin maddelerini tuketmekte serbesttirler.
Ayrica Gavur gibi yakisiksiz bir tabiri kullanmamanizi rica ederim.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2011, 23:22   #9
Ağaç Dostu
 
musbet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 425
Selamlar
ben kefir mayası arıyorum açıkçası aktarlardaki kefire güvenmiyorum.Elinde kefir mayası bulunan arkadaşlar kargoyla karşı ödemeli olarak gönderirseniz çok sevinirim.

musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2011, 13:19   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,736
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musbet Mesajı Göster
Selamlar
ben kefir mayası arıyorum açıkçası aktarlardaki kefire güvenmiyorum.Elinde kefir mayası bulunan arkadaşlar kargoyla karşı ödemeli olarak gönderirseniz çok sevinirim.
Aşağıdaki linkten bulabilirsiniz. Deneyenler ve ben gayet memnunum.
Kefir

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2011, 14:48   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 184
Elimde kefir mayası vari mayalanma süresi uzun ya da kısa pek fark etmiyor, üzerinde hafif bir küf tabakası oluşuyor, bunu önlemek isçin bir şey yapabilir miyim? Yoksa bu mayalanma süresinde normalmidir?

darkfriairs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 08:45   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,736
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi darkfriairs Mesajı Göster
Elimde kefir mayası vari mayalanma süresi uzun ya da kısa pek fark etmiyor, üzerinde hafif bir küf tabakası oluşuyor, bunu önlemek isçin bir şey yapabilir miyim? Yoksa bu mayalanma süresinde normalmidir?
Elinizdeki mayada bir sorun yok ise mayanızın miktarına göre, örneğin ; 3 yemek kaşığına kadar mayayı 600-700 gram oda sıcaklığındaki süte koyup soğuk havalarda mayalanma ortamının sağlanabileceği bir ortamda (22-24 derece) 12-24 saat beklemeye bırakıyoruz. Mayada bir sorun yok ise sağlıklı bir şekilde mayalanacaktır.

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2011, 07:35   #13
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Mayanın önemini kavramış bulunuyorum.
2 yıl önce denediğim maya benim kefirden tiksinmeme neden oluyordu az kalsın.
Hazır satın aldıklarımdan çok farklıydı.
Bu sene bir arkadaşın verdiği maya ile tekrar denedim, tadı ve kokusu güzel jöle kıvamında bir kefir elde ettim.
Oda ısısında tek bardak yapıyorum, bazen 12 saat beklemek zorunda kalıyorum ama tadı hakikaten güzel.
Kullandığım süt cam şişede litrelik satılanlardan.
Pes etmeyip tekrar denediğime şükrediyorum.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2011, 07:54   #14
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi darkfriairs Mesajı Göster
Elimde kefir mayası vari mayalanma süresi uzun ya da kısa pek fark etmiyor, üzerinde hafif bir küf tabakası oluşuyor, bunu önlemek isçin bir şey yapabilir miyim? Yoksa bu mayalanma süresinde normalmidir?
Üzerinde küf oluşuyorsa o mayayı artık kullanmayın.
Mayanıza küf bulaşmış.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2011, 21:39   #15
Ağaç Dostu
 
musbet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 425
Selam arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu kefir mayası buldum. Kocaelinden eldem teslim isteyenlere verebilirim.
Sayın darkfriairs bende kefir mayalıyorum ama üzerinde küf tabakası oluşmuyor.oluşmamasıda lazım bence tabi benden daha deneyimli olanlar daha iyi bilirler bu nacizane benim fikrim.

musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2011, 08:26   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Mayanın önemini kavramış bulunuyorum.
2 yıl önce denediğim maya benim kefirden tiksinmeme neden oluyordu az kalsın.
Hazır satın aldıklarımdan çok farklıydı.
Bu sene bir arkadaşın verdiği maya ile tekrar denedim, tadı ve kokusu güzel jöle kıvamında bir kefir elde ettim.
Oda ısısında tek bardak yapıyorum, bazen 12 saat beklemek zorunda kalıyorum ama tadı hakikaten güzel.
Kullandığım süt cam şişede litrelik satılanlardan.
Pes etmeyip tekrar denediğime şükrediyorum.


Ben de marketdeki kefirleri içemiyorum tadı hoşuma gitmiyor.

Engin Beyin mayasına alıştık onunla gidiyor bu mayayı kullananlar "bana köyümü hatırlatıyor" diyor.

Kimisi de market kefirini çok seviyor.

Buradan çıkan sonuç; zevkler ve renkler tartışılmaz, hoşumuza giden mayayı bulup onunla yola devam edeceğiz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2011, 09:21   #17
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Ben de marketdeki kefirleri içemiyorum tadı hoşuma gitmiyor.

Yanlış anlamışsınız , iğrençleşmemek için böyle bir kıyas yaptım, ama madem icap etti, eski yaptığım kefir beyaz ve sümüksü kıvamda uzayan bir ne katı ne sıvı maddeydi. Markettekini de pek sevemedim.
Ama şu an mayaladığım kefir çok güzel


Düzenleyen Jezebel : 01-12-2011 saat 13:15
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2011, 12:24   #18
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2009
Şehir: kayseri
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Yanlış anlamışsınız , iğrençleşmemek için böyle bir kıyas yaptım, ama madem icap etti, eski yaptığım kefir beyaz ve sümüksü kıvamda uzayan bir ne katı ne sıvı maddeydi. Markettekini de pek sevemedim.
Ama şu an mayaladığım kefir çok güzel
Kendimlen ve mayamlan gurur duyuyorum.

