![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kullanılan malzeme süt olduğu için, ne kadar steril ortamda korunsa da, havadan gelecek etkilere açık oluyor. Çok maya katıldığı için koyu yoğurt gibi olsa da böyle lastikleşmemesi gerekiyor. Mayayı parçalamanın etkisi olacağını sanmıyorum. Havadan bir şeyler geçmiş olabilir. Bence mayayı kullanmayın yenisini bulalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Bir-birbuçuk litre pastörize sütü 16-20 saatte mayaladığım kefir mayam: http://www.agaclar.net/forum/showthr...138#post745138 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1
|
kefirde sorun mu var acaba?
öncelikle herkese mutlu günler diliyorum. Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne. 18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun. çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Ayrıca kefir mayanız çok sütünüz az olursa da koyu olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 64
|
Bende uzun zamandir kefir mayaliyorum cokta memnunum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 3
|
şu kefirin tadını çok merak ettim. banada kefir tanesi gönderebilecek var mı acaba? bi deneyeyim. 505 561 52 84 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1
|
Merhabalar Kefir le yoğurda müslüman - gavur ayrımı yapılacağı hiç aklıma gelmezdi ![]() İnternetde daha önce okuduğum bir haberde : 16-17-18 /10/2006 tarihlerinde Bursa TÜBİTAK'ta yapılan analiz raporlarına göre günlük hayatımızda tükettiğimiz bazı yiyecek ve içecek maddelerinin içerdiği ethanol (etil alkol) miktarları belirtildi. Patates 4,47 gr/l Yoğurt 2,48 gr/l Boza 2,26 gr/l Portakal 2,13 gr/l Hurma 1,90 gr/l Sirke 1,69 gr/l Gül suyu 1,53 gr/l Ekmek Mayası 1,24 gr/l Greyfurt 0,95 gr/l Meyve suyu 0,48 gr/l Kola 0,2 gr/l Gazoz 0,2 gr/l Portakallı Gazoz 0,2 gr/ ethanol (etil alkol) ölçülmüştür. Kefirin ne çevremize ne kendimize zarar verdiğini kanıtlayan bir çalışma yok bu zamana kadar yapılan araştırmalar tam aksi yönde bence kefir Allahın çok güzel ve faydalı bir nimeti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
Şehir: Ukrayna
Mesajlar: 120
|
Sayin TORIK, Ben tarihsel gercekleri yazdim. Sovyet hakimiyeti altinda kalan musluman topluluklar haricinde diger musluman halklar icerdigi ve bekledikce artan alkol miktari sebebiyle bu urunden uzak durmuslardir dedim. Kefiri icip icip saga sola saldirma zaten olamaz cunku derecesi dusuk. Sonucta eger niyet keyif verici madde elde etmek olursa bunu yogunlastirilmis siyah caylada yapabilirsiniz. Bazi mezheplerin sizin listenizdeki sirkeye de temkinli yaklastiklarini biliyorsunuzdur sanirim. Insanlar inanclarina gore istedikleri sekilde besin maddelerini tuketmekte serbesttirler. Ayrica Gavur gibi yakisiksiz bir tabiri kullanmamanizi rica ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 425
|
Selamlar ben kefir mayası arıyorum açıkçası aktarlardaki kefire güvenmiyorum.Elinde kefir mayası bulunan arkadaşlar kargoyla karşı ödemeli olarak gönderirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,736
|
Alıntı:
Kefir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 184
|
Elimde kefir mayası vari mayalanma süresi uzun ya da kısa pek fark etmiyor, üzerinde hafif bir küf tabakası oluşuyor, bunu önlemek isçin bir şey yapabilir miyim? Yoksa bu mayalanma süresinde normalmidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,736
|
Elinizdeki mayada bir sorun yok ise mayanızın miktarına göre, örneğin ; 3 yemek kaşığına kadar mayayı 600-700 gram oda sıcaklığındaki süte koyup soğuk havalarda mayalanma ortamının sağlanabileceği bir ortamda (22-24 derece) 12-24 saat beklemeye bırakıyoruz. Mayada bir sorun yok ise sağlıklı bir şekilde mayalanacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Mayanın önemini kavramış bulunuyorum. 2 yıl önce denediğim maya benim kefirden tiksinmeme neden oluyordu az kalsın. Hazır satın aldıklarımdan çok farklıydı. Bu sene bir arkadaşın verdiği maya ile tekrar denedim, tadı ve kokusu güzel jöle kıvamında bir kefir elde ettim. Oda ısısında tek bardak yapıyorum, bazen 12 saat beklemek zorunda kalıyorum ama tadı hakikaten güzel. Kullandığım süt cam şişede litrelik satılanlardan. Pes etmeyip tekrar denediğime şükrediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Mayanıza küf bulaşmış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 425
