agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen eylems

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-03-2009, 22:45   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Çiğdemlerin meyve kısmı, tencere içerisinde sütle birlikte kaynatılır.....
Çiğdemlerin meyvaları yoktur. Sanırım siz başka bir bitkiyle karıştırdınız. Çiğdemlerin soğanları vardır. Bu tarifiniz bazı yanlış anlaşılmalara meydan verdiği için düzeltme gereği duydum.

herbaryum'un da belirtiği gibi çiğdemin pek çok türünün tohum ve soğanları zehirlidir. Çünkü çeşitli alkaloitleri içerirler. Bu alkaloitlerden örneğin kolşisin romatizma, kanser, damla (gut) başta olmak üzere bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyormuş.

Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı olan safran gibi belki bir gün yemek yapımında (çorba, pilav, sütlaç vs) kullanılması için de bir kültür türü geliştirilerek tarımı yapılabilir.
Neden olmasın?
Ama hangi amaçla lursa olsun doğadan toplamaya hayır...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025