![]() |
|
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 270
|
Malzemeler 8 lt cam kavanoz 2 kg siyah havuç 1 adet pancar 15 dişsarımsak 3 çorba kaşıhı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet limonun suyu 5 lt su bir avuş ince bulgur yarım paket yaş maya 1 avuç nohut Bulgur ve yaş maya şeker az miktar sıcak su ile yaoğrulu, 1 saat bekletilir. Nohutlar karıştırılır ve bu karışım bir parça tülbent bezin içine koyulur. Havuçalar boyuna dörde bölünür. Şalgamlar kesilir. ( Bu işlemi yaparken ince eldiven giymenizi tavsiye ederim ) Bu malzemeler 8 lt cam kavanozun içine doldurulur . Aralarına sarımsaklar serpiştirilir. 5 tl lik pet şişede kalın tuzu suyun içinde eritilir. Lİmonun suyu ilave edilir. Bu su camkavonoza doldurulur. En üste hazırladığımız tülbenti koyup kapağı kapatıyoru. 20 gün bu şekilde bekleyecek |
![]() |
![]() ![]() |
|
|