agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-07-2009, 22:30   #1
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Merhabalar,

Bu tatlıyı yapmaya çalışacağım. Ancak birkaç soru var tatlının yapımına dair :

1) Süt kaynadıktan sonramı şekeri ilave edeceğiz. Yoksa başında süt soğuk iken mi ?
2) Süt kaynadı ve karıştırmaya başladık. Ateş hemen kısılacakmı, yoksa aynen mi devam edilecek. Kısılacak ise ne ölçüde kısmak gerekecek ?

Teşekkürler.

Sevgili Maviperi; annemden kalan notlarıma bakarak düzelttim. Annem öğreninceye kadar az süt ve şeker kullan diyerek 1 kg. süt 0,5 kg. şeker demiş.

Sevgili Hoşseda; süte şekeri katın karıştırarak şekeri eritin. Süt kaynamaya başlayınca ataşini kısın. Eğer "hayır öğreneceksem gerçek ölçüleri kullanacağım diyorsanız üç kg. sütü orta gözde kaynatır kaynayınca ateşi yarıya alırsınız.

Hayır ilk denememde az süt kullanayım diyorsanız bir kg. sütü kaynadıktan sonra küçük göze alır ateşi biraz kısarsınız.


Düzenleyen sevim.K : 14-07-2009 saat 09:24
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025