agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Patates Böreği (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16126.htm)

radem63 24-06-2009 17:14

sevgili Güler,
patates böreğinin adına artık popüler börek desek yeridir:D
yeni abur cuburlar bekliyoruz;)

sevim.K 25-06-2009 00:08

Sigara böreği sarıp koyuyordum buzdolabına. Eminim bundan sonra sizin patates böreğinizde olacak dolapta:D Denemek için haftasonunu bekliyorum. Sizin gibi ayrıntılı resimleyemem ama mutlaka ikindi çayında resimleyeceğim:D

begonvil 14 25-06-2009 07:50

Dün akşam patates böreği yapıp buzdolabına 3 gün dinlenmeye aldım.Kalan parçaların da kızartıp tadına baktık. Çok güzel, çok hafif.. Yapılışı da çok kolay. Herkese tavsiye ederim.

aliş 25-06-2009 08:11

Bol yağdamı kızarmalı yoksa tavada az yağlamı?

begonvil 14 25-06-2009 08:43

Ben bol yağda kızarttım. Güzel oldu. Güler Hanım nasıl kızarttı acaba?

bengi_su 25-06-2009 10:12

Bizim burda bişi yapılır güler hanım iki hafta sürer bişi mayalı hamuru el kadar yuvarlak açıp tavada bol yağda kızartılır görüntüsü ona benziyor bide şivlilik var bugün bi yandan bişiler yapılır bi yandan şivlilik dağıtılır hanımlar için yorucu bir okadarda eğlenceli birgün.

begonvil 14 25-06-2009 12:47

Sevgili Bengi su
Ben dediğiniz bişi yedim. Çok güzel tadı var. Yanlış hatırlamıyorsam hafif şekerli. Ama tarifini bilmiyorum. Bana özelden mesaj atar mısınız?

bengi_su 25-06-2009 14:15

Yok tatlı değil ama içine helva ya da reçel sürülüp yeniliyor içlisinide yapabilirsiniz bugün Konyada hangi eve gitseniz ikram ederler üç ayların başlangıcıyla başlar iki hafta kadar sürer ve hemen hemen her evde yapılır komşulara dağıtılır.

Güler 25-06-2009 17:49

Gerek börek olsun, gerek balık, bol yağda kızartılır.

Patates böreklerini kızartınca kâğıt havluya alın, fazla yağları orada emilir, daha sonra servis tabağına alırsınız.
Patates böreklerini kızarttığınız yağı, ertesi günü de yine börek kızartırken kullanabilirsiniz.

fellez 25-02-2010 18:58

Böreğin uygulamasını sevgili fatma dündar yapmıştı onda yedim süperdi ,deneyeceğim...

Güler 26-02-2010 10:13

Ben patates böreklerini bol yağda kızartıyorum, hatta kızarırken tavadaki yağdan kaşıkla üzerine döke döke kızartıyorum pufff diye kabarıyorlar. Tavada top gibi dönüyorlar.

kaktüssevdası 24-01-2011 12:56

güler hanım tarif için çok teşekkür ederim. gecen hafta buradan tarifi görüp yaptım hem pratik hemde lezzetli. sabah hahvaltısında çok güzel gidiyor. en güzel yanıda buzlukta bekleyip cay demlenesiye kadar hızlı olması.
(KENDİNİ BEĞENMİŞ KAYNANAM BİLE SEVE SEVE YEDİ)

Hhatice 24-01-2011 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 446810)
Bu börekte hiç denemedim, bilmiyorum. Ama ıspanaklı güzel bir krep tarifim var.
Ev halkı da arkadaşlarım da beğeniyorlar. İsterseniz tarif edebilirim.

Evet sevgili Güler alalım tarifi :)

Hhatice 24-01-2011 13:29

Bende ki tarifte şu şekilde bunu da deneyin derim .

Herşey aynı malzemeyi sürüp yufkayı ikiye katladıktan sonra düz kenarından yuvarlıyoruz..Rulo haline gelen yufkadan keskin bir bıçakla dilimler kesip halkaları yağda kızartabildiğimiz gibi yağladığımız tepsiye dizip fırında da pişirebiliyoruz.

Yağdakini daha çok seviyorum .Fırında pişireceksem üzerine biraz pul biber serpiyorum .

Fırında pişen de hem yumuşak hem hafif oluyor.Buzlukta saklama kısmı en sevdiğim bölüm .Misafir geldiğinde elimin altında bulunması işimi çok kolaylaştırıyor.

ciceksever70 24-01-2011 13:48

Bizim burda yufka bulunmadigindan ben evde aciyorum hamuru. Yufkaci hamuru kadar ince olmasa da cok hosumuza gidiyor. Ben de en kisa zamanda tarifi deneyecegim.

fatma sunay 24-01-2011 15:39

Güler hanım börek tarifinizi aldım çok güzel oluyor. Krep tarifinizi de alabilirsek daha güzel olacak. Bekliyorum...

