agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-01-2008, 11:20   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
Bence buradaki çiçekler eksik siz zamanı kaçırmışsınız. Ayrıca yaylalar olgunlar yolunun bbir kısmı beton yapılmış ama çoğunluk hala böbrek taşı düşürmeye yetecek durumda. Birde Barhal köyüne kadar asfalt sayılır. Zirve için Dilber düzü deniz gölü vs güzel olsada aslında kaçkarlardaki diğer gidilmeyen yerler çok daha güzel özellikle Barhalın üst tarafları amanesket olsun karagöl olsun masis tarafları cok hoş ama asıl güzelliklere ve şelaleye sahip belkide türkiyenin en yüksekteki şelalesi ise özgüven eski adı ile intkor şelalesi ama orayada her araçla ve her şoförle çıkmanızı tavsiye etmem. Bu konuyu ve yolu en iy bilenlerden birisi Vildan Sönmez hanımdır. Kendisi ile geçen yıl bir yolculuğumuz olmuştu o bölgeye . Ayrıca dönüş yolundada bir ayı bize eşlik etmişti.

Yusufelinde sadece kaçkarlar değil aslında kılıçkayaya gitmeniz lazım eski adı Ersis yeni adı kılıçkaya. Buranın yaylası yani mezrası veya yöre deyimi ile mezresi kaçkarlarda olsun karadenizde olsun göremeyeceğiniz güzellikte bir yer. Buranın üst tarafında ise Aros dağı. ve kalesi. Ayrıca yazın bir hafta süren festival yapılıyorki Artvin kafkasör festivaini gölgede bırakabilir. Krakucak güreşleri horonlar ayrı bir keyif. Bahar aylarında ise Kılıçkayanın karşısında Marant düzlüğünde 2 gün süren boğa güreşleri ise muhteşem. Bence kaçırmayın sadece onun için gidebilirsiniz. Erzuruma 3 saat. Erzuruma uçakla oradanda araç kralayabilirsiniz. Yusufelini dolaşmanıza gerek yok. Tortum gölünden sola saparak önce öşvank kilisesini gezin ardından dağ yolu ile Kılıçkayaya geçiniz. Aklına esipte gitmeye kalkan olursa beni de mutlaka arasın.Oralar benden sorulur Orada doğmuş olmam sebebine binaen.

Kaçkar yapacaksanız. Yüncülerden Olgunlara bir yatay rota. Veya tekkaleden çıkın gölleri güngörmez suyunu görerek kaçkar yapınız. Tekkale kilsesini gezin. Sarp ve vahşi coğrafyada yol alın görülmemişi görün gezilmemiş ayak basılmamış yerleri gezin. Herkesin gittiği hiçte keyifli olmayan dilberdüzü rotasından uzaklaşın . artık su yolu oldu. ama dilber düzünden yukardaki göl ise eşsiz güzelliği ile benzersiz. orayıda mutlaka görün. oraya kadar çıkıncada zirve yapmadan olmaz yani en azından deneyin

sevgiler,


Düzenleyen Fahri Yardımcı : 07-01-2008 saat 16:16
Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 13:20   #2
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
e-dergiye sıcağı sıcağına İnkor için yazdıklarım:

Sabah İntkor yaylası’na (Özgüven) yola çıkarken doğrusu yolun ne kadar zorlu olacağını düşünmemiştik.35 km.lik bazı yerlerde patlamış, en fazla küçük minibüsle gidilebilecek dar bir toprak yolda sürekli yukarı tırmandık. Virajlar U değil O şeklindeydi. Yol boyunca aşağı bakabildiğimizde küçük kanyonlarla yol içimizi ürpertti. Belki de bu yüzden İntkor Yaylası’nı tur programlarında göremiyoruz. Ama doğa bizi burada da gösterdiği güzelliklerle ödüllendirdi, karşımızda yine Kaçkarlar, çiçek tarlası gibi çayırlar, mor, sarı ve beyaz dağ gülleri, sarı gelincikler, üzerinde yürüyebileceğiniz buzullar, Ciro şelalesi ve uzantısı dereyle kendimizden geçtik adeta. Burada Dersu Uzala filmini hatırlatan bir de kulübe vardı. Eski bir döşek, tuz, çay, seker, kibrit doğaseverler tarafından zor zamanlar için kulübeye bırakılmış.
Özgüven, koruma altındaki bir çok bitki ve hayvan türünün yaşam alanı içerisindedir. Ciro çağlayanının hemen üstündeki İntkor yaylası ve Özgüven deresi görülmeye değerdir. Ayrıca İntkor yaylasında dokuz tane göl ve yürüyüş parkurlar mevcuttur. 166m.yükseklikten dökülen Ciro çağlayanının yükseklik bakımından Türkiye’de ilk sırada bulunduğu söylenmekte olup, yayla deniz seviyesinden 2348 m. yüksektedir.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025