05-04-2012, 08:58 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
|
ıspanaklı kolay börek
ISPANAKLI AÇMA BÖREK Yarım kg ıspanak 1 su bardağı dolusu lor 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ Ispanakları yemeklik gibi doğrayalım.Kuru soğanlarıda ıspanağın üzerine yine yemeklik gibi doğrayalım.1 tatlı kaşığı tuzla beraber bu malzemeyi iyice suyu çıkıncaya kadar var gücünüzle ovun .Sonra malzemeyi avucunuzun içine alarak suyu kalmayıncaya kadar sıkarak başka bir kabın içine alalım .İçerisine loru ,sıvı yağı ve bir miktar tuzu koyarak malzemeyi karıştıralım.İç malzememiz hazırdır. HAMURU Bir çay bardağı dolususüt birçay bardağı sıvı yağ yarım cay bardağı yoğurt 1kabartma tozu 1 yumurta 1tatlı kaşığı sirke tuz, 200 gr margarin hamurun üzerine Malzememizin hepsini aynı kaba alarak yoğuralım.Yalnız bu börekteki püf noktası hamurumuza unu azar,azar koyarak yoğuralım ki hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olacak.Hamur biraz elinize yapışacak kıvamda.Daha sonra hamurumuzu 20 tane beze yapalım 10 altına 10 üzerine daha sonra bezelerimizin her birini yemek tabagı büyüklüğünde bir miktar unlayarak açalım.Açtığımız bezelerin aralarına elimizle nişasta sürerek üst, üste 10 ar tane olunca oklava veya merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım.Az yağladığımız tepsiye açtığımız hamurumuzu yayalım.Üzerine iç malzememizi döşeyelim daha sonra tekrar üzerine aynı işlemle hamurumuzun geri kalanını açalım.Hamurunuzun kenarlarını bukerek kıvırın.En son işlem olarak hamuru istediğiniz büyüklükte kare ,kare kesin üzerine 200 ğr margarini eriterek fırca yardımıyla sürün 170 derece önceden ısıtılmış fırına verin AFİYETLE YİYİN Hamur açamam diyen hanımlar haydi buyrun sizlere kolayca acılan bir börek bu lezzete sizde inanamıyacaksınız. Düzenleyen esk nisagül : 05-04-2012 saat 09:09 Neden: eksik anlatım |
|
|