agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (https://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Kurdela çiçeği (Chlorophytum comosum) problemleri (https://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/2866.htm)

Oğuzhan 06-01-2007 15:16

Kurdela çiçeği (Chlorophytum comosum) problemleri

Merhaba Arkadaşlar
Kurdela çiçeğim de sorun var galiba.O kadar özen gösteriyorum.Fazla ilgilenmemek lazım galiba.Yapraklar Güzel uzuyor fakat uç kısımları kahveregi kuruyor.Sorun ne olabilir.

fmt79 06-01-2007 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 64587)
Merhaba Arkadaşlar
Kurdela çiçeğim de sorun var galiba.O kadar özen gösteriyorum.Fazla ilgilenmemek lazım galiba.Yapraklar Güzel uzuyor fakat uç kısımları kahveregi kuruyor.Sorun ne olabilir.

Sorunu tam olarak gösteren bir fotoğraf ekleme imkanınız var mı...

Oğuzhan 08-01-2007 08:44

Malesef onu yapamıyorum.
Uç kısımları resmen kuruyor.eğer koparmassam ilerliyor.

Oğuzhan 09-01-2007 13:01

Yok Mu Başina Gelen Kimse

papatyam 09-01-2007 14:12

olmaz mı

papatyam 09-01-2007 14:17

bende ki bir köşede güzel güzel duruyordu ve asla yaprakları na el sürmüyor dum üzerine su püskürtüp suyunu da tabağından veriyordum , taaki badana yapıp yerini değiştirene kadar diğer çiçeklerin arasına onuda koydum mutlaka el değdi oraya buraya sürtündü derken uçlardan kararmaya başladı ben de dibinden kestim şimdi yeniden yeşeriyor

aybala 09-01-2007 14:50

Kurdela, kordela ya da kurdele çiceği (Clorophytum comosum) bu olmalı.

http://www.geocities.com/disznovenyek/clorophytum.jpg

Fotoğraf: http://www.geocities.com/disznovenyek/leveldisznovenyek.htm

Bildiğim kadarı ile arsız ve dayanıklı bir bitkidir. Aşağıya doğru sarkan dallardan minik filizler verir. Çoğaltmak için bunları koparıp toprağa ekmeniz yeterlidir.

Dahasını işin erbabı bilir. :)

papatyam 09-01-2007 16:04

evet bu bazılarının yaprakları resimdeki gibi yeşil beyaz çizgili bazılarıda yeşil oluyo yanılmıyorsam bunda aldığı ışık önemli

Oğuzhan 09-01-2007 16:12

Evet Bu çiçek ten bahsediyoruz.Bendeki bu arkadaşlar ..
Böyle sarı yok ama..Yeşil..

Oğuzhan 09-01-2007 16:24

Sevgili Aybala 'nin eklemiş olduğu resimde yaprak uçlarında kuruma var .Benim kurdela da aynı sorun var.Uç kısımlar kuruyor.Acaba bu normal Mi?

aybala 09-01-2007 16:43

Bu çiçekten bizde bir zamanlar çok vardı.
Eskiyi düşününce, evet bizdekilerin de uçlarda kurumalar olurdu.
Ne yapardık? Kuruyan kısımları koparırdık.
Çiçeğe hiç de bir şey olmazdı. :)

Ama benim çiçek böcek bilgimle yola çıkanın vay haline. Bu konuda Mine Hanım ya da ilgili arkadaşlar size yardımcı olacaktır. Onları beklemenizi öneriyorum.

Oğuzhan 09-01-2007 19:52

Aybala Teşekkür ederim.Bekliyecem.Ben uçları kestim .

Mine Pakkaner 10-01-2007 01:58

Hemen her şartta yaşayabilen çok dayanıklı bitkidir.

Kuruyan kısımları kesmekle iyi yapmışsınız. Ancak kurdelede yaprak ucu kuruması fizyolojik bir problemdir. Önlem almazsanız devam eder. Klora, flora ve bora hassastır.

Kurdelede çeşme suyu ile sulama yapmayın. İçeriğinde flor ve bor olan bitki besini kullanmayın. pH 6-6.5 derecede olursa mutlu olur.

Gerekirse toprağı yenileyin.

Oğuzhan 10-01-2007 09:24

Mine Hanım Teşekkür ederim.Hemen toprağını yeniliyorum.

yase_erdo 27-05-2007 01:06

kurdele çiçeğimde sorun var

1 Eklenti(ler)
merhabalar,
benim kurdele çiçeğimde de sorun var. sanırım ciddi. arkadaşımdan henüz küçük bir yavru şeklinde almıştım. başlarda iyiydi, bir ara yerini değiştirdim. biraz daha gölgeli bir yere koydum. sanırım gölge olan yerde aynı oranda su vermek fazla geldi. önce yapraklarının uçları yanık gibi kahverengi oldu. sonra birden birkaç yaprak tamamen çürüdü. onları kopardım ama kalan yapraklar da pek sağlıklı görünmüyor.
acaba başka bir sorun olabilir mi? düzenli olarak suluyorum. arıtılmış su kullanıyorum. yapraklarına da her gün su püskürtüyorum. yardım edebilen olursa çok sevinirim. bildiğim kadarıyla dayanıklı bir bitki. umarım sağlıklı bir hale gelir.
şimdiden teşekkürler

