agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Patates Böreği (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16126.htm)

Lilium 17-06-2009 23:53

Güler abla o kadar güzel anlatmışsın ki, yememiş olsam bu tarifi buradan alıp hanımı bu saat te kaldırıp bu böreği yaptırırdım, inan ki yediğim halde yine canım çekti. Eline koluna sağlık çok ta güzel yapıyorsunuz, çok çok teşekkür ederim.

habitad 18-06-2009 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 445209)
Canım, afiyet olsun.

Güler hanım merhabalar.Öncelikle sizi takdir ettiğimi bilmenizi isterim.Erkek olmama rağmen mutfak işleri ile yakından ilğiliyim.Sizin emek vererek resimleyip tek tek açıklama yaparak anlatmanız çok hoşuma gitti.Şimdiler de her şey o kadar alealde yapılıyorki sizin tarifinizden bu işi isteyerek ve zevk alarak yaptığınız anlaşılıyor.Ve bunu bizlerle paşlamanız ayrıca bir incelik.Emeğinizden dolayı sizi tekrar tebrik ederim.Her şey gönlünüzce olsun.Saygılar...

Güler 18-06-2009 00:14

Teşekkür ederim habitad.

sakagun 19-06-2009 10:18

Güler Hanım patates böreğinizi denedim. Bir kısmını da buzluğa attım. Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim. Yağda kızartmama rağmen çok hafif oldu.

talar_ 19-06-2009 12:50

Sevgili Güler dün buzluktan çıkardığım buzlu böreklerimi kızgın yağda 2 dakikada kızarttım. Dediğiniz gibi parçalanma veya patlama olmadı. Çok da lezzetliydiler.
Tekrar teşekkürler. Farklı tariflerinizi bekliyoruz...

radem63 22-06-2009 12:36

Sevgili Güler bu güzel lezzeti bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Çok lezzetli ve çok hafif bir börek oldu.(Bence siğara böreğinden daha hafif )
:):)

rrumeysaa 22-06-2009 17:00

Merhaba Güler Hanım; bir teşekkürler de size benden :)
Bugün misafir ağırladım ve tarifinizi dün yaptım, dolapta bugüne kadar beklettim, misafirlerim gelincede kızarttım. Böreği öyle sevdiler, öyle beğendiler ki anlatamam hatta hepsini yediler, birde tarif istediler.

Tarifinizle mutfağıma bir yenilik ve misafirlerimi memnun ettiniz, Teşekkür ederim.
Elleriniz dert görmesin Selametle...

Delimus 22-06-2009 17:27

Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi :) Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye :D neyse ) anlattım ,gelip gidip soruyor yapıcak en kısa zamanda teşekkürler tarif için.

sakagun 22-06-2009 19:10

Benim annemin de ilk tepkisi biliyorum onu olmuştu. :)

limon 22-06-2009 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Delimus (Mesaj 450058)
Hanımlara tarif vermek biraz zor gibi :) Anneme anlatmak istedim yapsın diye daha söze patetesle başlar başlamaz "Biliyorum onu" ( Bilse yaşım 27 oldu yerdim şimdiye :D neyse )

Bu kadar olur :) Dün aynısını ben de yaşadım. İşin garibi aynı cümleyi anneme söyledim. (Yaş farkıyla tabii, çaktırma ;) ) "Bu yaşıma kadar hiç pişirdiğini görmedim vallahi, biliyorduysan pişirseydin" dedim. Hafif suratı iniyordu ki, hemen gönlünü aldım tabii :)

Demek herkesin annesi aynı. Biliyorlar ama çaktırmıyorlar ;)

Müjgan 22-06-2009 23:07

Evet tarifinizi ben de deneyeceğim Güler. çok güzel, iştah açıcı görünüyorlar. Lakin ben mi atladım acaba. Bardakla kesip çıkardıktan sonra geride kalan hamurları n'apıyoruz?:)

berduray 22-06-2009 23:13

Bende hazır yufka yoktu, elde açtım hamuru,biraz dinlendirip, dolaptan çıkardığımda ; aralıklı koymama, katlar arasına folyo koymama rağmen hepsi birbirine geçmişti.

Benim gibi yapmayı tasarlayanlara küpe olsun.

limon 22-06-2009 23:21

Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.

Berduray, ilk denememde ben de keserken çok zorlanmıştım, içini fazla koymuşum, bardakla keserken her yerden iç fışkırıyordu. Bu sefer de bildiğim halde aynı hatayı yine yaptım, içi artmasın diye bol bol sürdüm, yine ordan burdan taştı. Bir dahakine az iç hazırlayıp, az süreceğim.

Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet.

berduray 22-06-2009 23:27

Deneye yanıla bulacağız doğruyu...

Müjgan 22-06-2009 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 450312)
Müjgan Hanım, onları da kızartıyorum ben, ötekilerden daha çok rağbet görüyor diyebilirim, çıtır oldukları için.


Özellikle minikleri olanlar muhakkak denesinler, çocukların çok sevdiği bir lezzet.

Teşekkürler Limon. :) Benim evdeki "minik"lerin buna bayılacağına hiç şüphem yok. :p

Güler 23-06-2009 00:08

Arkadaşlar, iç malzemesini çok az, incecik süreceksiniz, zaten boza kıvamında akıcı bir malzeme.

