![]() |
Konya Gevreği
Merhaba,
Sn. hberbul' a ait grissini tarifini denedikten sonra aklıma çay ile birlikte güzel giden, grissiniden daha lezzetli bulduğum ama tarifini bilmediğim Konya gevreği geldi. Konya gevreği de yağlı ve yağsız, sade, susamlı, kenevir tohumlu v.s çeşitlere sahip. Yağsız olan uzun süreli saklamaya müsait iken yağlı gevreği daha hızlı tükettiğimizde lezzetine vakıf oluyoruz. Yağsız kenevir tohumlu ve yağlı susamlı çeşitlerini seviyorum. Aslında elimde nasıl yapıldığına dair bir tarifim yok. Deneme yanılma yoluyla belki benzer birşeyler çıkabilir ama aramızda tarifini bilenler, deneyen ve sonuçtan emin üyeler varsa bizlerle tarifini paylaşmalarını rica ediyorum. Bu gevreğin yapılışını bilen ve temel olarak kullanılan malzeme, ölçüler ve pişirme detaylarını paylaşacak üye/üyelere teşekkür ederim. |
beyşehir kurusu da çayın yanında çok güzel gider ankara ve civardaki dostlara duyrulur
|
Alıntı:
Onu da ayrı bir başlıkta elbet değerlendirebiliriz. |
neden olmasınki onunda müdavimleri çıkar
|
LezzetHane: Konya Gevreği Bu adresteki gibi bir şey mi?
|
Alıntı:
Yine de teşekkür ederim verdiğiniz link için. İnceleyerek, gerekirse deneyerek sonucu paylaşacağım. Hazır olarak tüketilen bu ürünü, bilmiyorum evinde yapan, evde yapmaya değer bulan var mı ama Konya' daki fırınlara ulaşamayanlar için bir alternatif arıyordum sadece ;) |
Bir arkadaşım kendi fırınında imalatını yapıyor. Ama tarifini verir mi bilmiyorum. Denk gelirse bir sorayım.
Verdiğim linkteki gevreğin benzerlerini eskiden çok severek yerdik. Hazır gıdalar nedeniyle yapılmaz oldu, unutuldu gitti bu tatlar. |
Alıntı:
Tabi bir fırının tarifi bir diğerine benzemez ama eğer beğendiğiniz bir gevreğin tarifine ulaşırsanız paylaşmaktan çekinmeyin ben hemen denerim ;) Teşekkürler ilginiz için. |
Kesinlikle haklısınız. Ben çayla bir oturuşta poşetin yarısını bitirebiliyorum... :) Tam damak tadında bir lezzet.
Piyasadakilerin geneli aynı tatda üretim yapıyor. Arkadaşın gevreğinden çok önce yemiştim. Ama üstünden o kadar zaman geçti ki tadını hatırlamıyorum. Ama beğenmemiş olsaydım hatırımda kalırdı. |
valla isim vermek olurmu bilmem ama demirel gevrek fırınının gevregini alıyoruz başka yerden kesinlikle almıyorum eger konyadan gelen giden yoksa bim den idare ediyoruz ama eger tarifi olursa bende çok memnun olurum
|
Kesin olmamakla birlikte sanırım aradığınız tarif...
Aslında hazır olarak piyasada satılan bu gevreğin asıl terifini daha once yapmıs oldugumdan bılıyorum. Kıtır kıtır ve bır o kadar lezzetli MALZEMELER: 1paket margarin 1 yumurta 1 tatlı kaşıgı toz seker 1 cay kasıgı tuz 2 yemek kaşıgı sirke 1 paket kabartma tozu aldıgınca un susam, çörek otu YAPILIŞI: Tum malzemeleri sırası ile karıstırıp yumurta sarısını hamurun ıcıne eklıyor akını ustu ıcın ayırıyoruz. yumusak bır hamur yoğurup uzun seritler halınde sekıl verdıkten sonra bıcakla parmak uzunlugunda kesiyoruz yumurta akı ve bol susam sonrada corek otu serperek 180 derecede yaklasık 20-25 dak pişiriyoruz. AFİYET OLSUN... http://img2.blogcu.com/images/o/z/l/...77/ygevrek.jpg KONYA YAĞLI GEVREĞİ - ozlmclk77 - Blogcu.com |
çok teşekkür ederim mutlaka deneyecegim deneyince lezzeti konusunda yazarım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025