10-12-2013, 03:02 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
|
Ekmek Pizzası
Büyük bir Trabzon ekmeğini fırıncıya dildiriyorum. Elde ettiğim geniş dilimlerden birini alıyorum. Üzerine ketçap döküp, ince bir tabaka olacak şekilde bıçakla yayıyorum. Ketçapın üzerine sırasıyla rendelenmiş kaşar, sucuk-salam, dilimlenmiş zeytin, yeşil-kırmızı biber, mantar v.s elimde ne varsa, canım ne istiyorsa ekmeğin üzerine döşüyorum. Üzerine tekrar kaşar rendeleyip fırına koyuyorum. Fırın derecesinden dakikasından anlamam. Camdan bakıp hazır görünce çıkarıyorum. Hazır pizza lezzetinde olup da bundan daha kolay yapılanı yoktur herhalde. Afiyet olsun. |
10-12-2013, 12:23 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Aynı işlemi ramazan pidesiylede yapabilirsiniz.. Denemiştim gayet güel oluyor. |
10-12-2013, 18:53 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 143
|
Ben de bazlamayla yapıyorum bunu. Adını da eşim koydu: BAZLAMİZZA Ama ben ketçap yerine az sulandırılmış salçaya bolca kekik ekleyerek yapıyorum. Malzemelere mısır da ekliyorum. Sosis, salam, sucuk yemediğimiz için onların yerine minik köftecikler ya da sadece kıyma koyuyorum. |
25-01-2015, 12:43 | #5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2015
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 43
|
Ekmeğin üstüne kiyma hazirlayip surun,firina atin:-) bu da çok guzel oluyor:-) |
|
|