Mine Pakkaner 27-05-2007 08:52

Bitkinin topraktan çıktığı yerde yapraklar arasında toprak var sanırım, onu temizleyin, çok derin dikilmiş. Bu da kök boğazını çürütür. Bunlardan sonra yarım litre suya yarım aspirin eritip kök boğazına gelecek şekilde sulayın ve sonra hemen sulamayı, su püskürtmeyi kesin. İki sulama arası toprağın kurumasına izin verin.

yase_erdo 27-05-2007 11:59

Çok tesekkürler Mine hanım. Hemen dediklerinizi yapacağım. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur.

yase_erdo 11-06-2007 15:04

kurdele çiçeğimi maalesef kaybettim. (#15'te anlatmıştım derdimi) mine hanımın bahsettiği tedaviyi uyguladım ama üç gün içinde seri bir şekilde çürüdü ve tamamen öldü..:((

Mine Pakkaner 11-06-2007 18:13

Üzülmeyin. Bitkilerde mantari hastalıklar ilerlemişse tedavisi de mümkün olamıyor. Elinde kurdele olan arkadaşlardan birine çağrı yapabilirsiniz size bir yavru yollarlar mı acaba diye.

Kurdelenin toprağını hemen derginin mart sayısındaki gibi dezenfekte edin veya atın. Boşalan saksıyı da çamaşır suyu ile temizleyin ki, yeni dikilecek bitkiye hastalığı bulaştırmasın.

yase_erdo 21-06-2007 14:00

Tamam, teşekkürler. zaten toprağını atmıştım, saksıyı da kullanmıyorum. Dediğiniz gibi dezenfekte edeyim o zaman.

steep_ 22-06-2007 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 65416)
Hemen her şartta yaşayabilen çok dayanıklı bitkidir.

Kuruyan kısımları kesmekle iyi yapmışsınız. Ancak kurdelede yaprak ucu kuruması fizyolojik bir problemdir. Önlem almazsanız devam eder. Klora, flora ve bora hassastır.

Kurdelede çeşme suyu ile sulama yapmayın. İçeriğinde flor ve bor olan bitki besini kullanmayın. pH 6-6.5 derecede olursa mutlu olur.

Gerekirse toprağı yenileyin.

Arkadaşa katılıyorum.Çeşme suyu içersinde çok fazla oranda kireç var.

cyucel 25-06-2007 10:01

Sevgili yase erdo; Eğer alabilirseniz size yeni bir saksı verebilirim. Benim kocaman oldu, yavrularını ekiyorum, yeni saksılar doğdu. Verecek yer arıyordum. Alabilirseniz hemen .

Fatma E. 17-08-2007 11:10

kurdela çiçeğim çiçek açtı

1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır pek de keyifli değildi, ama verdiğim gübreden sonra kendine geldi. Çiçek bile açtı :)

Arzu Kırlangıç 14-06-2008 23:08

2 Eklenti(ler)
Kurdela çiçeğim ;

erbek_ 23-06-2008 16:27

1 Eklenti(ler)
Benimkini de tanıştırabilir miyim ;)

öğretmen 24-06-2008 21:54

Erberk,maşallah demeden geçemeyeceğim..Ben yeni diktim, hem yeşil olanından hem de sarı çizgiliden..sarı çizgili yeni dal attı.Henüz çiçeğimiz yok..İşin ilginç tarafı yeşil yapralı olanını güneşe koydum;yaprakları sarı çizgili oldu..Yapraklarının rengi güneş ile ilgili galiba..

erbek_ 25-06-2008 15:54

1 Eklenti(ler)
Evet, güneşte sarı çizgili oluyor ben bu anaç bitkiden iki tane yavruyu ayrı saksılara almıştım, aynen bu kurdela gibi yemyeşildiler. Ama onları balkonda güneşe koyunca, açık hava ve güneş onları muhteşem yaptı. Malesef Anaçlarını çıkaramıyorum, çünkü her yerinden oynattığımda birkaç dalından oluyor ve çok üzülüyorum, yani yerinden oynatamıyorum, yeri sabit...Yavrularından bi tanesinin resmini ekliyorum, çizgiliye döndü...:o

Baldaş 10-08-2008 17:51

1 Eklenti(ler)
Balkona çıkardığım, sıcak günlerde her akşam su püskürttüğüm kurdele çiçeği ( inşallah doğru biliyorum ) açık havayı daha çok sevdi gelişmeye başladı... Bu da resmi

neconeco 11-08-2008 23:06

selamlar ,arkadaşlar işık isteği yarı gölge sanırım. Bendeki kurdela balkonda gayet te iyi görünüyor. saygılarımla.

http://www.agaclar.net/galeri/files/34334-kurdela1.jpg

Oğuzhan 12-08-2008 09:18

Maşallah çok güzel görünüyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025