Sizden de bu beklenirdi. Başarılar dilerim... Bir gün bende başarırım, inşallah.

Ketir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2011, 17:57   #19
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Yanlış anlamışsınız , iğrençleşmemek için böyle bir kıyas yaptım, ama madem icap etti, eski yaptığım kefir beyaz ve sümüksü kıvamda uzayan bir ne katı ne sıvı maddeydi. Markettekini de pek sevemedim.
Ama şu an mayaladığım kefir çok güzel
Benim kefirim de geçen günlerde tarif ettiğiniz gibi sümüksü yapı aldı, kokusunda kötüleşme yoktu, üzeri küflenmemişti. Sanırım buzdolabında sütün içinde tuttuğum süre biraz uzayınca böyle oldu. Bazen yoğurt mayalarken de başıma benzer durum geliyordu, nedenini bilmiyorum.

Kokusu güzel ve küf oluşumu olmadığı için kefir tanelerini süzgeçte iyice yıkadım, su dolu kavanoza koyarak bir kaç kere çalkalayıp boşalttım, uzayan yapı iyice kaybolunca az miktar süte koyup buzdolabına kaldırdım, iki günde bir sütü değiştirdim. Bir hafta boyunca oluşan kefiri kullanmadım, dışarıda son mayaladığım gayet normal oldu, bundan sonrakileri kullanacağım. En çok ekmek yapımında kullanıyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2011, 19:18   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
Kefiri mayalamadığım zaman içme suyunun içinde (klorsuz suda) buzdolabında saklıyorum,sütte değil.Konuyu baştan okumadım ama ,arkadaşlar kefire asla metal deymeyecek.Süzgeciniz bile plastikten olmalı,dikkat edin tel olmasın.Oda sıcaklığında 24 saatte mayalanır.Kış ve yaza göre bu süre biraz değişebilir.Ben de ev yapımı kefiri tercih ediyorum,hazırları ilk denediğimde içemedim.Herkese kolay gelsin,afiyet olsun.

Dansel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2011, 21:10   #21
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Haklısınız, bunlara dikkat etmek lazım.
Kullandığım herşey porselen, süzgeç ve kaşık dahil.
Ancak artık dinlendirmiyorum, hergün mayaladığım için pek istirahat edemiyor.
Evde süt olmadığı zaman içme suyu içinde buzdolabında bekletiyorum.
Benim mayam çok ufak, minik karnıbahar çiçeği gibi

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 08:08   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
En çok yapılan hatalardan biri sütü yoğurt mayalamadaki süt ısısına çıkarıp kefir mayalamak.

Kefir mayası bu sıcaklığı sevmiyor ve maya sıcakta bozulup sümüksü kıvamda kefir oluşturuyor.
Ben soğuk sütle mayalıyorum 2.günün sonunda oda ısısında yoğurt gibi oluyor.

Eğer tüketemiyeceksem , üstünde küf olmaması için olduğu gibi buzdolabına bırakıyorum 3 hafta bile bozulmadan kalıyor, daha uzun süreleri de deneyeceğim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 16:24   #23
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Ben de soğuk süt ile mayalıyorum, plastik süzgeç kullanıyorum. Sütte saklanabileceğini senelerdir kullanan birinden duymuştum ama belki daha çabuk bozulmasına neden oluyordur, emin değilim ya da buzdolabında çok yavaş da olsa mayalanma devam ediyordur, bir hafta boyunca bozulmadan kalabiliyor.

Sn. denizakvaryumu, "olduğu gibi buzdolabında bırakıyorum" derken, kefirin içinde mi bırakıyorsunuz?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 18:24   #24
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
kefir istegi

Bende kefir mayası istiyorum elinde fazla olan biri varsa kargosunu ben öderim.

kirazcı35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2011, 23:27   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Ben de soğuk süt ile mayalıyorum, plastik süzgeç kullanıyorum. Sütte saklanabileceğini senelerdir kullanan birinden duymuştum ama belki daha çabuk bozulmasına neden oluyordur, emin değilim ya da buzdolabında çok yavaş da olsa mayalanma devam ediyordur, bir hafta boyunca bozulmadan kalabiliyor.

Sn. denizakvaryumu, "olduğu gibi buzdolabında bırakıyorum" derken, kefirin içinde mi bırakıyorsunuz?
Evet kefirin içinde bırakıyorum...hiçbir bozulma olmadı.(3-4 hafta)

Su içinde de denedim , suda da bozulmadı.

Engin beyin mayası benim denediğim (amatör hobici)

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 18:49   #26
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Adres gönderin kefir göndereyim.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 18:58   #27
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
EÜ ziraat fakültesinin kampüs içinde satış yeri var, orada kefir de, mayası da satılıyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 19:39   #28
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
kefir istegi

Sayın gultar,ilginize teşekkür ederim adresim:Muzaffer Öztabak Cumhuriyet mah.limoncuk mevki limoncuk sk no23 ören köyü Kemalpaşa İZMİR

kirazcı35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2011, 09:21   #29
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
kefir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kirazcı35 Mesajı Göster
Sayın gultar,ilginize teşekkür ederim adresim:Muzaffer Öztabak Cumhuriyet mah.limoncuk mevki limoncuk sk no23 ören köyü Kemalpaşa İZMİR

Kefirinizi bugün yurtiçi kargoya veriyorum. Takip edip alın köylere servisi olmayabilir. Afiyetle tüketiniz.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2011, 20:15   #30
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
Sayın gultar bizim köye yurtiçi kargo geliyor,siz İzmirin neresindesiniz elime ulaştıgında sizi bilgilendiririm.

kirazcı35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025