![]() |
|
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu.
|
Dikkatle bakarsanız iki tarif de neredeyse aynı. Sayın M.Sema' nın tarifindeki 1,5 bardak unun yarım bardak fazlası, sayın Mtuncer' in 1 paket kakaosuna denk geliyor. 1 paket erimiş margarin ise 1 bardak zeytinyağına eşit. Zeytinyağının keke verdiği farklı bir doku olabilir ama margarin eritilerek kullanıldığında ise ıslak kek havası verdiğine kalıbımı basarım ![]() Aslında ikisi de yapılıp sonuç karşılaştırılabilir.. Tabii bu iş yiyenlere yarar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Zeytinyağının girdiği heryere ayrı bir lezzet ve yumuşaklık kattığını inkar edemeyiz. Zeytinyağlı kek acaip sünger gibi yumuşacık oluyor. Ama saf sızma yağ kullanacaksanız, yarı yarıya mısır yağı veya ayçiçekyağıyla karıştırmanızı öneririm. Alışık olmayana kokusu itici gelebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Özellikle kek sıcak sıcak servis edilecekse zeytinyağı doğal lezzetinde olmuyor. Zaten zeytinyağlı yemeklerimizde hep soğuk servis ediliyor. ( Yemek pişirirken başlangıçta az zeytinyağı kullanıp yemek pişip soğuduktan sonrada zeytinyağı iekleniyor.) Pişmemiş zeytinyağı daha lezzetli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bir paylaşımda bulunmak istedim. Kek yaparken katı margarini eritmek yerine, plastik kaplarda sunumu olan yumuşak margarini [Becel tercihim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu.
|
Kullandığımız malzemelerinde birbirleriyle özleşmeleri de gerekmektedir. İyi karıştırılmış kek malzemeleri gayet güzel bir şekilde kabarmaktalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Ben kek yaparken o kadar yumurta koymam o kadar malzemeye karşılık(özellikle un) Nişastalı Keki deneyeceğim bakalım ama margarinsiz(asla keke margarin koymam). Sayın katmer, "margarin eritilerek kullanıldığında ise ıslak kek havası verdiğine kalıbımı basarım" diye yazmışınız, hakkatten merak ediyorum örnek(fotoğraf) gösterseniz ya da farklı tarif varsa yazsanız sevinirim. Merak ettim ıslak kek olma olasılığını... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu.
|
Ben üç şekilde kek yaparım. 1. Margarini katı halde ilave ederim (Pastane kekleri gibi olur) 2. Margarini eriterek ilave ederim (Islak yani nemli olur) 3. Katı margarin ve sıvı yağı beraber kullanırım ( O da ikisinin arasında olur) Margarinin eritilerek kullanıldığı bir tarifim var ama onu buraya yazmam doğru olmaz sanırım. Yeni bir konu açarak bunu sizinle paylaşırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|