![]() |
|
![]() |
#31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
herkesin ilgisi içın teşekkür ederim. Bilgilendiğim bir konu oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Limon çok şanslı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Benim bildiğim gölgede en gösterişli gelişen bitkilerin başında ortanca geliyor. Eğer alan genişse hacimli yapısı ile kolayca yer dolduracak ve çiçekleriyle dekoratif görünecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
defne * laurus nobilis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2008
|
Kış çiçeği olarak siklamen derim. Hem de hemen alıp dikebilirsiniz. Yaza kadar sürekli çiçek açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Çok önceleri gölge alan için hazırladığım bir listeyi buldum: akuba ortanca ligustrum pittosporum ruscus hedera helix orman gülü açelya mahonia skimmia bodur karayemiş şimşir zemin için: arapsaçı, osmanlı çimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
![]() İzmir'de olimpiyat evlerinde yeni taşındığım evin önünde resimde de görebileceğiniz üzere bir bahçecik var. Burası güneş görmeyen ancak bol ışık alan bir yer. Fakat kışın birazcık soğuk olabiliyor. Zira açık bir merdiven alanına bakıyor. Daha önce oturan kişi bir takım çicekler ekmiş ancak geliştirilmesi gerekiyor. Burası için bana hangi bitkileri önerebilirsiniz. Yaz kış yeşil kalması tercihimdir.Kenar bölgelere doğru uzun bitkiler de olabilir. Bu konuda önerisi olan arkadaşlarımızın değerli fikirlerini almak isterim. Saygılarımla, Onur Bilgen Düzenleyen bilgeonur : 23-03-2010 saat 12:13 Neden: eksik yazmışım2 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
/
Giriş Tarihi: 20-03-2010
|
güzel bir bahçecik. Güzel birşekilde değerlendirmek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
İlk aklıma gelen çiçekler ; -ortanca -hosta -calla -russelia sarmentosa -heliotropium peruvianum -ceratostigma plumbaginoides -colyoz -kurdela -yeni gine- cam güzeli -orman menekşesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Söylediğiniz bitkilere bakacağım dediğim gibi ısıtma sistemi veya güneş etkisi cihazları var mı acaba? (Resimlerde gördüğünüz gibi güney cephe güneşli ben kuzey cepheyim. Yansıma yapıyor ama direkt almıyor) En çok çöl gülleri büyüsün istiyorum. Bir de aşağıda belirteceğim yeni tohumlar. O kırmızı yapraklı bitki neden soluyor anlamadım su vermiyorum aşırı. Yeni tohumlar; 1- LUPIN 2- PLATYCODON (BALON ÇİÇEĞİ) 3- ÇİN FENERİ 4- AŞK MERCANI |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Gölge ve Yarı Gölge Bahçelere Uygun Bitkiler
Gölge ve yarı gölge bahçeler için güzel bir liste buldum arkadaşlar.. Sizlerle paylaşmak istedim.. Yarı Gölge Alanlar İçin Perennialler Anchusa azurea (Italian Bugloss) Anemone pulsatilla (Pasque Flower) Aquilegia sp. (Columbine) Astilbe x Arendsii (Astilbe or False Spirea) Iberis sempervivens (Candytuft) Lamium maculatum (Spotted Deadnettle) Rudbeckia hirta (Black-eyed Susan) Veronica sp. (Speedwell) Gölge Alanlar İçin Perennialler Bergenia cordifolia (Heartleaf Bergenia) Brunnera macrophylla (Siberian Bugloss) Hosta sp. (Plantain Lily or Funkia) Lobelia sp. (Cardinal Flower) Lunaria annua (Honesty or Money Plant) Mertensia