Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune
Sevgili agozce çok teşekkürler.
Saksıdaki limondan yapmak biraz hayal işi ama bahçesinde narenciyeleri olanların kaçırmamaları gereken bir tat olsa gerek.
Peki siz nerelerde kullanıyorsunuz bu çiçek suyunu? Şurup gibi içiyor musunuz yoksa o yarışmadaki gibi tat vermesi için bazı yiyeceklerin içine mi katıyorsunuz?
|
En çok, yazın sıcaklarda soğuk limonata olarak içeriz. Ev yapımı tatlıların hepsinde kullanılır. Sütlü tatlılarda özellikle çok güzel olur. Gül suyunu da aynı şekilde kullanırız.
( Bir de sütlü tatlılarda ıtır çiçeği yaprağı- biz güldamlası deriz- çok güzel olur. Sütlaç yaparken tencerenin içine bir yaprak atılır. Onun tadı da çok güzel olur.)