View Single Post
Eski 09-11-2009, 21:22   #65
almira
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,522
Bizim kabak tatlımız biraz daha farklı. Şerbetli kabak tatlısı ağır gelenler bu tarifi uygulayabilir. Sarı bal kabaklarını kullanıyoruz. Yeşil bal kabağı biraz daha fazla lifli olduğu için bu tarifte pek iyi olmuyor. Balkabaklarının kabuklarını soyup kuş başı doğruyoruz. Derin bir tencereye alarak bir çay bardağı suyla kabaklar ezilip püre haline gelecek şekilde pişiriyoruz. Kabakları ezerek püre yapıyoruz. İçersine yeterince şeker ilave edip bir taşım kaynatıyoruz. derin bir kaseye süt ilave edip kaynayan kabaktan yavaş yavaş süte karıştırarak sütün kesilmeden ısınkasını sağlıyoruz. Ilıyan sütü yavaş yavaş karıştırarak kabağa ilave ediyoruz. Kaynamadan ateşten alıyoruz. Sütlü kabak tatlısının kıvamı sütlaç gibi oluyor. Daha hafif ve daha lezzetli bence. Kabağın tadını alabiliyorsunuz. Bir koca tencereyi tek başıma yiyebilirim. (Soğuk olarak yeniyor.)

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön