agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-03-2013, 19:25   #32
Ağaçsever
 
Gokkurt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2011
Şehir: Eskişehir ( Adana )
Mesajlar: 49
Çalıştığım yerde Şalgam suyu üreten ve piyasaya süren 5-6 imalat hane var buradaki üretimin aşamasını bir kaç kez gözlemleme fırsatım oldu, gördüğüm manzaradan sonra birdaha fabrikasyon şalgam içmeye tövbe ettim.

Sizlere ömrünün uzun bir bölümünü el yapımı şalgam suyu üreterek ve satarak temin etmiş bir ahbabımın tarifini vermek istiyorum.

1. İyi bir şalgam suyu için olgunlaşmış siyah havuç
2. Bir miktar kaya tuzu
3. Su
oranlarıda herkesin damak tadına göre 19 Lt. suya 3 kg ile 4 kg. Havuç
Tuz oranı ise tercihe göre ayarlanır. Şalgam kurulduktan 2 gün sonra tuzluluğu tekrar kontrol edilir. Kurulduktan sonra günde 3-4 defa olacak şekilde çevrilerek alt üst edilir ve ortalama 20 gün içinde (ortam sıcaklığına göre değişir ) içmeye hazır olur.

maya ile kurulan salgam suyu insanın midesini yakıyor ama sadece Su-Tuz-Havuç üçlüsü ile kurulan şalgam mideyi rahatsız etmiyor, içtikçe içesiniz geliyor. Saygılarımla

Gokkurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025