kaktüssevdası 25-01-2011 15:57

peki siz mutfak ustalarına acemi biri olarak bi sorum olacak benim;

yufkaları ikiye katlamadan önce içlerine çay kaşığıyla tane tane patates harcı koysam? patates harçları tam ortaya gelecek şekilde bardakla düzgünce kessem olurmu acaba???

bence olur gibi ama normalden fazla yağ emermi acaba içine???

teşekkürler....

bu arada bugün akşam tekrar yapıp atacağım buzluğa :)))

ciceksever70 29-01-2011 15:10

Güler ablacigim bugün böregini yaptim, coluk cocuk herkes cok begendi. Adi da Güler hanim böregi kaldi tabii. Cocuklar hemen yarin tekrarini istiyorlar. Su andaki durumuma cok iyi gelen bir yemek oldu. Ilk iki hamileligimde de ev pideci salonuna dönmüstü, sürekli hamur aciyordum. Gözleme, cig börek, lahmacun, manti yapmadigim hamur isi kalmamisti. Sanirim bu kez de böyle olacak. Güzel tarifin icin tekrar tekrar tesekkür ederim. Sevgiler...

Güler 29-01-2011 16:27

Afiyet olsun sevgili çiçeksever70.
Bizim evde de adet böyledir. Kimden bir şey öğrendimse onun adını taşır.

Ama sen bu aralar pek hamur işlerine dalıp da kilo alma sonra sıkıntı çekersin. :D

kuyrukk 29-01-2011 16:53

Formu okudukca patates böreği kokmaya başladı buram buram.. Kütür kütür yanan sobanın üzerine koydum hemen patatesleri.. Off offf Güler hanım akşam akşam neler açtın başıma :-)

yaşar kaptan 30-01-2011 08:42

Çok güzel bir tarif...ellerinize saglık Güler hanım..Çok teşekkürler

Benol Hazaroğlu 25-02-2011 16:43

Sevgili Güler hanım
Bugün böreğinizden yaptım. Kalan 3 yufkaya da soğan ıspanak kavurdum, ezilmiş patates, süt, yumurta ekledim aynı şekilde yaptım. Attım buzluğa. Mutfağım sayenizde bir çeşit daha kazandı.Artık bu ay gelen her misafire kızartılmaya hazırlar. Rulo şeklini çok seneler evvel yapardım. Dilimler az yağda kızarıyor veya fırında.
Teşekkürler.

Güler 25-02-2011 17:54

Afiyet olsun sevgili arkadaşlar.

gilan 14-06-2011 15:42

2 Eklenti(ler)
Hafta sonunda bu böreği yapmayı denedim. Cumartesi akşam hazırlayıp dolaba koydum. Pazar akşama doğru kızarttım. Börekler kızarırken üstlerine kaşıkla kızgın yağ döktükçe gerçekten de çok kabardılar. Neredeyse küre şekline geldiler. Ama ateşten alınca kabarıklık söndü.
Bu normal mi yoksa ben bir şeyi yanlış mı yaptım? :confused:


Eklenti 224466


Bu arada yuvaklaklardan arta kalan parçaları da aynen tavada kızarttım. Misafire ikram edilmez belki ama onlar da çok lezzetli. :)

Eklenti 224467

Güler 14-06-2011 23:54

İçine malzemeyi biraz fazla sürmüşsün galiba gilan. İncecik zar gibi olacak. Tavada kızarttıktan sonra da maşa ile alma, üzerine yağ döktüğün kaşığı kullan ki delinmesinler.

Cumhur Tonba 15-06-2011 00:22

Kokusunu aldım, geldim. Aç karna da izlemek eziyet. Şimdi birşeyler yapmam lazım.

Lilium 15-06-2011 00:36

Sen şimdi sabaha kadar börek rüyası da görürsün. :D

gilan 15-06-2011 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 822702)
İçine malzemeyi biraz fazla sürmüşsün galiba gilan. İncecik zar gibi olacak. Tavada kızarttıktan sonra da maşa ile alma, üzerine yağ döktüğün kaşığı kullan ki delinmesinler.

Teşekkürler, bir de öyle deneyeyim. :)

Bir de acaba buzluktan çıkartılıp kızartılanlar daha mı çok kabarıyordur diye düşündüm ama fark etmez galiba...

Cumhur Tonba 15-06-2011 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 822719)
Sen şimdi sabaha kadar börek rüyası da görürsün. :D

Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir. Gece bütün malzemeyi hazırlayıp, böreği yaptım ve dolaba koydum. Yarım saat evvel eve geldim. Kızartım. Enfes olmuş. Hem yiyorum, hem de yazıyorum.

Lilium 15-06-2011 23:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 823140)
Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir. Gece bütün malzemeyi hazırlayıp, böreği yaptım ve dolaba koydum. Yarım saat evvel eve geldim. Kızartım. Enfes olmuş. Hem yiyorum, hem de yazıyorum.

İnanamıyorum, inan senden korkulur sevgili cumhur, yani sen şimdi bu böreği yaptınmı?
Vallahi bravo...
Hanımların işinede el attınya, sen şimdi merdaneyle adamda döversin. :D


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025