agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-11-2018, 18:53   #1
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Közlenmiş kestaneyi severim. Üzerini boydan boya uzun bir X işareti biçiminde çizip elektrikli ızgaraya koyarsanız, kabukları çok kolay çıkıyor. Acelemden daha pişmeden yemeye başladığım için biliyorum.
Böylece pişmemiş kestanelerin kabuklarını daha kolay soyabilirsin diye düşündüm.
En azından 3-5 tanesi için bir deneme yapabilirsin
Ayıptır söylemesi; Aydın'dan bi dosttan ihraç malı sarı aşılı kestane aldık..Dişler elvermediği için suda kaynatıp yemeyi göze alamadık..inat ettik, illa ki, hani kestane kebapçıların yaptığı gibi kabuğundan kızarmış haliyle bütün bütün çıkaralım öyle yiyelim dedik..dedik ama bi türlü beceremedik..internette okumadığım yer kalmadı..yok tatlı, yok tuzlu suda bekleticekmişin, yok hafif yağda kızartıp, çizip sonra fırına atacaksın benzeri şeylerle uğraşırken türlü türlü pişirme, fırınlama yöntemi denedik ama hem dış hem iç kabuklarınından ayırmayı tam olarak beceremedik, kestaneleri kabuğundan temizlerken tırnaklarımız yara olacaktı, güzelim kestaneleri rezil ettik, parça purçuk zor ayırabildik kabuklarından,kestane aldığımıza pişman olacaktık nerdeyse..neyse en sonunda kebapçıların sırrını keşfettik..Gülsever altta fotosunu gördüğünüz biber közleme kabı almış 6 tl'ye..çizmiş üstten kestaneleri koymuş orta ateşte yanan ocağın üstüne..dizmiş kestaneleri, ara ara çevirmiş..işlem tamam en damarlı veya ikiz olanlar bile kabuklarından kolayca ayrılıverdiler..nihayet bi kestane keyfi yaptık sonunda.. çizip fırına atmak falan sanki pek randımanlı olmuyor, bazı kestanelerin iç ve dış kabukları zor soyuluyor....oysa, kestane kebabı yapan seyyarcının videosunu bile seyrettik ama meslek sırrını vermemiş hınzır..

Eklenen Resimler
  
Bıyıklı, Milla ve Kozanli beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2018, 22:38   #2
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 770
İki hafta önce Aydın dan aldığım kestane için yumurta 🍳 kırdığım tavamı yaktım.
Kestane 🌰 istediğim gibi pişmedi.
Ertesi gün saç kavurma tavası aldım.
İstediğim gibi pişer umuduyla yarım kg koydum arada bi dönderdim ama mutfak oldu duman camı açtım kapıyı kapıyı kapattım diğer odalara yayılmasın diye, nafile kestane pişmedi.
Bu işi Avrupa'da tost makinesinde yapardım.
Nasıl olsa lazım diyerek bir ertes gün 240 tl verip tost makinesi aldım.
Netice yine negatif.
Dişler kiralık emanet olunca çığda yenmiyor.
Bari eşe dosta veriyim de sevindiriyim dedim ve dağıttım.
Töbe bi daha evde pişirmek için kestane almam.

Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025