|
Selam arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu kefir mayası buldum. Kocaelinden eldem teslim isteyenlere verebilirim. Sayın darkfriairs bende kefir mayalıyorum ama üzerinde küf tabakası oluşmuyor.oluşmamasıda lazım bence tabi benden daha deneyimli olanlar daha iyi bilirler bu nacizane benim fikrim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de marketdeki kefirleri içemiyorum tadı hoşuma gitmiyor. Engin Beyin mayasına alıştık onunla gidiyor ![]() Kimisi de market kefirini çok seviyor. Buradan çıkan sonuç; zevkler ve renkler tartışılmaz, hoşumuza giden mayayı bulup onunla yola devam edeceğiz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama şu an mayaladığım kefir çok güzel ![]() Düzenleyen Jezebel : 01-12-2011 saat 13:15 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2009
Şehir: kayseri
Mesajlar: 41
|
Alıntı:
Sizden de bu beklenirdi. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kokusu güzel ve küf oluşumu olmadığı için kefir tanelerini süzgeçte iyice yıkadım, su dolu kavanoza koyarak bir kaç kere çalkalayıp boşalttım, uzayan yapı iyice kaybolunca az miktar süte koyup buzdolabına kaldırdım, iki günde bir sütü değiştirdim. Bir hafta boyunca oluşan kefiri kullanmadım, dışarıda son mayaladığım gayet normal oldu, bundan sonrakileri kullanacağım. En çok ekmek yapımında kullanıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
|
Kefiri mayalamadığım zaman içme suyunun içinde (klorsuz suda) buzdolabında saklıyorum,sütte değil.Konuyu baştan okumadım ama ,arkadaşlar kefire asla metal deymeyecek.Süzgeciniz bile plastikten olmalı,dikkat edin tel olmasın.Oda sıcaklığında 24 saatte mayalanır.Kış ve yaza göre bu süre biraz değişebilir.Ben de ev yapımı kefiri tercih ediyorum,hazırları ilk denediğimde içemedim.Herkese kolay gelsin,afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, bunlara dikkat etmek lazım. Kullandığım herşey porselen, süzgeç ve kaşık dahil. Ancak artık dinlendirmiyorum, hergün mayaladığım için pek istirahat edemiyor. Evde süt olmadığı zaman içme suyu içinde buzdolabında bekletiyorum. Benim mayam çok ufak, minik karnıbahar çiçeği gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
En çok yapılan hatalardan biri sütü yoğurt mayalamadaki süt ısısına çıkarıp kefir mayalamak. Kefir mayası bu sıcaklığı sevmiyor ve maya sıcakta bozulup sümüksü kıvamda kefir oluşturuyor. Ben soğuk sütle mayalıyorum 2.günün sonunda oda ısısında yoğurt gibi oluyor. Eğer tüketemiyeceksem , üstünde küf olmaması için olduğu gibi buzdolabına bırakıyorum 3 hafta bile bozulmadan kalıyor, daha uzun süreleri de deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Ben de soğuk süt ile mayalıyorum, plastik süzgeç kullanıyorum. Sütte saklanabileceğini senelerdir kullanan birinden duymuştum ama belki daha çabuk bozulmasına neden oluyordur, emin değilim ya da buzdolabında çok yavaş da olsa mayalanma devam ediyordur, bir hafta boyunca bozulmadan kalabiliyor. Sn. denizakvaryumu, "olduğu gibi buzdolabında bırakıyorum" derken, kefirin içinde mi bırakıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
|
kefir istegi
Bende kefir mayası istiyorum elinde fazla olan biri varsa kargosunu ben öderim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Su içinde de denedim , suda da bozulmadı. Engin beyin mayası benim denediğim (amatör hobici) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Adres gönderin kefir göndereyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
|
kefir istegi
Sayın gultar,ilginize teşekkür ederim adresim:Muzaffer Öztabak Cumhuriyet mah.limoncuk mevki limoncuk sk no23 ören köyü Kemalpaşa İZMİR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
kefir
Alıntı:
Kefirinizi bugün yurtiçi kargoya veriyorum. Takip edip alın köylere servisi olmayabilir. Afiyetle tüketiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
|
Sayın gultar bizim köye yurtiçi kargo geliyor,siz İzmirin neresindesiniz elime ulaştıgında sizi bilgilendiririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|