Kestane kebabını böyle yapacaksınız. İşin sırrı su da bekletme. Kestanelerin kabuğunu kesin. Su içinde yarım saat veya daha fazla bekletin. Amacımız kabuk tahta gibi olduğundan su çekip şişmesini sağlamak. Sonra sudan çıkarın hemen pişirilmeyecekse pişirme zamanına kadar üstüne ıslak bez örterek kabuğun nemli kalmasını sağlayın. Odun veya kömür sobasında, tavada fırında pişirin. Yerleştirirken önce kesik taraf alta gelecek. Açılıp kavrulma başlayınca kesik tarafı üste çevirin. Tavada yaparsanız kısık ateşte başlayın üstünü kapakla örtün. 15-20 dk sonra bıçakla veya bir tanesini açarak yumuşadıklarını kontrol edin. Yumuşaksa kapağı kaldırın ateşi açıp kabuğun hafif kavrulmasını sağlayın. Kapakla kapatmayı soba fırın tava hepsinde yapın. Fırında üsten pişirmeyle yapın. Yarım saat içinde güzel bir şekilde kavrulurlar.
|