![]() |
Merhaba sayın aygün
Gövde ve dal yapısı oluşumu bu şekilde (rozet formlu) sürünücü özelliği var, kümeler oluşturuyor. |
Sempervivium gibi yani, öyle mi?
|
Sayın aygün
Evet sizin dediğiniz sempervivum gibi sürenerek kümeler oluşturuyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aloe verayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189024 Aloe vera |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189177 Aloe vera |
Aeonium haworthii, Aeonium arboreum var. atropurpureum, Haworthia bolusii (Blackbeardiana) olarak üçüde bende olan bitkiler.
Haworthia bolusii çiçeklendi ve kaktüs sayfamda çiçek fotoğraflarını eklemiştim. Bu arada Aeonium arboreum var. atropurpureum un çiçek açtığını ilk kez öğrendim. Sayın hozat fotoğrafı var mıydı çiçeğin. Bende de bu bitkiden var ama çiçeklenecek gibi görünmüyor. |
Merhaba sayın skaraca
Aeonium arboreum var. atropurpureum 'un kaynak fotoğraflarımdan çiçeklenmiş halini paylaşacaktım, sayın hozat sizin sayfanızda çiçeklenmesini ve tohumlanmış halinin fotoğraflarını paylaşmış çok sevindim.. Sizin için bitkinizin bir an evvel çiçeklenip size sürpriz yapmasını temenni ediyorum... |
Sayın Nuri Murvet,
Siz bakmayın, sayın hozat'ın incelik yaparak benim sayfamda kendi Aeonium arboreum var. atropurpureum bitkisinin çiçeklerini benimle paylaşmasına. Siz kendi kaynak fotoğraflarınızı sayfaya ekleyin. Biz her ikisine de sevgiyle gözümüz gibi, kendi çiçeğimizmiş gibi bakarız. |
Sayın skaraca
Sayın hozat en doğrusunu yapmış, sayfanın formatı gereği çok gerekli olmadıkça kaynak fotoğraf kullanmak istemiyorum, sayfamızı izleyen dostlarımızı yanıltırım korkusundan ...! Botanik bahçede çiçeklenirse sizlerle paylaşmak isterim... Sizin sayfalarınızda benim için kaynaktır, izliyorum ve bilgileniyorum teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189309 Aloe vera çiçek goncası |
Alıntı:
Sayın Nuri bey,verdiğiniz bilgiler benim için çok değerllidir.KaridesNasıl yetişiyor.Tohumu var mıdır ? Varsa sizlerden istesem acaba gönderebilir misiniz ?Selam ve saygılar. |
Merhaba sayın perihan bayram
Alıntı : Sayın Nuri bey,verdiğiniz bilgiler benim için çok değerllidir.KaridesNasıl yetişiyor.Tohumu var mıdır ? Varsa sizlerden istesem acaba gönderebilir misiniz ?Selam ve saygılar. Sizlerle paylaştığım bilgiler, sizlere yardımcı oluyor ise bundan mutluluk duyarım..! Size Pachystachys lutea (Karides çiçeği) tohumunu veya çeliğini göndermem mümkün değil..! Bu sayfanın amacı bilgim dahilinde olan, fotoğraf ve bilgi paylaşımıdır. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 189422 Aloe vera |
Alıntı:
Çiçeği olduğunu ilk defa duydum ! |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 189446 Kaynak fotoğraf Aloe vera çiçeklenmesi |
Teşekkür ederim. Çok güzelmiş.
Nadiren açıyor olmalı. Yaşlı bitkilerde... |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Doğal ortamında her yıl çiçeklenmesini yapıyor, suni alanlarda çiçeklenme ortamını bulamayınca çiçeklenme periyodları düzensiz oluyor. Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Aloe vera yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 189451 Aloe vera |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Gasteria verrucosayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189582 Gasteria verrucosa |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Gasteria verrucosa yı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189591 Gasteria verrucosa |
Çok güzel bir çiçek olacak sanırım.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Çiçeklenme anının fotoğraflarını çekemedim, kaynak fotoğraf paylaşıyorum. Eklenti 189593 Gasteria verrucosa çiçeği |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Cleistocactus strausii yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189670 Cleistocactus strausii |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerinden Cleistocactus strausii yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189671 Cleistocactus strausii |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Cleistocactus strausii yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189689 Cleistocactus strausii |
Nuri Bey,
Sayfanızın akışını bozmamak için, skaracanın sayfasına bir fotoğraf gönderdim. Sanıyorum bu sayfanın formatını korumak gerek, yoksa her birimiz bir fotoğraf göndersek, bizden size fırsat kalmaz. Her şey için teşekkürler.Sizinle örtüştüğünü sandığım bir özdeyişle bitireyim. Başarı tesadüf değildir |
Muhteşemmm... Emeğiniz, bizlerle paylaşmış olduğunuz bilgileriniz hepsi ayrı ayrı değerli. Ziyaret edebilmemiz mümkünmü acaba? Eğer mümkünse çok isterim gelip yerlerinde görmeyi. Fotoğraflamak da isterim çok.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat
Siz arif bir insansınız, ne eylerseniz güzel eylersiniz..! Çok teşekkür ederim... Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Austrocylindropuntia subulata yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 189740 Austrocylindropuntia subulata |
Merhaba sayın asumandilek
Hafta arası pazartesi- cuma günleri mesai saatleri arasında ziyeret edebilirsiniz. Mevsimsel olarak bahçelerin renk ve görünüm olarak en negatif halindeyiz, baharda hayal ettiğiniz renk ve güzelliklerin seyrine doyum olmaz, buyrun bekleriz efendim..! Paylaşımınız için çok teşekkür ederim... |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, kaktüs ve sukulent bitkilerinden Austrocylindropuntia subulata yi tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189772 Austrocylindropuntia subulata |
Nuri Bey,
austrocylindopuntia subulata ilgilibiraz bilgi verebilir misiniz? Bendeki, çok büyümüyor,ŞU anDA 30 -40 cm civarında önde iki çıkıntı kol gibi uzadı heykel görünümü aldı, saksıda duruyor. Toprağa mı geçireyim? Su, toprak ve ışık gerksinimi nasıl olmalı ve çiçek açıyor mu? çok direndim anlıyorum ki, latince isimleri kullanmak zorundayız. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025