agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/)
-   -   İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi. (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/22113.htm)

Nuri Murvet 16-01-2011 21:56

Merhaba sayın aygün

Gövde ve dal yapısı oluşumu bu şekilde (rozet formlu) sürünücü özelliği var, kümeler oluşturuyor.

aygün 16-01-2011 21:58

Sempervivium gibi yani, öyle mi?

Nuri Murvet 16-01-2011 22:05

Sayın aygün

Evet sizin dediğiniz sempervivum gibi sürenerek kümeler oluşturuyorlar.

Nuri Murvet 16-01-2011 22:11

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aloe verayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189024

Aloe vera

Nuri Murvet 17-01-2011 18:28

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189177

Aloe vera

skaraca 18-01-2011 09:25

Aeonium haworthii, Aeonium arboreum var. atropurpureum, Haworthia bolusii (Blackbeardiana) olarak üçüde bende olan bitkiler.

Haworthia bolusii çiçeklendi ve kaktüs sayfamda çiçek fotoğraflarını eklemiştim.

Bu arada Aeonium arboreum var. atropurpureum un çiçek açtığını ilk kez öğrendim. Sayın hozat fotoğrafı var mıydı çiçeğin. Bende de bu bitkiden var ama çiçeklenecek gibi görünmüyor.

Nuri Murvet 18-01-2011 18:56

Merhaba sayın skaraca

Aeonium arboreum var. atropurpureum 'un kaynak fotoğraflarımdan çiçeklenmiş halini paylaşacaktım, sayın hozat sizin sayfanızda çiçeklenmesini ve tohumlanmış halinin fotoğraflarını paylaşmış çok sevindim..

Sizin için bitkinizin bir an evvel çiçeklenip size sürpriz yapmasını temenni ediyorum...

skaraca 18-01-2011 19:07

Sayın Nuri Murvet,

Siz bakmayın, sayın hozat'ın incelik yaparak benim sayfamda kendi Aeonium arboreum var. atropurpureum bitkisinin çiçeklerini benimle paylaşmasına.

Siz kendi kaynak fotoğraflarınızı sayfaya ekleyin. Biz her ikisine de sevgiyle gözümüz gibi, kendi çiçeğimizmiş gibi bakarız.

Nuri Murvet 18-01-2011 19:25

Sayın skaraca

Sayın hozat en doğrusunu yapmış, sayfanın formatı gereği çok gerekli olmadıkça kaynak fotoğraf kullanmak istemiyorum, sayfamızı izleyen dostlarımızı yanıltırım korkusundan ...!

Botanik bahçede çiçeklenirse sizlerle paylaşmak isterim...

Sizin sayfalarınızda benim için kaynaktır, izliyorum ve bilgileniyorum teşekkür ederim.

Nuri Murvet 18-01-2011 20:04

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189309

Aloe vera çiçek goncası

Perihan Bayram 19-01-2011 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 694701)
, bugün biraz yavaş ilerliyoruz.

Pachystachys lutea (Karides çiçeği)

Bilimsel sınıflandırma

Alem: Plantae (Bitkiler)

Bölüm: Magnoliophyta

Sınıf: Magnoliopsida

Alt Sınıf: Asterids

Takım: Scrophulariales

Aille: Acanthaceae

Cins : Pachystachys

Tür: P. lutea

Binomial name
Pachystachys lutea

Vatanı :Güney Amerika

Dekoratif çalı formlu bitkidir
Subtropikal bitkidir +10 derece altında zarar görür.
1-1,5 metre boy yapabilir, budamaya uygundur.
Işıklı alanları sever, direk güneş ışığında bırakılmamalıdır.
Gelişim sürecinde suyu sever, sıcak yaz günlerinde yapraklarına kireçsiz su püskürtmek yararlıdır.
Kışın, uyku döneminde aşırı sulmadan kaçınmalı.
Düzenli gübreleme ister.

Eklenti 170622

Eklenti 170623

Sayın Nuri bey,verdiğiniz bilgiler benim için çok değerllidir.KaridesNasıl yetişiyor.Tohumu var mıdır ? Varsa sizlerden istesem acaba gönderebilir misiniz ?Selam ve saygılar.

Nuri Murvet 19-01-2011 18:39

Merhaba sayın perihan bayram

Alıntı : Sayın Nuri bey,verdiğiniz bilgiler benim için çok değerllidir.KaridesNasıl yetişiyor.Tohumu var mıdır ? Varsa sizlerden istesem acaba gönderebilir misiniz ?Selam ve saygılar.

