![]() |
ıspanaklı kolay börek
ISPANAKLI AÇMA BÖREK
Yarım kg ıspanak 1 su bardağı dolusu lor 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ Ispanakları yemeklik gibi doğrayalım.Kuru soğanlarıda ıspanağın üzerine yine yemeklik gibi doğrayalım.1 tatlı kaşığı tuzla beraber bu malzemeyi iyice suyu çıkıncaya kadar var gücünüzle ovun .Sonra malzemeyi avucunuzun içine alarak suyu kalmayıncaya kadar sıkarak başka bir kabın içine alalım .İçerisine loru ,sıvı yağı ve bir miktar tuzu koyarak malzemeyi karıştıralım.İç malzememiz hazırdır. HAMURU Bir çay bardağı dolususüt birçay bardağı sıvı yağ yarım cay bardağı yoğurt 1kabartma tozu 1 yumurta 1tatlı kaşığı sirke tuz, 200 gr margarin hamurun üzerine Malzememizin hepsini aynı kaba alarak yoğuralım.Yalnız bu börekteki püf noktası hamurumuza unu azar,azar koyarak yoğuralım ki hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olacak.Hamur biraz elinize yapışacak kıvamda.Daha sonra hamurumuzu 20 tane beze yapalım 10 altına 10 üzerine daha sonra bezelerimizin her birini yemek tabagı büyüklüğünde bir miktar unlayarak açalım.Açtığımız bezelerin aralarına elimizle nişasta sürerek üst, üste 10 ar tane olunca oklava veya merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım.Az yağladığımız tepsiye açtığımız hamurumuzu yayalım.Üzerine iç malzememizi döşeyelim daha sonra tekrar üzerine aynı işlemle hamurumuzun geri kalanını açalım.Hamurunuzun kenarlarını bukerek kıvırın.En son işlem olarak hamuru istediğiniz büyüklükte kare ,kare kesin üzerine 200 ğr margarini eriterek fırca yardımıyla sürün 170 derece önceden ısıtılmış fırına verin AFİYETLE YİYİN Hamur açamam diyen hanımlar haydi buyrun sizlere kolayca acılan bir börek bu lezzete sizde inanamıyacaksınız. |
Baklava hamurundan börek, şahane olur. :) Elinize sağlık.
|
Başlığa aldanıp baktım ama.. Acemi biri için çok zor ;)
Daha kolayı yok mu? :p |
acemi arkadaşlar bir kere deneyin göreceksiniz ne kadar kolay olduğunu
|
Hiç baklava yapmadığım için zor geldi.. Denemek istiyorum bakalım yapabilecek miyim?
Alıntı:
|
Sevgili selis herkes ıspanagı farklı şekilde hazırlar benim şimdiye kadar tadına baktığım iç malzemelerde benim yaptığım usul hariç tadını alamadım tuzla ovmak hem hacmi küçültmek hemde soğanla ıspanagın suyunu atmak deneyince farklı bir tad olduğunu göreceksiniz baklava acmakta ayrıca zor bir iş değildir yeterki yoğurduğunuz hamur oldukca yumuşak olsun o zaman en acemisi bile açabilir baklava açmak isterseniz yardımcı olurum .İç malzemeyi kavurmayı düşünmeyin bu hamurda ağır ve yağlı olur
|
Bu tarifi İkbal Gürpınarın proğramında görüp hemen denemiştim.Gerçekten çok güzel bir börek yufkaların düzgün açılması da şart değil, hiç yufka açmasını bilmeyenler bile yapabilir, tabak kadar açmanız yeterli ilk etapta bu böreği herkese tavsiye ederim yaptığım en güzel börek diyebilirim, kıymalı veya peynirliside güzel oluyor.....
|
3 Eklenti(ler)
Sonunda yaptım.. Daha doğrusu yapmaya çalıştım.. ;)
Ispanaktan artan suyu da dökmedim.. Başka bir yemeğe eklicem.. Hamur çok yumuşak olduğu için açtığım tüm bezeler şekilsiz şemalsiz oldu :rolleyes: Eklenti 283924 Yamalar sorun olmaz diye düşündüm.. Eklenti 283925 Nitekim olmadı da.. Çıtır çıtır oldu.. ;) Eklenti 283926 |
börek
Sevgili selis pişirmeden önceki görünüm güzel fakat fazlaca sıcak ayarda pişirmişsin fırını ısıttıktan sonra daha düşük bir ısıya almalıydın üzeri hafif kızarmalı birde o kullandığın çinko tepsilerde hiç bir hamuru pişirme nedeni ise o tepsiler sıcağı daha fazla yansıtıyor hamurların hep çok kızarmış ve altları yanık gibi olacaktır ben aliminyum tepsi kullanırım çok şey yazmışsın demezsen sanki aralardaki nişastada biraz fazla gibi görünüyor birdaha kine bir çimdik kullan nişastayı agıza alındığında yumuşak ve çıtır çıtır olmalı
ellerine sağlık |
baklava
Eh bu kadar hamur açtığına göre baklavada açtırırız sana
|
börek
Sevgili selis pişirmeden önceki görünüm güzel fakat fazlaca sıcak ayarda pişirmişsin fırını ısıttıktan sonra daha düşük bir ısıya almalıydın üzeri hafif kızarmalı birde o kullandığın çinko tepsilerde hiç bir hamuru pişirme nedeni ise o tepsiler sıcağı daha fazla yansıtıyor hamurların hep çok kızarmış ve altları yanık gibi olacaktır ben aliminyum tepsi kullanırım çok şey yazmışsın demezsen sanki aralardaki nişastada biraz fazla gibi görünüyor birdaha kine bir çimdik kullan nişastayı agıza alındığında yumuşak ve çıtır çıtır olmalı
ellerine sağlık |
Ellerinize ve tarif için ağzınıza sağlık, harika görünüyor. İlk fırsatta deneyeceğim tabii becerebilirse. Denediğimde sonucu bildiririm.
|
istemek başarmaktır
Elbetteki benden daha güzel yapacağınıza eminim sevgili papatya.Bizim hanımlarımız marifetlidir bakın arkadaşımız hamur açmayı bilmediği halde güzel yapmış
|
Nisagül nişasta çok demişsiniz ama, hamur yumuşak olduğu için zaten çok zorlandım.. Bir de nişasta ile hamurdaki yağ birleşip mermerin üzerinde bir katman oluşturdu.. Daha kötü oldu..
Ama, böyle de yedi herkes sorun yok ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025