![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Tart
Cafefernando.com daki tariflerden deneyip te pişman olduğum hiç olmadı. Bugün de içi kırmızı Anjelik Erik (şimdi tam zamanı, marketlerde bolca bulunuyor) ile tart tarifini pişirdim. Henüz tadına bakmadık (hava serinleyince çay saatinde) ama pek güzel bir şeye benziyor. Benim eriklerin içi kıpkırmızı çıkmadı, sarı-kırmızı arasıydı ama pişince ve tarifteki gibi reçeli (kabukları sayesinde kıpkırmızı bir reçel oluyor) üzerine sürünce gayet güzel kırmızı tonunu yakaladım. Tadına bakınca da yazarım ama bence bu baymayan ekşili bir tatlı... Bahçeye dikmek için içi kıpkırmızı olan iri eriğin ağacını arıyorum. ![]() ![]() Sevgili Nur'un başlığı var ya orkide serası açıp "Catleya bana neler ettin?" diyor. Ben de ister misiniz bir pastane açıp "Fernando bana neler ettin?" diye bir başlık açayım? ![]() Düzenleyen limon : 11-07-2012 saat 11:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çilekli tart tarifinizi ufak değişikliklerle yapıyorum, çok güzel görünümlü ve leziz ikramlık oluyorlar. Kremasına ılınınca mascarpone ( veya labne veya biraz krem şanti) ekliyorum. Ve minik tek lokmalık (pastanelerdeki gibi) hazırlıyorum. Üzerine arzu edilen, evde olan meyveler yerleştiriyorum. Çilek, ahududu, kivi, portakal veya şeftali ile hazırladıklarımı servis tabağına dizince oluşan renk cümbüşünü seviyorum. Jelatin kullanmak istemeyenler meyveleri sunum aşamasında eklerlerse ve parlak olması için üzerlerine fırçayla çilek reçeli sürerlerse aynı sonuca ulaşabilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|