virginica (Bluebells) Monarda didyma (Bee Balm) Mysotis scorpiodes (Forget-Me-Not) Poleomonium caeruleum (Jacob's Ladder) Primula sp. (Primrose) Pulmonaria saccharata (Lungwort) Sanguinaria canadensis (Bloodroot) Thalictrum aquilegifolium (Meadow-rue) Viola sp. (Violets) Yarı Gölge Alanlar İçin Annualler Ageratum houstonianum (Ageratum or Flossflower) Begonia sp. (Begonia) Calendula officinalis (Pot Marigold) Callistephus chinensis (China Aster) Catharanthus rosea (Vinca) Coreopsis tinctoria (Calliopsis) Dianthus chinensis (Garden Pink) Impatiens walleriana (Impatiens) Lathyrus odorata (Sweet Pea) Limonium sinuatum (Russian Statice) Lobelia erinus (Edging Lobelia) Lobularia maritima (Sweet Alyssum) Nirembergia hippomanica (Blue Cup Flower) Petunia x hybrida (Petunia) Phlox drummondi (Annual Phlox) Portulaca grandiflora (Moss Rose) Sanvitalia procumbens (Creeping Zinnia) Scabiosa atropurpurea (Starflower or Sweet Scabious) Torenia fournieri (Wishbone Flower) Tropaeolum majus (Nasturtium) Verbena x hybrida (Garden Verbena) Viola x wittrockiana (Pansy) Gölge Alanlar İçin Annualler Begonia sp. (Begonia) Coleus x hybridus (Coleus) Impatiens walleriana (Impatiens) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
http://rapidshare.com/files/42475689..._raflarae_.rar Arkadaşlar burda da listedeki bitkilerin fotoğrafları var. Tek tel hepsinin ismini de yazdım fotoğrafların üzerine.. Umarım işinize yarar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2008
|
Emre Bey kendi adıma çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık gerçekten işe yarar bir çalışma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Gölge ve çörekotu çiçeği.
Haftasonu Tekirdağ çorlu tarafında işim vardı ve bir tanıdığımızın bahçesinde tamamen güneşsiz ağaç altlarında dereotu yapraklarına benzeyen pastel renklerde ortalama 1.5 cm çaplı açan bir çiçeğe sahip, çok varım mütevaziyim bak gölgede yaşıyorum işte çiçeğim bile var diye bağıran bu sevimli çiçeği gördüm. İnternette sürekli araştırmaya başladım ve buldum çok mutluyum. Sürekli gölgede çiçek açmaz denmesine açanlarda ortanca, begonya fazla çeşit olmaz denmesine rağmen bu çiçeğin gölgede açması beni çok mutlu etti. Gölge yeri olan bu bildiğimiz çörekotunu denesin ben deneyeceğim sıfır gölgede açtığını gördüm çok sevindim. Umarım birilerinin bu bilgi işine yarar. Daha önce denemiştim çörekotunun çiçeği güzel derlerdi hatta evin camındaki saksılara (Şimdi anlıyorum ) yalınkatı dereotu yapraklı bir kır çiçeği çıkmış seviniyordum Allah gönderdi diye. Ama nereye ne ekelediğimi unutuyorum o yüzden aynı zamanda (Şu tarihlerde) açan bu bitkinin çörekotu olduğunu düşünüyorum ama yalınkat gibisi. Acaba başka türde evinizde gölgede veya ağaç altında sıfır güneşte açan başka türlerde varmı? Yönlendirirseniz sevinirim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Ben de yanlarına Türkçe adlarını yazayım dedim: Yarı Gölge Alanlar İçin Perennialler Anchusa azurea (Sığır Dili) Anemone pulsatilla (Manisa Lalesi, Dağ Lalesi, Rahim Çiçeği) Aquilegia sp. (Haseki Küpesi) Astilbe x Arendsii (Astilbe, Melez taşkıran çiçeği) Iberis sempervirens (Hepyeşil Hünkarbeğendi) Lamium maculatum (Lekeli Ballıbaba) Rudbeckia hirta (Güneş