agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni111Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2013, 23:03   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açık-pozisyon Mesajı Göster
Sokak simitinin susamları daha koyu renkli oluyor, acaba onları susamladıktan sonra mı pekmezliyorlar? Sizin simitler de nefis görünüyor bu arada...

Erkek olmama rağmen ben de hamur işlerinde fena sayılmam İlk fırsatta deneyeceğim, elinize emeğinize sağlık...
Evde simit yapmaya başlamadan önce dışarıdan alarak tükettiğim simitlerde artık eski çocukluğumun lezzetini bulamaz olmuştum. Görsel olarak iştah açan ama yemeye başladıktan bir süre sonra boğazda kalmaya başlayan, kupkuru, sert, çiğnemesi zorlaşan simitte yine yer yer hissedilen küf tadı ya da izmarit kokusu gibi eksi yönler beni evde kendi simidimi yapmaya iten nedenler oldu.


Susamların rengi konusunda haklısınız, benim aklıma takılmamıştı ama renkteki açıklıklar pişmediği anlamına gelmesin. Susamda farklı cinsler var mı bilmiyorum ama ondan da kaynaklı olabilir. Yine simitte kullanılan pekmez yerine şekerli farklı maddeler kullanılıyor, bu da susamı daha kolay yakıyor olabilir, v.s...


Deneyimler ve paylaşırsanız daha da güzel olur, verdiğim tariften faydalanarak eğer memnuniyetini dile getiren, temiz ve lezzetli bir simit yedik iç rahatlığı ile diyen bir üyemiz dahi olsa beni çok mutlu eder.


Teşekkür ederim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025