![]() |
sevgili Güler,
patates böreğinin adına artık popüler börek desek yeridir:D yeni abur cuburlar bekliyoruz;) |
Sigara böreği sarıp koyuyordum buzdolabına. Eminim bundan sonra sizin patates böreğinizde olacak dolapta:D Denemek için haftasonunu bekliyorum. Sizin gibi ayrıntılı resimleyemem ama mutlaka ikindi çayında resimleyeceğim:D
|
Dün akşam patates böreği yapıp buzdolabına 3 gün dinlenmeye aldım.Kalan parçaların da kızartıp tadına baktık. Çok güzel, çok hafif.. Yapılışı da çok kolay. Herkese tavsiye ederim.
|
Bol yağdamı kızarmalı yoksa tavada az yağlamı?
|
Ben bol yağda kızarttım. Güzel oldu. Güler Hanım nasıl kızarttı acaba?
|
Bizim burda bişi yapılır güler hanım iki hafta sürer bişi mayalı hamuru el kadar yuvarlak açıp tavada bol yağda kızartılır görüntüsü ona benziyor bide şivlilik var bugün bi yandan bişiler yapılır bi yandan şivlilik dağıtılır hanımlar için yorucu bir okadarda eğlenceli birgün.
|
Sevgili Bengi su
Ben dediğiniz bişi yedim. Çok güzel tadı var. Yanlış hatırlamıyorsam hafif şekerli. Ama tarifini bilmiyorum. Bana özelden mesaj atar mısınız? |
Yok tatlı değil ama içine helva ya da reçel sürülüp yeniliyor içlisinide yapabilirsiniz bugün Konyada hangi eve gitseniz ikram ederler üç ayların başlangıcıyla başlar iki hafta kadar sürer ve hemen hemen her evde yapılır komşulara dağıtılır.
|
Gerek börek olsun, gerek balık, bol yağda kızartılır.
Patates böreklerini kızartınca kâğıt havluya alın, fazla yağları orada emilir, daha sonra servis tabağına alırsınız. Patates böreklerini kızarttığınız yağı, ertesi günü de yine börek kızartırken kullanabilirsiniz. |
Böreğin uygulamasını sevgili fatma dündar yapmıştı onda yedim süperdi ,deneyeceğim...
|
Ben patates böreklerini bol yağda kızartıyorum, hatta kızarırken tavadaki yağdan kaşıkla üzerine döke döke kızartıyorum pufff diye kabarıyorlar. Tavada top gibi dönüyorlar.
|
güler hanım tarif için çok teşekkür ederim. gecen hafta buradan tarifi görüp yaptım hem pratik hemde lezzetli. sabah hahvaltısında çok güzel gidiyor. en güzel yanıda buzlukta bekleyip cay demlenesiye kadar hızlı olması.
(KENDİNİ BEĞENMİŞ KAYNANAM BİLE SEVE SEVE YEDİ) |
Alıntı:
|
Bende ki tarifte şu şekilde bunu da deneyin derim .
Herşey aynı malzemeyi sürüp yufkayı ikiye katladıktan sonra düz kenarından yuvarlıyoruz..Rulo haline gelen yufkadan keskin bir bıçakla dilimler kesip halkaları yağda kızartabildiğimiz gibi yağladığımız tepsiye dizip fırında da pişirebiliyoruz. Yağdakini daha çok seviyorum .Fırında pişireceksem üzerine biraz pul biber serpiyorum . Fırında pişen de hem yumuşak hem hafif oluyor.Buzlukta saklama kısmı en sevdiğim bölüm .Misafir geldiğinde elimin altında bulunması işimi çok kolaylaştırıyor. |
Bizim burda yufka bulunmadigindan ben evde aciyorum hamuru. Yufkaci hamuru kadar ince olmasa da cok hosumuza gidiyor. Ben de en kisa zamanda tarifi deneyecegim.
|
Güler hanım börek tarifinizi aldım çok güzel oluyor. Krep tarifinizi de alabilirsek daha güzel olacak. Bekliyorum...
|
peki siz mutfak ustalarına acemi biri olarak bi sorum olacak benim;
yufkaları ikiye katlamadan önce içlerine çay kaşığıyla tane tane patates harcı koysam? patates harçları tam ortaya gelecek şekilde bardakla düzgünce kessem olurmu acaba??? bence olur gibi ama normalden fazla yağ emermi acaba içine??? teşekkürler.... bu arada bugün akşam tekrar yapıp atacağım buzluğa :))) |
Güler ablacigim bugün böregini yaptim, coluk cocuk herkes cok begendi. Adi da Güler hanim böregi kaldi tabii. Cocuklar hemen yarin tekrarini istiyorlar. Su andaki durumuma cok iyi gelen bir yemek oldu. Ilk iki hamileligimde de ev pideci salonuna dönmüstü, sürekli hamur aciyordum. Gözleme, cig börek, lahmacun, manti yapmadigim hamur isi kalmamisti. Sanirim bu kez de böyle olacak. Güzel tarifin icin tekrar tekrar tesekkür ederim. Sevgiler...
|
Afiyet olsun sevgili çiçeksever70.
Bizim evde de adet böyledir. Kimden bir şey öğrendimse onun adını taşır. Ama sen bu aralar pek hamur işlerine dalıp da kilo alma sonra sıkıntı çekersin. :D |
Formu okudukca patates böreği kokmaya başladı buram buram.. Kütür kütür yanan sobanın üzerine koydum hemen patatesleri.. Off offf Güler hanım akşam akşam neler açtın başıma :-)
|
Çok güzel bir tarif...ellerinize saglık Güler hanım..Çok teşekkürler
|
Sevgili Güler hanım
Bugün böreğinizden yaptım. Kalan 3 yufkaya da soğan ıspanak kavurdum, ezilmiş patates, süt, yumurta ekledim aynı şekilde yaptım. Attım buzluğa. Mutfağım sayenizde bir çeşit daha kazandı.Artık bu ay gelen her misafire kızartılmaya hazırlar. Rulo şeklini çok seneler evvel yapardım. Dilimler az yağda kızarıyor veya fırında. Teşekkürler. |
Afiyet olsun sevgili arkadaşlar.
|
2 Eklenti(ler)
Hafta sonunda bu böreği yapmayı denedim. Cumartesi akşam hazırlayıp dolaba koydum. Pazar akşama doğru kızarttım. Börekler kızarırken üstlerine kaşıkla kızgın yağ döktükçe gerçekten de çok kabardılar. Neredeyse küre şekline geldiler. Ama ateşten alınca kabarıklık söndü.
Bu normal mi yoksa ben bir şeyi yanlış mı yaptım? :confused: Eklenti 224466 Bu arada yuvaklaklardan arta kalan parçaları da aynen tavada kızarttım. Misafire ikram edilmez belki ama onlar da çok lezzetli. :) Eklenti 224467 |
İçine malzemeyi biraz fazla sürmüşsün galiba gilan. İncecik zar gibi olacak. Tavada kızarttıktan sonra da maşa ile alma, üzerine yağ döktüğün kaşığı kullan ki delinmesinler.
|
Kokusunu aldım, geldim. Aç karna da izlemek eziyet. Şimdi birşeyler yapmam lazım.
|
Sen şimdi sabaha kadar börek rüyası da görürsün. :D
|
Alıntı:
Bir de acaba buzluktan çıkartılıp kızartılanlar daha mı çok kabarıyordur diye düşündüm ama fark etmez galiba... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Vallahi bravo... Hanımların işinede el attınya, sen şimdi merdaneyle adamda döversin. :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025