Nişastalı Kek Tarifi
MALZEMELER
1.5 Su Bardağı Şeker 4 Adet Yumurta 1 Paket Margarin 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Kakao 1 Paket Vanilya 0.5 Çay Kaşığı Tarçın 1 Su Bardağı Nişasta 1 Su Bardağı Un YAPILIŞI 1.5 Su bardağı Şeker miksere bırakılır, İçine yumurtaların bir adeti kırılır ve karıştırılır, daha sonra 2. yumurta eklenir ve karıştırılır, yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılır ve sonuncu yumurta eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. 1 Paket margarin eritilerek bu karışıma eklenir ve karıştırılır, yarım çay kaşığı tarçın ve 1 paket kakao eklenerek çırpılır, son olarak 1 S.B. Un, 1 S.B Nişasta, 1 Paket vanilya ve kabartma tozları karışıma eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Fırın tepsisi olarak 25-30 cm genişliğinde bir tepsi tercih edilebilir, tepsinin tabanı yağlanır ve bir tutam un tabanına serpilir, karışım tepsiye bırakılır, 170 derecede pişirilmek üzere fırına verilir. Takriben 30-35 dk pişirme işlemi devam eder, kontroller dahilinde bu süre pişme şekline göre uzatılabilir. Afiyet olsun. |
Ben denedim, çok güzel oldu sizlerinde bu lezzeti tatmanızı isterim.
|
En kısa zamanda deneyeceğim. Tarif için teşekkürler:)
|
Sn. Katmer
Rica ederim, memnun kalacağınızdan şüpheniz olmasın:) |
bende denedim çok hafif ve güzel tadına doyum olmuyor ....elinize sağlık
|
Sn. nur sen
Afiyetler Olsun...:) |
Ben de fırsat bulunca deneyeceğim, malzemelere bakınca güzel olacağı kesin. Tarif için teşekkür ederim.
Bir püf noktası da benden olsun, özellikle kek kalıplarını, sıvı yağla değil de margarinle yağlarsanız, hiç unlamanıza gerek kalmadan, kekinizin kalıptan çok rahat çıktığını göreceksiniz. Ayrıca sıvı yağla yağlandığındaki yağın oluşturduğu hafif yanık koku oluşmaz, kekin dibi yağlı yağlı olmaz. |
Sn. Limon
Rica ederim, el elden üstündür derler, püf noktasından ötürü ben teşekkür ederim. |
Ben margarinle yağladıktan sonra kalıba susam serpiştirip, üzerine kek hamurunu öyle döküyorum.
Bir de öyle deneyin. Ama kalıbı margarinle yağladıktan sonra erimesine fırsat vermeden susamları serpiştirip kek hamurunu hazırlayıncaya dek dolapta tutmanızı öneririm. |
Susam fikri çok hoşuma gitti. Tatlılar da susamı çok severim.
|
Evet susam kullanımını bir başka kek türünde denemiştim, hem lezzet bakımından hemde uygulamadaki oluşturduğu kolaylık bakımından tercih edilebilir.
|
Sevgili Mtuncer54, dün tarifi denedim. Müthiş bir şey, herkese tavsiye ediyorum. Çok teşekkürler..
|
Sn. katmer
Rica ederim, afiyetler olsun.:) |
Nişastalı kek yemedim daha önce, tad olarak neye benziyor acaba?
Beni bir yerlinin cola ile ilk tanışması olarak düşünün? Kıtır mı, yağlı mı ne bileyim nasıl tarif edersiniz? İkna olursam deneyeceğim. |
Oldukça yumuşak ve ağızda dağılan bir kek oldu. Lezzeti de bir o kadar mükemmel... ben her tarifi denemem ama bu tek kelimeyle harika..
|
Mutfağa gidiyorum, Sayın Katmer'e güvenerek.
|
Sonucu bildirin Sayın Berduray.. Allahım beni utandırma:)))
|
Sn. berduray,
İnşallah güzel ve lezzetli bir kek olur.:) |
E ü kem küm bizim damak tadımıza hiç uymadı.
Belki de biz portakallı, kayısılı, cevizli ve hafiften yağlı tatları sevdiğimiz için. 1 paket margarine rağmen dışarıda beklemiş gibi kuruydu... Yine de herkese teşekkür ederim, ölmeden nişastalı kekin tadına bakmış oldum. |
Sn.Berduray,
Sizin damak tadınıza cevap veremedi demek ki nişastalı kek:) |
Sanırım kurumanın fırında bekletme süresiyle çok alakası var. Bir de ölçü olarak kullanılan bardak biraz büyükse kek kuru olmuş olabilir.. Yine de renkler ve zevkler tartışılmaz tabii:))
|
Margarin yerine sıvı yağ olur bence. Margarinli kekler genelde Berdurayın dediği gibi kuru, yerken boğan türde oluyor, (pastane kekleri gibi) yutmak için çay veya içecek gerekiyor. :) Sıvı yağlı kekler, daha ev keki, anne keki oluyorlar. Ben de sıvı yağla deneyip, yorum yaparım :)
|
:) ;)
Evet doğru tanım bu>>>anne keki.....eşim hep öyle der. |
Kek, pasta, kurabiyeler vb. hamur işlerinde sıvı yağ olarak fındık yağını tavsiye ederim. Hem çok hafif hemde yapılan tatlılara hafif bir fındık tadı veriyor. Üstelik sağlıklı.:D
|
Sn Berduray özellikle size ve tüm dostlara o zaman benim yaptığım mısır nişastalı kek tarifini vereyim. Malzemeler hemen hemen aynı.
MALZEMELER 1,5 Su Bardağı Şeker 4 Adet Yumurta 1 su bardağı zeytinyağı 1 Su Bardağı Mısır Nişasta 1,5 Su Bardağı Un 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilya YAPILIŞI Şeker ve yumurta iyice çırpılır, sonra yağ eklenip, limon suyu ve rendeside konulup iyice çırpılır. Diğer tüm kuru malzemeler konulup, azıcık karıştırılıp (tüm malzeme birbiriyle karışıncaya kadar) yağlanmış-unlanmış kek kalıbına dökülür. 140-150 derecede kek programında 50 dakikada pişer. Zaten kürdan batırarak kontrolünü yaparsınız ılınınca kek kalıbından çıkarıp kapaklı kek tabağınıza alabilirsiniz. Hafif mayhoş-tüy kadar hafif-ağzınızda dağılan bir kektir. Afiyet olsun. |
Alıntı:
Bu tip durumlar karşısında bir tavsiyem olacak, bir miktar sütü kekimizin üzerine hafiften gezdirirsek mükemmel bir tat elde etmiş oluyoruz. Hem boğazımızda kalıyor hissini de engellemiş oluyor. |
Kek hakkında ne kadar çok püf noktaları varmış değil mi? Boşuna dememişler "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" diye. :)
|
Benim püf noktam;
Nişastalı keki tariflerdeki gibi 1 su bardağı ölçüsünde değilde, her su bardağı un için 1 yemek kaşığı un eksiltip yerine 1 yemek kaşığı nişasta ekliyorum. Sonuç; Nişasta ilavesi ile ağızda dağılan kek.. Kabartma tozunu mutlaka asit içeren ( Yoğurt, sirke, limon,vb) madde ile karıştırıyorum. |
Ramazan'da yenilmez, buzdolabında sürünür diye pişirmiyordum ama bu kadar bahsedilince canım çekti. :) Birazdan gidip pişireceğim.
|
Alıntı:
Mısır nişastası aldığım gün bunu da deneyeceğim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024