agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-12-2008, 23:43   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Arkadaşlar, ben öylesine yazdım. İlgisini çeken arkadaşlar olursa tarif veririm diye düşünmüştüm.
Kabak bizim bahçenin kabaklarından. Kocaman da bir kabaktı. Ben 1/4 ni kullandım.
Temizledikten sonra 2.5 kg geldi.
Kabakları soyduktan sonra güzelce yıkadım ve kâğıt peçete ile kurulayarak büyükçe bir tencereye bir sıra dizdim. Üzerine toz şeker koyup, ikinci sırayı dizdim ve tekrar toz şeker koydum. Bu 2.5 kilo kabağa koyduğum toz şeker 1kg kadardı.
Tencereyi, ocağın büyük alevli kısmına koydum ve iyice kıstım. En kısık ateşte 1saat 15 dakika pişirdim. Sonra tencerenin ağzını açarak soğumaya bıraktım.
Ben kabak tatlısı yaparken hiç su koymam.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025