![]() |
|
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Ben de size kış günlerinin aranan içeçeği tarçın şurubunun tarifini vereyim,eskiler kanela derler,soğuk günlerde kahvehanelerin sobalarının üzerinde devamlı kaynatılan bir içecekmiş,yukarıda arkadaşların kaynar adıyla bahsettikleri şurup da benzeri olsa gerek,kendim hazırladım denedim çok güzel oldu , sizinle paylaşmak istedim; 150gr kabuk tarçın 50 gr karanfil 50 gr öğütülmüş zencefil 20 gr hibiskus 10 gr tane karabiber 1 kg şeker 2 litre su karışımı yavaş ateşte 3-4 saat kaynatın,soğunca bir tülbetten süzün, şurubunuz hazırdır,sıcak ya da soğuk suyla seyrelterek içiniz. Düzenleyen yasarugur : 12-01-2010 saat 09:07 Neden: kelime düzelttim |
![]() |
![]() ![]() |
|
|