![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2020
|
![]() Arkadaşlar pazar günü Şefleramın toprağını değiştirdim.Değiştirirken farkettim ki toprağında binlerce minik beyaz bücekler hareket ediyor.Forum'u araştırırken bu topiği buldum.İlaç tavsiyesi ve nereden bulabileceğimi yazan olur umudundayım. NOT:Resimleri büyüterek ekliyorum.Böcüklerin boyları 3-4mm,Eni 1-2mm resimde gördüğünüz üzere çok bacakları var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Toprağını tamamen değiştirmeniz iyi olur. Kimyasal ilaç kullanmadan önce aşağıdaki linke göz atmanızı öneririm. http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm Kolay gelsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Toprağı değiştirdim zaten,verilen linktede bu boceklerle ilgili bir sonuç göremedim! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Değiştirdiğiniz toprakta da böceklerin devam ettiğini anladım. Yanlış anlamışım galiba. Eğer sorununuz devam ediyorsa, linkteki, özellikle arap sabunlu tarifler tüm bitlerde etkili. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Unlu Bit (Pamuklu Bit) olabilir. Linkte bilgiler mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
|
Unlu bit değil Sevgi hanım,unlu bid bitkinin üzerinde oluyor.Benim böcükler toprağın altında ve onları dışarda hiç görmüyorsun.Ancak bitki yaprak dökmeye başlayınca toprağı değiştireyim dedim ve onlarla karşılaştım. Neyse arab sabunlu tarif deniyeyim bakayım.İlgilenenlere teşekkür ederim. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
Alıntı:
|
|