agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-11-2009, 17:03   #11
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sanırım Memet Bey'in bahsettiğini biliyorum. Turuncu renkte olmuyor, yanık şeker-karamel renginde hatta daha da koyu renkte oluyor. Bir kavanoz hediye getirmişti kayınvalidem. Tatlı gibi koca dilimler halinde yenilmiyor, kestane şekeri gibi diyebiliriz.

İnternette araştırdım biraz, sanırım öncelikle kabak çeşidi önemli, Kara Kabak deniliyor tariflerde bildiğimiz Balkabğından farklı mıdır bilmiyorum. En az 6 saat kirece yatırılıyormuş, bir yerde taze şırada pişirildiğinden başka bir yerde de üzüm pekmezinde pişirildiğinden bahsedilmiş. Biraz meşakkatli iş.

Bunun tarifi, Karaköy poğaçası tarifine benziyor, çokça tarif var ama hiçbiri Karaköy Poğaçası gibi olmuyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025