Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açık-pozisyon
Sokak simitinin susamları daha koyu renkli oluyor, acaba onları susamladıktan sonra mı pekmezliyorlar? Sizin simitler de nefis görünüyor bu arada...
Erkek olmama rağmen ben de hamur işlerinde fena sayılmam  İlk fırsatta deneyeceğim, elinize emeğinize sağlık...
|
Evde simit yapmaya başlamadan önce dışarıdan alarak tükettiğim simitlerde artık eski çocukluğumun lezzetini bulamaz olmuştum. Görsel olarak iştah açan ama yemeye başladıktan bir süre sonra boğazda kalmaya başlayan, kupkuru, sert, çiğnemesi zorlaşan simitte yine yer yer hissedilen küf tadı ya da izmarit kokusu gibi eksi yönler beni evde kendi simidimi yapmaya iten nedenler oldu.
Susamların rengi konusunda haklısınız, benim aklıma takılmamıştı ama renkteki açıklıklar pişmediği anlamına gelmesin. Susamda farklı cinsler var mı bilmiyorum ama ondan da kaynaklı olabilir. Yine simitte kullanılan pekmez yerine şekerli farklı maddeler kullanılıyor, bu da susamı daha kolay yakıyor olabilir, v.s...
Deneyimler ve paylaşırsanız daha da güzel olur, verdiğim tariften faydalanarak eğer memnuniyetini dile getiren, temiz ve lezzetli bir simit yedik iç rahatlığı ile diyen bir üyemiz dahi olsa beni çok mutlu eder.
Teşekkür ederim.