agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni21Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-09-2009, 23:39   #28
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Her iki cins haşhaş da kavruluyor arkadaşlar. Ama kavururken dikkatli olmalı. Hep kavuruyorduk eskiden. Mis gibi kokar üstelik. Sabırlı olmakta fayda var zira uzun süre kısık ateşte yapmak gerekiyor. hafif parlamaya başlayıp yani yağını veriyor, kokusu yoğunlaşınca ocaktan aldığımızı ve başka bir kaba aktardığımızı anımsıyorum. Sonra yine sabırla havanda dövmek gerekir. Bazısı eski kahve çekme makinesi kullanırdı ama çoğunluk ilk yolu dener ve ikinci yolu daha az lezzetli olur derdi. Biz dövüldükten veya çekildikten sonra ayçiçek yağıyla yumuşatıp sulandırız. yalnız yağ kullanırken eli korkak alıştırmamalı. Hatta bu yağlanmış haliyle serin bir yerde veya buzdolabında uzun süre bekletilebiliyor. Biz bu çöreği tahinli de yaptığımız için tahini de ekleyip karışımı dolapta saklayabiliyoruz. Bu karışımı normal hazır yufka arasına sürüp, kolay gözleme gibi teflon tavada pişirebilirsiniz, güzel de olur. Yalnız kavurma kıvamını anneme iyice bir sorayım da yanlış bilgi vermiş durumunda kalmayayım. Çok uzun süredir hazırını alınca insan bildiğini de unutuyor.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025