![]() |
Sayın hozat
Austrocylindropuntia subulata nın bakım bilgileri: 1- Güneşi sever dik gelen gün ışığından hoşlanır. 2- Direne olan toprak sever. Toprağı : 1 ölçü bahçe toprağı, iki ölçü dişli kum, bir ölçü turba yosunu, bulamasanız bir ölçü kaliteli torf, hacim kazandırsın diye ponza taşıda kullanabilirsiniz toprağı budur. 3- Normal kaktüslerden, biraz daha fazla suya ihtiyacı vardır. 4- Dinlenme sonbaharda ve kış dönemlerinde az sulama yaparsanız, pörsüme durumuna kadar, dal ve yeni sürgünlerin kuvvetlenmesini sağlarsınız. 5- Nisan 15 - Ağustos 15 arası aylık kompoze gübre kullanımı gelişimi için son derece yararlıdır. 6- +10 derece altında yaprakları pembemsi olur ve sonradan düşer. Çiçeklenmesi sera, doğal olmayan ortamında nadirdir,10-30cm uzun sap üzerinde kırmızı gösterişli çiçekleri vardır. |
Teşekkür ederim, çiçek açıyor olmasına sevindim.
Ben onu Şile'den Bodrum'a taşıdım.Egenin ikliminden hoşlanabilir. |
Çiçekli Aloe Vera çok güzel görünüyor.
|
Austrocylindropuntia subulatanın çiçek açtığını bilmiyordum.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat Kaktüsünüz Bodrumu sevecektir, gece ani ısı düşmelerine dikkat..!
Merhaba sayın fatma sunay Paylaşım için teşekkür ederim Merhaba sayın ayse_afyonlu yeni isminize (Ayşe Yıldız) zor alışacağız..! Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Austrocylindropuntia subulata yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 189846 Austrocylindropuntia subulata |
Zor olmaz sanırım henüz değişmemekle birlikte. Bana sadece Ayşe dersiniz. :)
Şimdi geçen sorduğum soruyu sormak istiyorum; Bazı kaktüslerin, sukkulentlerin saksıda bazılarınında bunların dışında olmasının sebebini söyler misiniz? :) Benim gibi anlayamayanlar anlamış olurlar. |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Sizin merak ettiğiniz konunun cevabı : Kaktüs ve sukulent bölümü olarak ayrılmış alanlara sergilemek amaçlı dikimlerde, doğal ortamının havası yakalansın diye ekimleri saksısız yapılmıştır. Bu ekimlerin dışındaki saksıda olanlar, aynı cins ve türdendir, ekim alanında yer olmadığı içindir, türlerinin cüce olmasındandır veya üretim fazlasıdır. Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Austrocylindropuntia subulata yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 189863 Austrocylindropuntia subulata |
Geçen yıl öğrencimin saksıya dikili olarak getirdiğini yaşatamadım maalesef. Akşam güneşi alıyordu ve aklıma geldikçe suladım, az ister diye.
Sınıf ortamını mı sevmedi anlamadım. Belki de ekerken yapılan bir yanlıştan kaynaklandı. |
çok güzel bitkiler
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba
Toprak yapısından kaynaklanan sorundan kaktüsünüzü kaybettinize inanıyorum. Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Agave victoriae-reginae yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 189984 Agave victoriae-reginae |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Agave victoriae-reginae yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 190127 Agave victoriae-reginae |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın kenan210 hoş geldiniz.
İlerki konularda bu kaktüsümüzü paylaşmıştım, fotoğraf güzel tekrar paylaşmak istedim Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Gasteria verrucosa yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 190219 Gasteria verrucosa |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Hawortia reinwardii yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 190226 Hawortia reinwardii |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Hawortia reinwardii yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 190228 Hawortia reinwardii |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 190235 Hawortia reinwardii |
Nuri Bey,
Hawortia reinwadii, bu sukulent bende var fakat çok keyifli gözükmüyor, dış mekandan içeriye aldım. Galiba çiçek te açıyor. Acaba eksiğim nedir? bitki İstanbul'daki evimde. Teşekkürler |
Sayın hozat
Alıntı: (Hawortia reinwadii, bu sukulent bende var fakat çok keyifli gözükmüyor) Yer değiştirmişsiniz, sebebi bu olabilir... Sulamayı bu mevsimde tamamen kesin pörsüme noktasına kadar... Bunun haricinde, bir çok sebebide olabilir, bu cins kaktüsler hemen tepki vermez geriye dönerek bakım eksikliğini nerede yaptınız onu tespit edin..! Şimdi uyku dönemindeler fazla üzerine de gidilmez, sulamayı yapmayın bekleme sürecine girin... |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe jucundayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 190316 Aloe jucunda |
Teşekkür ederim sn. Nuri Bey, önerilerinizi dikkate alacağım.
Aloe judunca ne kadar güzel bir bitki çok beğendim. |
1 Eklenti(ler)
Sayın hozat
Evet farklı ve güzel bir tür. Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Gasteria nigricans tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 190338 Gasteria nigricans |
Bu bitkiler harika Nuri Bey. Özellikle 1308 ve 1311 no lu mesajdakiler...
Hawortia reinwardii' yi zebraya benzettim:) Bunları da listeme ekledim. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün hoş geldiniz.
Alıntı: (Bunları da listeme ekledim.) Listeler uzuyor size kötülük yapıyorum galiba..! Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia tirucalliyi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 190340 Euphorbia tirucalli |
Siz bu kötülüğe devam edin Nuri Bey. Şikayetim yok :)
Bizler iflah olmayız. Bir fazla bir eksik farketmez artık :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Çivi çiviyi söker, devam ediyoruz... Merhaba sayın ayse_afyonlu Sizin durumunuzuda kötü görüyorum, listeleri eliyelim, en aza indirelim... Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia tirucalli yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 190351 Euphorbia tirucalli |
Olur mu Sayın Mürvet, ben özellikle çoğaltıyorum. Siz devam edin lütfen.
Hımmm! Euphorbia Tirucalli, listeme eklesem mi acaba? :))) |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Hımmm! Euphorbia Tirucalli, listeme eklesem mi acaba? Bence ekleyin, üçlü koltuğun üzerinde daha yer var, hatta bu kaktüsümüzden sonra iki tür daha var ki muhakkak listende olsun harika, üçlü koltuğu biraz daha sıkıştıralım..! Masanın üzerini de aç, 3 üncü listeyi yapalım, daha devam edeceğiz..! Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia tirucalli yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 190362 Euphorbia tirucalli |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Euphorbia tirucalli yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 190721 Euphorbia tirucalli |
Nuri Bey,
Ben galiba sukulentlerin özelliklerini bilmeden bu bitkileri bahçemde konuk etmişim. Euphorbia tirucalli yi görünce bende de olduğunu farkettim. Fotoğraf arşivimi inceleyip karşılaştıracağım ama, sanıyorum bu sukuletn, ya da başka bir türü Bulurda size gösterbilirsem ,bu konuda biraz bilgilenmek isterim. Teşekkürler. |
Benim Pipo Pelikanlarım ne zaman açar,sabrım kalmadı,baharda açar mı acaba ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025