agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen limon_sever
  • 1 Gönderen limon_sever
  • 1 Gönderen kelebek çalısı

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-11-2012, 19:35   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Konya Gevreği

Merhaba,

Sn. hberbul' a ait grissini tarifini denedikten sonra aklıma çay ile birlikte güzel giden, grissiniden daha lezzetli bulduğum ama tarifini bilmediğim Konya gevreği geldi.

Konya gevreği de yağlı ve yağsız, sade, susamlı, kenevir tohumlu v.s çeşitlere sahip. Yağsız olan uzun süreli saklamaya müsait iken yağlı gevreği daha hızlı tükettiğimizde lezzetine vakıf oluyoruz.

Yağsız kenevir tohumlu ve yağlı susamlı çeşitlerini seviyorum.

Aslında elimde nasıl yapıldığına dair bir tarifim yok. Deneme yanılma yoluyla belki benzer birşeyler çıkabilir ama aramızda tarifini bilenler, deneyen ve sonuçtan emin üyeler varsa bizlerle tarifini paylaşmalarını rica ediyorum.

Bu gevreğin yapılışını bilen ve temel olarak kullanılan malzeme, ölçüler ve pişirme detaylarını paylaşacak üye/üyelere teşekkür ederim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025