View Single Post
Eski 11-05-2014, 02:19   #45
Bahçemiz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Sn. miralay,

Tarifi denediğiniz ve tadımını gerçekleştirerek yorumladığınız için ben teşekkür ederim.

Aslında fırından çıktığında, sıcakken çıtır çıtır oluyor. Neden yumuşak olduklarını anlayamadım. Zaman geçtikçe, tüketilmiyor ve bir kenarda bekletiliyorsa yumuşadığı doğrudur. Ama tazeliğini saatlerce koruyarak çıtır kaldığını söylemeliyim.

Afiyet olsun.
Dışarda satılan Simitlere değinmek istiyorum,
Aslında 60'lı yıllarda Samsun'da geçen çocukluğum zamanlarından hatırladığım gibi değil bugün yapılan simitler. Genel olarak değil lakin kendi tesbitim olarak belirtiyorumki kısa zaman zarfında lastik gibi uzayan ve kopmayan simitlerin eskiye nazaran farklı üretimi kesinlikle söz konusudur, sebebi hangi farklı işlem bölümünde yatıyor acaba? İşte bu kafamı kurcalıyor, mutlaka bir sebebı olmalı.
Bilenleriniz varmıdır acaba, veyahutta aynı tesbiti yapanlarımız?
Belki en yakın fırıncınızdan da bilgi alabilirsiniz.
Lütfen paylaşalım, şimdiden gönülden teşekkürler.

Bahçemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön