Ümit bey merhaba
Aslında yazmayacağım ama o kadar güzel yazıyorsunuz ki şiir gibi hele resimlerle süsleyince de süper oluyor. Ben kendi forum sitem bu kadar yazamıyorum.
O sebeple fazla detaya giremiyorum ama bazı aklıma gelen detayları yazmadan da duramıyorum. Biz buradaki hafta sonu gezilerimizde de herkesin kullandığı su yolu olmuş parkurları tercih etmiyoruz. Pek çok parkur bize hastır. Bunun 2 sebebi var genelde aynı grupla gezdiğimiz için mecburen farklı rotalar bulmak bir zorunluluk 2. ciside bilinmeyen güzellikleri bulmak ve görmek adına arıyoruz. Bu konuda her fırsatta keşif gezileri yapmaktayım.
Ancak kaçkar ağrı dağı gibi olmadığı için o dağ silsilesi içerisinde sayısız güzellikle ve yaylalar barındırıyor. Bunları görmek lazım. Ama bizim insanımız alışmış bir kere illa hep duyulan yerleri görecek. Bilinmeyen yerler kelime doğru ise satmıyor. veya alan az oluyor. Amasra safranboluyu satmak kolay kaçkara her gelen dilber düzünü sorar deniz gölünü. Ama tekkalenin üzerindeki gölleri kimse bilmez. Kılıçkayada sazlıkların içerisnde kopan gövdesi ni sal gibi kullanarak gezdiğimiz gölü kimse bilmez. Gün görmez suyunu kimse bilmez gün doğunca kaybolan güneş batınca çıkan suyu. Gündüz eriyen kar gece kendini gösteriyor ama efsaneler farklı.
Rota konusunda veya yol konusunda Yusufelinin alternatifi çok bayburt ispirde olur direkt erzurumda olur Ovitten de geçilebilir artvin sahil yoluda kullanılabilinir. Ayderden trans geçişte olabilir. Kimin ne ile gittiği önemli.
Ben bu sene özellikle Vildan ablamız için kaçkar bölgesini gezeceğim. Bu tur ona özel olacak. İsteyen katılabilir Arostan hargivel dağına özgüvenden Tekkaleye gezdireceğim. Tabi bende gezecem. Hem artık tecrübeli raftingçi olduğu için beraber raftingte yapacağız.
Suya düşünce ilk o çıkıyor performans süper.
Bu arada Zenfree sen nerden biliyorsun marant festivalini. O çektiğin fotoğrafın yanındaki tarla bizimdir haberiniz ola.
Yusufelinin bir özelliği her köy kendi festivalini düzenler bu karakucak ve boğa güreşleri beraber olur. Biz ayrımı insan ve boğa güreşi diye yaparız.
Ayrıca Yusufelinde zeytin tek tek elle toplanır çok güzeldir. Pirinci az olduğu için duyulmamıştır ancak çok güzeldir. Türkiyede yiyebileceğiniz en güzel üzüm Peterekte olur.
Bir başkadır benim memleketim.
Bak kısa yazacaktım kaptırdım kendimi yine Yakında parkurlar patikalar ve ilginç yerler hakkında yazı dizisine Gezikeyfinde başlayacağım. Melih bey deniz için Marmaradan Akdenize yazıyor özellikle yatçılar için bende bir uçtan diğerine değilde daha çok lokal tarzda yazmayı planlıyorum.
Ben şunu tavsiye ederim şahsen kendi adıma telefonum 365 gün 24 saat açık 0533 398 51 77 her isteyen gittiği yerden telefon açsın belki önerimiz veya faydamız olur. Ama karadeniz veya yusufeli kaçkarlar rehbersiz gezilmez ya çok gezgin ruhlu olacaksınız veya zamanınız bol olacak. Planlamanın doğru olması için. Yoksa sizde klasik rotadan çıkamazsınız. hatta çok takılanlar israilden yardım isteyebilirler bölgeyi artık israilliler bizden daha iyi biliyorlar.
Sevgiler,
fahri yardımcı
Düzenleyen nevsune : 08-01-2008 saat 15:50
|