agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-01-2011, 10:28   #9
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Teşekkürler Sn. hassoman, bu şekilde de deneyeceğim, mutlaka çok güzel oluyordur

Onyedili yaşlarda yengemin öğrettiği ve yıllardır hep bu şekilde yaptığım tarifi ben de sizlerle paylaşayım

1 Su bardağı irmik ve istenen miktarda çam fıstığı çelik tencerede ocağın ayarı oldukça kısık, az bir şekilde , hiç yağ koymadan, kuru kuruya, tahta kaşıkla, devamlı karıştırılarak, yaklaşık 30-35 dakika, iyice pembeleşinceye kadar kavrulur.
İrmik kavrulurken ayrı bir tencereye;
1 Su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1.5 su bardağı şeker, 50gr. tereyağ, (hafif parlaklık sağlaması ve donmaması için) az miktarda mısırözü yağı, vanilya konur ve kaynatılır.

Pembeleşen irmiklere(irmiklerle birlikte fıstıklarda pembeleşmiştir) ayrı yerde kaynattığımız bu karışım azar azar ilave edilerek, dikkatlice karıştırılarak(çok sıçradığı için belirtmek istedim) boşaltılır. Orta ateşte irmiklerin suyu çekmesi sağlanır. Tahta kaşıkla zor karıştırılmaya başlayınca iyice suyunu çekmiş demektir, ocağın altını kapatıp, üstüne kağıt havlu ve tencerenin kapağını kapatıp, ocağın üstünden alıp, daha serin bir mermer üzerinde demlenmesini bekleriz. 3-4 defa aralıklarla irmik helvasını karıştırıp, tekrar kapağını aynı şekilde örmeliyiz. İyice demlenince tabaklara alıp, tarçınla servis yapabiliriz
Sn. Acemifüsun, annem de irmiği önce yağsız kuru kuruya kavurur, sonra yağla biraz çevirirdi ve helvası çok güzel olurdu. Özellikle çok miktarda yapılacağı zaman işi kolaylaştırıyor, çünkü insanda bilek kalmıyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025