![]() |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın skaraca hoş geldiniz.
Sizin gibi dostlar tafından izlenmek gurur verici çok teşekkür ederim. Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Crassula ovatayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188394 Crassula ovata |
Ah bir de çiçekli olsalardı....
|
1 Eklenti(ler)
|
Aaa bendeki sempervivium gibi..! Teşekkürler sevgili günebakan...
|
Rica ederim ben çok bilgi sahibi değilim ama google de aratınca çiçeklenmiş halleri de çıkıyor. O zaman insan daha bir hevesleniyor:)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Merhaba sayın günebakan Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Crassula ovatayı tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188493 Crassula ovata |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium haworthii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 188608 Aeonium haworthii |
Kolay gelsin Nuri Bey. Harika görünüyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün iyi akşamlar, teşekkür ederim.
Bahçe gezimize katılan arkadaşlarla beraber...! Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium haworthii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188610 Aeonium haworthii |
Harikalar ilgi ile izliyorum .
|
Çabuk gelişiyor mu acaba? Bendeki bir tanecik dal şeklinde. İnsan böyle güzelleri görünce sabırsızlanıyor bir anda.
( Aeonium haworthii bunu kastediyorum) |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Hhatice
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium haworthii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188743 Aeonium haworthii |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Aeonium haworthii Gelişim zamanı Mayıs 15- Temmuz 15 arası iyi bir bakım biraz gübre takviyesi ile büyüme sürecini hızlandırabilirsiniz. Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium haworthii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188753 Aeonium haworthii |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium arboreum var. atropurpureum tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 188774 Aeonium arboreum var. atropurpureum |
Kavun ağacının kokusu bildiğimiz kavun gibi mi kokuyor acaba? Öyle ise çok hoş bence.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın betito
Papaya (Kavun Ağacı) nın kokusu kavun kokusuyla benzerliği yok, keşke çiçekleri dediğiniz gibi kavun koksaydı çok hoş olurdu..! Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium arboreum var. atropurpureum tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz.... Eklenti 188877 Aeonium arboreum var. atropurpureum |
Nuri Bey,
Bana tanıdık gellen bazı türler, sizin ellerinizde öz kimliğine kavuşmuş. Demek ki, ben onlara gerken özeni göstermemişim. tanıtım ve bilgiaktarımınız için teşekkürler. |
Bir benzeri var bende de. Yaprakları daha sık ve kısa. Çileğe benzer şekilde dibinden çıkan bir uzantının ucunda oluşuyor yeniden ve olduğu yerde köklenip toprağa tutunuyor.
Latince adını anımsayamadım şimdi. |
Sayın hozat merhaba
Sizin gibi değerli doğa dostlarının ayak izlerimi takip etmesi ve izlemesi konuları paylaşırken daha dikkatli, özenli olmamı sağlıyorsunuz, duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. |
Merhaba sayın aygün
Aeonium türleri fazlaca ve birbirlerine çok benziyor. Fotoğrafını paylaşırsanız tür adını söyleyebilirim. |
Alıntı:
Makinadan kaynaklı bir durummuş. Gezininkileri de zar zor oğlum yüklemişti. Sağolun. |
Forumdan buldum adını: Sempervıvıum
|
Merhaba sayın aygün
Aeonium ve Sempervivum ikiside aynı aileden (Crassulaceae ) özellikleri birbirlerine çok benziyor cins olarak birbirlerinden ayrılıyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Aeonium arboreum var. atropurpureum tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 188961 Aeonium arboreum var. atropurpureum |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 188979 Aeonium arboreum var. atropurpureum gövde yapısı ve havai kök oluşumu |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Haworthia bolusii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189004 Haworthia bolusii |
[
Eklenti 188961 Aeonium arboreum var. atropurpureum [/QUOTE] Bu sukulent, benim bahçemde sarı çiçek açtı ve tohum verdi. Botanik bahçenizde açtı mı acaba? |
Sayın hozat merhaba
Aeonium arboreum var. atropurpureum botanik bahçede çiçekleniyor, ne yazık ki fotoğraflayamadım, çiçeklendiğinde sizinle paylaşırım... |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, Sikas serasından bulunan kaktüs ve sukulent bitkilerimizden Haworthia bolusii tanıyarak bahçe gezimize devam ediyoruz....
Eklenti 189021 Haworthia bolusii |
Bu hep bu şekilde mi Nuri bey? Gövde, dal yapısı nasıl?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025