agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni28Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-09-2010, 12:56   #6
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yusufaycan17 Mesajı Göster
çanakkale yöresinde kazdağlarında da bol miktarda karabaş otu yetişmektedir. bizim çayın rengi resimlerdeki gibi mavi olmuyor. belkide demleme yönteminden olabilir. ancak faydalı olduğu bir gerçek.
Ben Çanakkale/Biga'lıyım..Bizim sahil kasabalarında çok fakir,kıraç topraklarda doğal olarak bolca yetişiyor..
Yalnız ben taze çiçekliyken hiç çayını yapmadım;bu yüzden çayının mavi olup olmayacağı konusunda kesin konuşamıyacağım..Ama seneye nisan-mayısta deneyeceğim.

Ben çiçekliyken kesip gölgede kurutuyorum..

3-4 ayda bir 20 günlük kür yapıyorum.

2 günde bir 2 karabaşotu çiçeğini ve sapını hafif kısık ateşte 2-3 dakika kaynatıyorum..Hemen süzüp ılımasını bekliyorum ve çok fazla bekletmeden içiyorum..
2 günde bir peşpeşe 5 gün kullanıyorum..sonra bir hafta ara veriyorum..tekrar 2 günde bir olmak üzere 5 gün daha kullanıyorum ve böylelikle kür tamamlanmış oluyor.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
çaylar, karabaş çayı, karabaş otu, mavi çay, şifalı bitkiler


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025