agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-10-2012, 15:13   #1
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2012
bu arada, Selis verdiğiniz linkte Chlorophytum borivilianum bitkinin yumruları mı var havuç gibi ? :O

araştırdım da Hindistanda yaprakları yeniyormuş, gingseng gibi kökleri alternatif ilaç olarak kullanılıyormuş sanırım afrodizyak etkisi varmış falan.

Erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 15:25   #2
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2012
Wink

Merhaba, benim de salonda bir kurdele çiçeğim var. 1 yılını doldurdu. İlk uzattığı dalı kırıldı. İkincisinin üzerinde ve en ucunca yeni sürgünler var. En uçtaki çok büyüdü hatta. Bunları koparıp hemen toprağa mı dikmeliyim yoksa suda köklenmelerini mi beklemeliyim? 1-2 tanesini doğrudan diktim, soluyorlar galiba, renkleri değişti. kökleri yumru yumru olmuş ana bitkinin, saksısını değiştirirken farkettim, onda da 8-10 tane dal bir arada büyüyor. kökten ayırmam gerkir mi, sıkışık gibiler biraz...

Ayrıca çiçek açmadı, belki içerde olduğu için, balkona çıkarsam mı şimdi bilemedim...

aras09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 16:11   #3
Ağaç Dostu

Amanita's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
hem koparip topraga dikebilirsiniz (kok bogumunu gommemek kaydiyla) hem de suda koklenmelerini bekleyebilirsiniz. topragin ustune yavrulari yerlestirip, atasla topraga tutturup, koklenmelerini beklemek en garanti yolu sanirim. su an bahar, saksi degisimi yapabilirsiniz bildigim kadariyla, veya bitkinizi bolebilirsiniz de, size kalmis. ben olsam bir boy buyuk saksiya koyar, ayirmazdim, kalabalik olmasi bu cicegi guzel yapan ama bu benim fikrim. cicek acma konusunu bilemiyorum ancak.

bu videoda uretim teknigini adim adim gosteriyorlar.

Ayrica bilgimiz olsun, ortasi beyaz, kenarlari yesil varyetenin adi Vittatum. bu varyetede uzerinden yavru bitkilerin ciktigi saplar beyaz renkte.

ortasi yesil kenarlari beyaz varyetenin adi Variegatum. yavru bitkilerin ciktigi saplar yesil renkte.

bu arada tohumdan bitkiyi uretenler varsa aramizda, **** duz yesil renkte bir cesidine sahip olanlar, duz yesil bir bitki edinmek isterim

aras09 beğendi.
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 10:43   #4
Ağaç Dostu

turkankaragoz's Avatar

[attach][attach]Name:  DSCF1801.jpg
Views: 11226
Size:  53.1 KB[/attach][/attach]

Eklenen Resimler

turkankaragoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2013, 19:30   #5
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flyingimam Mesajı Göster
hem koparip topraga dikebilirsiniz (kok bogumunu gommemek kaydiyla) hem de suda koklenmelerini bekleyebilirsiniz. topragin ustune yavrulari yerlestirip, atasla topraga tutturup, koklenmelerini beklemek en garanti yolu sanirim. su an bahar, saksi degisimi yapabilirsiniz bildigim kadariyla, veya bitkinizi bolebilirsiniz de, size kalmis. ben olsam bir boy buyuk saksiya koyar, ayirmazdim, kalabalik olmasi bu cicegi guzel yapan ama bu benim fikrim. cicek acma konusunu bilemiyorum ancak.

bu videoda uretim teknigini adim adim gosteriyorlar.

Ayrica bilgimiz olsun, ortasi beyaz, kenarlari yesil varyetenin adi Vittatum. bu varyetede uzerinden yavru bitkilerin ciktigi saplar beyaz renkte.

ortasi yesil kenarlari beyaz varyetenin adi Variegatum. yavru bitkilerin ciktigi saplar yesil renkte.

bu arada tohumdan bitkiyi uretenler varsa aramizda, **** duz yesil renkte bir cesidine sahip olanlar, duz yesil bir bitki edinmek isterim
Teşekkürler... Ben de birazını suda bekleterek, birazını doğrudan toprağa diktim, hepsi tuttu gibi görünüyor şimdilik. Ayrıca dışarı çıkardım, bakalım ne olacak...

kezba-n beğendi.

Düzenleyen aras09 : 04-05-2013 saat 21:41 Neden: yazım hatası
Eski 04-05-2013, 03:53   #6
Ağaç Dostu

Amanita's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
sayin aras09 wikipedia da bitki 18-32 dereceler arasi saglikli buyur diyor, benim kucuk fideler de balkonda duruyor ama, acaba soguk gelir mi?

sayin kezba-n, ozel mesajdan adres yazarsaniz alici odemeli fide yollayabilirim acik kok olarak.

bunlar da benimkiler, hepsi cesitli apartmanlarin bahcelerinden geliyor, yesil varyete en son buldugum.

aras09 beğendi.
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 21:50   #7
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kezba-n Mesajı Göster
Ben niçin bulamıyorum bu çiçeği?Çiçekçilere sorduğumda "Efendim" diyorlar.Ama sahip olmak için neler vermezdim.
Ben de ilk kez kendim büyütüyorum, herhalde çok yaygın olduğundan ve çok rahat büyüdüğünden satın almaya gerek kalmıyor. Mesela bana da biri iş yerinden getirdi, köklü 3 yapraklı bir şeydi. 1 yıl oldu, şimdi ana gövde 10 kök bir arada, yavrular 5 farklı saksıda, bu arada ilk çıkan yavrulu dal kırıldı, onu atmıştım, bu ikincinin yavruları...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flyingimam Mesajı Göster
sayin aras09 wikipedia da bitki 18-32 dereceler arasi saglikli buyur diyor, benim kucuk fideler de balkonda duruyor ama, acaba soguk gelir mi?
Ben Ankaradayım, sabah akşam çok farkediyor sıcaklık. Şimdiye kadar içerdeydi, balkona aldım artık. Genelde işyerlerinde hep içerde görüyorum ama bilmiyorum sevecek mi. Belki çiçek de verir böylece, rüzgar sayesinde... Daha deneyimli olanlara sormak lazım... Doğrudan güneşi sevmiyorlar galiba...

Benimkiler tek renk yeşil, güneşte ortaları sarı olur diyorlar kimisinin, bakalım benimkiler ne olacak...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025