şapkası) Veronica sp. (Mine, Yavşan otu) Gölge Alanlar İçin Perennialler Bergenia cordifolia (Kış Ortancası) Brunnera macrophylla (Büyük Yapraklı Beni Unutma) Hosta sp. (Hosta) Lobelia sp. (Lobelya, Frengi Otu, Kadinal Çiçeği) Lunaria annua (Sedef Çiçeği) Mertensia virginica (-) Monarda didyma (Altınoğulotu) Myosotis scorpiodes (Unutmabeni) Polemonium caeruleum (Polemonium) Primula sp. (Çuha çiçeği) Pulmonaria saccharata (Ciğerotu) Sanguinaria canadensis (Kan otu, Kanada Kan Kökü) Thalictrum aquilegifolium (Çayırsedefi) Viola sp. (Menekşe) Yarı Gölge Alanlar İçin Annualler Ageratum houstonianum (Vapurdumanı) Begonia sp. (Begonya) Calendula officinalis (Aynisefa) Callistephus chinensis (Saray Patı, Aster) Catharanthus roseus (Pervane çiçeği, Vinca, Rozet çiçeği) Coreopsis tinctoria (Kız gözü) Dianthus chinensis (Çin karanfili) Impatiens walleriana (Cam Güzeli) Lathyrus odorata (Kokulu Bezelye Çiçeği) Limonium sinuatum (Deniz Lavantası) Lobelia erinus (Lobelya) Lobularia maritima (Ballıca) Nierembergia hippomanica (-) Petunia x hybrida (Petunya) Phlox drummondii (Floks, Alev çiçeği) Portulaca grandiflora (Keditırnağı, ipek çiçeği, şellaki) Sanvitalia procumbens (Sanvitalya) Scabiosa atropurpurea (Uyuz otu) Torenia fournieri (Lades çiçeği) Tropaeolum majus (Latin Çiçeği) Verbena x hybrida (Mine Çiçeği Verbena) Viola x wittrockiana (Hercai Menekşe) Gölge Alanlar İçin Annualler Begonia sp. (Begonya) Coleus x hybridus (Yaprak Güzeli) Impatiens walleriana (Cam Güzeli) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Yarı gölge ve çok su alan bir yere hangi bitkiler ekilir acaba özellikle kışın su göllenmesi oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Gölge alanlar için Asparagus Fern de eklenmeli.Ayrıca yayılıcılar için de osmanlı çimi ve orman menekşesi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cornus çeşitlerinden birini de kullanabilirsiniz. cornus alba, cornus stolonifera olabilir v.s.. Düzenleyen kelebek çalısı : 05-04-2012 saat 23:00 Neden: bitki ismi ilavesi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Cezayir menekşesi şu anda Moda'nın her yerinde bol bol çiçek açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2013
|
Gölgede Yetiştirebileceğim Bahçe Bitkileri?
Herkese merhaba Yeşillikten mahrum kalmış gölge olan bahçemi bu sene yeşillendirmek istiyorum. Gölge ve yarı gölgede yetiştirebilceğim bitkiler nelerdir. Bilgisi olan var mı? Hızlı bir şekilde, yayılımcı olsun yeter benim için. Bir de bahçe duvarını kaplaması için sarmaşık düşünüyorum. Forumlarda orman sarmaşığı hem hızlı hemde 4 mevsim yapraklı olarak bahsediliyor. İstanbul anadolu yakasında nerelerden temin edebilirim. İnternetten alabilceğim yerler var mıdır? Bauhaus olabilir mi mesela? Bilgilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Site de bu konu ile ilgili bir başlık vardı fakat bulamadım .Ben aklıma gelenleri paylaşayım.Arkadaşlarda katkıda bulunurlar eminim. - Hosta çeşitleri -Acanthus -Aküba -Eğrelti otu - Osmanlı çimi -Cezayir menekşesi -Orman menekşeşi -Cam güzeli -Kolyoz -Kurdela -Gala -Ortanca -Garrdanya -Açelya - Aralya fatsia japonica -Astilbe -Aküba -Asparagus -Ajuga |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |