agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=195)
-   -   Nişastalı Kek Tarifi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17032)

doğalbahçe 22-08-2009 14:30

Nişastalı Kek Tarifi
 
MALZEMELER

1.5 Su Bardağı Şeker
4 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Kakao
1 Paket Vanilya
0.5 Çay Kaşığı Tarçın
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Un


YAPILIŞI


1.5 Su bardağı Şeker miksere bırakılır, İçine yumurtaların bir adeti kırılır ve karıştırılır, daha sonra 2. yumurta eklenir ve karıştırılır, yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılır ve sonuncu yumurta eklenerek karıştırma işlemine devam edilir.

1 Paket margarin eritilerek bu karışıma eklenir ve karıştırılır, yarım çay kaşığı tarçın ve 1 paket kakao eklenerek çırpılır, son olarak 1 S.B. Un, 1 S.B Nişasta, 1 Paket vanilya ve kabartma tozları karışıma eklenerek karıştırılmaya devam edilir.

Fırın tepsisi olarak 25-30 cm genişliğinde bir tepsi tercih edilebilir, tepsinin tabanı yağlanır ve bir tutam un tabanına serpilir, karışım tepsiye bırakılır, 170 derecede pişirilmek üzere fırına verilir.

Takriben 30-35 dk pişirme işlemi devam eder, kontroller dahilinde bu süre pişme şekline göre uzatılabilir. Afiyet olsun.

doğalbahçe 22-08-2009 14:33

Ben denedim, çok güzel oldu sizlerinde bu lezzeti tatmanızı isterim.

katmer 22-08-2009 14:43

En kısa zamanda deneyeceğim. Tarif için teşekkürler:)

doğalbahçe 22-08-2009 14:49

Sn. Katmer
Rica ederim, memnun kalacağınızdan şüpheniz olmasın:)

nur_sen 22-08-2009 15:06

bende denedim çok hafif ve güzel tadına doyum olmuyor ....elinize sağlık

doğalbahçe 22-08-2009 15:11

Sn. nur sen

Afiyetler Olsun...:)

limon 22-08-2009 21:55

Ben de fırsat bulunca deneyeceğim, malzemelere bakınca güzel olacağı kesin. Tarif için teşekkür ederim.

Bir püf noktası da benden olsun, özellikle kek kalıplarını, sıvı yağla değil de margarinle yağlarsanız, hiç unlamanıza gerek kalmadan, kekinizin kalıptan çok rahat çıktığını göreceksiniz. Ayrıca sıvı yağla yağlandığındaki yağın oluşturduğu hafif yanık koku oluşmaz, kekin dibi yağlı yağlı olmaz.

doğalbahçe 22-08-2009 22:23

Sn. Limon

Rica ederim, el elden üstündür derler, püf noktasından ötürü ben teşekkür ederim.

berduray 22-08-2009 22:38

Ben margarinle yağladıktan sonra kalıba susam serpiştirip, üzerine kek hamurunu öyle döküyorum.

Bir de öyle deneyin.

Ama kalıbı margarinle yağladıktan sonra erimesine fırsat vermeden susamları serpiştirip kek hamurunu hazırlayıncaya dek dolapta tutmanızı öneririm.

katmer 22-08-2009 22:41

Susam fikri çok hoşuma gitti. Tatlılar da susamı çok severim.

doğalbahçe 22-08-2009 22:47

Evet susam kullanımını bir başka kek türünde denemiştim, hem lezzet bakımından hemde uygulamadaki oluşturduğu kolaylık bakımından tercih edilebilir.

katmer 24-08-2009 16:17

Sevgili Mtuncer54, dün tarifi denedim. Müthiş bir şey, herkese tavsiye ediyorum. Çok teşekkürler..

doğalbahçe 24-08-2009 16:52

Sn. katmer
Rica ederim, afiyetler olsun.:)

berduray 24-08-2009 17:07

Nişastalı kek yemedim daha önce, tad olarak neye benziyor acaba?

Beni bir yerlinin cola ile ilk tanışması olarak düşünün?

Kıtır mı, yağlı mı ne bileyim nasıl tarif edersiniz?

İkna olursam deneyeceğim.

katmer 24-08-2009 17:24

Oldukça yumuşak ve ağızda dağılan bir kek oldu. Lezzeti de bir o kadar mükemmel... ben her tarifi denemem ama bu tek kelimeyle harika..

berduray 24-08-2009 17:42

Mutfağa gidiyorum, Sayın Katmer'e güvenerek.

katmer 24-08-2009 18:19

Sonucu bildirin Sayın Berduray.. Allahım beni utandırma:)))

doğalbahçe 24-08-2009 18:44

Sn. berduray,

İnşallah güzel ve lezzetli bir kek olur.:)

berduray 24-08-2009 21:29

E ü kem küm bizim damak tadımıza hiç uymadı.

Belki de biz portakallı, kayısılı, cevizli ve hafiften yağlı tatları sevdiğimiz için.

1 paket margarine rağmen dışarıda beklemiş gibi kuruydu...

Yine de herkese teşekkür ederim, ölmeden nişastalı kekin tadına bakmış oldum.

doğalbahçe 24-08-2009 21:45

Sn.Berduray,

Sizin damak tadınıza cevap veremedi demek ki nişastalı kek:)

katmer 24-08-2009 22:26

Sanırım kurumanın fırında bekletme süresiyle çok alakası var. Bir de ölçü olarak kullanılan bardak biraz büyükse kek kuru olmuş olabilir.. Yine de renkler ve zevkler tartışılmaz tabii:))

limon 25-08-2009 00:20

Margarin yerine sıvı yağ olur bence. Margarinli kekler genelde Berdurayın dediği gibi kuru, yerken boğan türde oluyor, (pastane kekleri gibi) yutmak için çay veya içecek gerekiyor. :) Sıvı yağlı kekler, daha ev keki, anne keki oluyorlar. Ben de sıvı yağla deneyip, yorum yaparım :)

berduray 25-08-2009 00:20

:) ;)

Evet doğru tanım bu>>>anne keki.....eşim hep öyle der.

nkoksal 25-08-2009 10:26

Kek, pasta, kurabiyeler vb. hamur işlerinde sıvı yağ olarak fındık yağını tavsiye ederim. Hem çok hafif hemde yapılan tatlılara hafif bir fındık tadı veriyor. Üstelik sağlıklı.:D

M.Sema 25-08-2009 11:13

Sn Berduray özellikle size ve tüm dostlara o zaman benim yaptığım mısır nişastalı kek tarifini vereyim. Malzemeler hemen hemen aynı.

MALZEMELER

1,5 Su Bardağı Şeker
4 Adet Yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 Su Bardağı Mısır Nişasta
1,5 Su Bardağı Un
1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

YAPILIŞI

Şeker ve yumurta iyice çırpılır, sonra yağ eklenip, limon suyu ve rendeside konulup iyice çırpılır. Diğer tüm kuru malzemeler konulup, azıcık karıştırılıp (tüm malzeme birbiriyle karışıncaya kadar) yağlanmış-unlanmış kek kalıbına dökülür.

140-150 derecede kek programında 50 dakikada pişer.

Zaten kürdan batırarak kontrolünü yaparsınız ılınınca kek kalıbından çıkarıp kapaklı kek tabağınıza alabilirsiniz.

Hafif mayhoş-tüy kadar hafif-ağzınızda dağılan bir kektir. Afiyet olsun.

doğalbahçe 25-08-2009 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 486133)
Margarin yerine sıvı yağ olur bence. Margarinli kekler genelde Berdurayın dediği gibi kuru, yerken boğan türde oluyor, (pastane kekleri gibi) yutmak için çay veya içecek gerekiyor. :) Sıvı yağlı kekler, daha ev keki, anne keki oluyorlar. Ben de sıvı yağla deneyip, yorum yaparım :)

Sn.limon,

Bu tip durumlar karşısında bir tavsiyem olacak, bir miktar sütü kekimizin üzerine hafiften gezdirirsek mükemmel bir tat elde etmiş oluyoruz. Hem boğazımızda kalıyor hissini de engellemiş oluyor.

limon 25-08-2009 12:47

Kek hakkında ne kadar çok püf noktaları varmış değil mi? Boşuna dememişler "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" diye. :)

Arzu Kırlangıç 25-08-2009 13:04

Benim püf noktam;

Nişastalı keki tariflerdeki gibi 1 su bardağı ölçüsünde değilde, her su bardağı un için 1 yemek kaşığı un eksiltip yerine 1 yemek kaşığı nişasta ekliyorum. Sonuç; Nişasta ilavesi ile ağızda dağılan kek..

Kabartma tozunu mutlaka asit içeren ( Yoğurt, sirke, limon,vb) madde ile karıştırıyorum.

limon 25-08-2009 16:43

Ramazan'da yenilmez, buzdolabında sürünür diye pişirmiyordum ama bu kadar bahsedilince canım çekti. :) Birazdan gidip pişireceğim.

berduray 25-08-2009 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi M.Sema (Mesaj 486231)
Sn Berduray özellikle size

Sanırım sitenin en oburu benim:)

Mısır nişastası aldığım gün bunu da deneyeceğim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024