agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Wallnut

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-06-2008, 23:02   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Merhabalar.
Benim tevellüt epey eskidi galiba.1950-60 yılarına kadar (Aydın da) yaylalarda yağan karları açılan çukurlara saman doldurulup üzerine kar basılır ,en üstede tekrar saman ve toprak atılıp çukurlar kapatılır.Yazın sıcak aylarında bunlar açılıp testereyle saman balyaları büyüklüğünde kesilip keçi kılından yapılmış kilimlere sarıp şehirde satarlardı.Satıcı isteğe göre kesip verirdi.Onunla yapılan pekmezli karın tadına doyulmazdı bizim çocukluğumuzda.Dondurmadan sonra en ucuz tatlıydı o devirde.Saygılar.

arıkuşu beğendi.
Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025