![]() |
|
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Nevsune, Denizakvaryumu, iyi gunler. K. Kibris sayfalarinda cicek suyundan soz edildigini hatirlamiyorum. Kirilarak yapilan zeytinden ise soz edilmisti ![]() Kibristaki en guzel cicek suyu Lefkede yapiliyordu(simdi yapiliyormu bilmiyorum, bircok kimse artik evde yemek bile yapmiyor, yemekler disardan yeniyor) Turuncgil ciceklerinin tac yapraklarindan yapilan bir su. Genelde limon ve portakal cicegi kullanilmazdi cunku her cicek meyve olacagi icin bu agaclarin cicekleri toplanmaz, meyvesi pek yenmiyen turunclarin cicekleri toplanir ve damitilarak cicek suyu cikarilirdi. Ayni sekilde kokulu gul cicegi tac yapraklarindan da gul suyu cikarilirdi. Bu iki su, tali yapiminda kulanildigi gibi,(sulu mahallebi uzerine cok guzel gidiyor) sicak yaz gunlerinde avuc icerisine dokulup yuze de suruluyordu. Ayrica gul suyunun icerisine renk ve seker katip buz gibi bir yaz icecegi elde edilirdi. Nevsune bu suyu limon ciceklerinden elde etmen biraz zor hem bir limon agacinin cicekleri yetmez hem de salatalarin limonsuz kalir ![]() Buraya orta dogu ulkelerinden gelen hem gul suyu hem de cicek suyu var(Lefkedekiler kadar guzel olmasa da idare ediyor) Belki oralarda da satiliyor diye dusunuyorum. ![]() Gul suyu ve cicek suyu Deniz akvaryumu cakizdez tarifi asagidaki gibidir. K. Kibris sayfasina da bekleriz ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|