Gölge ve çörekotu çiçeği.
Haftasonu Tekirdağ çorlu tarafında işim vardı ve bir tanıdığımızın bahçesinde tamamen güneşsiz ağaç altlarında dereotu yapraklarına benzeyen pastel renklerde ortalama 1.5 cm çaplı açan bir çiçeğe sahip, çok varım mütevaziyim bak gölgede yaşıyorum işte çiçeğim bile var diye bağıran bu sevimli çiçeği gördüm. İnternette sürekli araştırmaya başladım ve buldum çok mutluyum.
Sürekli gölgede çiçek açmaz denmesine açanlarda ortanca, begonya fazla çeşit olmaz denmesine rağmen bu çiçeğin gölgede açması beni çok mutlu etti.
Gölge yeri olan bu bildiğimiz çörekotunu denesin ben deneyeceğim sıfır gölgede açtığını gördüm çok sevindim. Umarım birilerinin bu bilgi işine yarar.
Daha önce denemiştim çörekotunun çiçeği güzel derlerdi hatta evin camındaki saksılara (Şimdi anlıyorum ) yalınkatı dereotu yapraklı bir kır çiçeği çıkmış seviniyordum Allah gönderdi diye. Ama nereye ne ekelediğimi unutuyorum o yüzden aynı zamanda (Şu tarihlerde) açan bu bitkinin çörekotu olduğunu düşünüyorum ama yalınkat gibisi.
Acaba başka türde evinizde gölgede veya ağaç altında sıfır güneşte açan başka türlerde varmı? Yönlendirirseniz sevinirim.
Saygılar.
|