Sizlerle paylaştığım bilgiler, sizlere yardımcı oluyor ise bundan mutluluk duyarım..!

Size Pachystachys lutea (Karides çiçeği) tohumunu veya çeliğini göndermem mümkün değil..!

Bu sayfanın amacı bilgim dahilinde olan, fotoğraf ve bilgi paylaşımıdır.

Nuri Murvet 19-01-2011 18:43

1 Eklenti(ler)

Eklenti 189422

Aloe vera

aygün 19-01-2011 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 744068)

Eklenti 189309

Aloe vera çiçek goncası

Aloe vera'nın çiçek açmış resmi var mı Nuri Bey?

Çiçeği olduğunu ilk defa duydum !

Nuri Murvet 19-01-2011 20:09

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün

Eklenti 189446
Kaynak fotoğraf
Aloe vera çiçeklenmesi

aygün 19-01-2011 20:15

Teşekkür ederim. Çok güzelmiş.
Nadiren açıyor olmalı. Yaşlı bitkilerde...

Nuri Murvet 19-01-2011 20:25

1 Eklenti(ler)
Sayın aygün

Doğal ortamında her yıl çiçeklenmesini yapıyor, suni alanlarda çiçeklenme ortamını bulamayınca çiçeklenme periyodları düzensiz oluyor.

Eklenti 189451

Aloe vera

Nuri Murvet 20-01-2011 21:11

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Gasteria verrucosayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189582

Gasteria verrucosa

Nuri Murvet 20-01-2011 22:01

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Gasteria verrucosa yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189591

Gasteria verrucosa

Ayşe Yıldız 20-01-2011 22:06

Çok güzel bir çiçek olacak sanırım.

Nuri Murvet 20-01-2011 22:23

1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu

Çiçeklenme anının fotoğraflarını çekemedim, kaynak fotoğraf paylaşıyorum.

Eklenti 189593

Gasteria verrucosa çiçeği

Nuri Murvet 21-01-2011 18:16

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Cleistocactus strausii yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189670

Cleistocactus strausii

Nuri Murvet 21-01-2011 18:21

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Cleistocactus strausii yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189671

Cleistocactus strausii

Nuri Murvet 21-01-2011 20:09

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Cleistocactus strausii yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189689

Cleistocactus strausii

hozat 21-01-2011 20:51

Nuri Bey,

Sayfanızın akışını bozmamak için, skaracanın sayfasına bir fotoğraf gönderdim.
Sanıyorum bu sayfanın formatını korumak gerek, yoksa her birimiz bir fotoğraf göndersek, bizden size fırsat kalmaz.

Her şey için teşekkürler.Sizinle örtüştüğünü sandığım bir özdeyişle bitireyim.

Başarı tesadüf değildir

asumandilek 22-01-2011 01:09

Muhteşemmm... Emeğiniz, bizlerle paylaşmış olduğunuz bilgileriniz hepsi ayrı ayrı değerli. Ziyaret edebilmemiz mümkünmü acaba? Eğer mümkünse çok isterim gelip yerlerinde görmeyi. Fotoğraflamak da isterim çok.

Nuri Murvet 22-01-2011 18:19

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat

Siz arif bir insansınız, ne eylerseniz güzel eylersiniz..!

Çok teşekkür ederim...

Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Austrocylindropuntia subulata yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189740

Austrocylindropuntia subulata

Nuri Murvet 22-01-2011 18:28

Merhaba sayın asumandilek

Hafta arası pazartesi- cuma günleri mesai saatleri arasında ziyeret edebilirsiniz.

Mevsimsel olarak bahçelerin renk ve görünüm olarak en negatif halindeyiz, baharda hayal ettiğiniz renk ve güzelliklerin seyrine doyum olmaz, buyrun bekleriz efendim..!

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim...

Nuri Murvet 22-01-2011 19:59

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Austrocylindropuntia subulata yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....

Eklenti 189772

Austrocylindropuntia subulata

hozat 22-01-2011 20:10

Nuri Bey,
austrocylindopuntia subulata ilgilibiraz bilgi verebilir misiniz?

Bendeki, çok büyümüyor,ŞU anDA 30 -40 cm civarında önde iki çıkıntı kol gibi uzadı heykel görünümü aldı, saksıda duruyor. Toprağa mı geçireyim?

Su, toprak ve ışık gerksinimi nasıl olmalı ve çiçek açıyor mu?

çok direndim anlıyorum ki, latince isimleri kullanmak zorundayız.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025