Arttı mı? İkinci partiyi yapın. Ben öyle yapıyorum. Üç yufkadan yaptığım, çarçabuk bitiyor.
Altı yufka alıyorum. Bu sefer malzeme çok olmasın diye yumurta ve patates sayısını birer tane eksiltiyorum. Yani 6 yufaka, 5 patates, 5 yumurta.

Bu böreği, yapıp dolaba koyduğumda her sabah kızartıyordum. Hem eşimin, hem oğlum ve gelinimin, hem de torunların çok hoşuna gidiyor.
Eğer, onlar bizde değillerse, sadece Oğuz için kutuya koyduklarımı dolapta tutuyor ve ona pişiriyorum. Diğerlerini bir tepsiye üst üste sıralayıp (aralarına yağlı kâğıt koyarak) derin dondurucuda iyice dondurduktan sonra, hepsini piknik poşetlerine dolduruyorum.

Daha sonra ne kadar lâzım olursa o kadarını çıkartıp, kızartıyorum.

sevim.K 23-06-2009 07:10

Güler Hanım elimize emeklerinize sağlık. Patates böreğini çok severiz ailece. Sizin patates böreğiniz gibi hiç yememiştim.Hem çok kolay, pratik hem de çok lezzetli olmalı. Kolay hazırlanan pratik tarif olması benim gibi tüm gün çalışan ve zamansızlıktan yakınanlar için çok güzel:D

İzninizle bir iki sorum olacak size. Çocuklar yaz mevsiminde yumurtanın ağır koktuğunu söyleyerek yumurta ve yumurtalı şeyleri yemek istemiyorlar. Tarifinizde yumurta kokusu baskın mı? Eğer öyleyse harcın içine baharat katıp daha farklı kokular elde edebilir miyiz? Hiç denediniz mi? :Sevgiler, selamlar:)

Güler 23-06-2009 22:07

Hayır, hiç yumurta kokusu yok, patates püresi içinde hiç hissetmiyorsunuz.
Baharatı denemeyin.

Güler 24-06-2009 11:29

1 Eklenti(ler)
Bu sabah kahvaltıda küçük torun patates böreği istedi.
Buzlukta, donmuş olanlardan çıkartıp, kızarttım.
Arkadaşlardan biri sormuştu; buzlu buzlu nasıl kızartılır diye. Kızgın yağda çok da güzel kızartılıyor.

Donmuş patates börekleri.

Eklenti 89166

Güler 24-06-2009 11:32

2 Eklenti(ler)
Kızgın yağda kızarıyorlar.

Eklenti 89167

Eklenti 89168

Güler 24-06-2009 11:33

1 Eklenti(ler)
Buyrun....

Eklenti 89169

Güler 24-06-2009 11:36

1 Eklenti(ler)
Ben, yanında Bergamut reçeli ile daha çok seviyorum.
Şöööyylee ortasına biraz koyup, ikiye kıvırıp yemek çok hoşuma gidiyor.


Eklenti 89170

Güler 24-06-2009 11:38

1 Eklenti(ler)
Arzunuza kalmış, isterseniz vişne reçeli de koyabilirsiniz....


Eklenti 89171

aliş 24-06-2009 14:03

Güler abla o kadar güzel görünüyorlarki yanımda olsa bir tabak yerim :)
bende aldım tarifini cumartesi yapıp pazar kahvaltı süprizi yapıcam :)
ellerinize sağlık.

gilan 24-06-2009 16:05

Üşenmeden aşama aşama fotoğraflamışsınız :)
Elinize sağlık.
Denemek şart :)

siboş 24-06-2009 16:15

Çok hoş görünüyorlar ellerinnize sağlık.Evet ben de deneyeceğim.

begonvil 14 24-06-2009 16:34

Sevgili Güler Hanım
Patates böreğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de fırsat bulup yapamadım henüz. Acaba kandilde yapıp dağıtsam makbule geçer mi? Bu akşam yapıp buzluğa dinlenmeye alıp, yarın akşam kızartıp, komşulara dağıtsam olur mu?
Tarif için çok teşekkürler

Güler 24-06-2009 16:40

Sevgili gilan, böyle abur cubur şeyleri yapmaktan hiç üşenmem. Acaba abur cuburu kendim de çok seviyorum ondan mı dersin?

Büyük torun da bana çekmiş. Tam abur cuburcu.
Bize geldiğinde bana "babaanne, sana gelmeyi çok seviyorum, evin her tarafında abur cubur var, ne güzel" diyor.
Onun da eli çok yatkın, beraberce çok güzel hem de zor pastalar yaparız hep.

Güler 24-06-2009 16:45

begonvil 14,
Sanırım, lokmaya benzettiniz. Kandilde börek dağıtılır mı orasını pek bilmem. Benim bildiğim, helva veya lokma gibi şeyler dağıtılır.
Ama siz bu gece yapacaksanız, buzluğa koymaya hiç gerek yok. Buz dolabının iç rafında en az üç gün tutabilirsiniz.
Böylesi daha güzel oluyor, donmadan taze taze kızartın.

begonvil 14 24-06-2009 16:50

Evet lokmaya benzettim biraz görüntüsünü. Altın sarırı rengi var:)) O zaman kendimize yapayım bu akşam. Sizin resimlere bakıp yutkunmaktan fena oldum :))


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025