![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
3.Gün- 12 Haziran 2011
Bugün otobüsü, dolaysıyla turu kaçırdım. Ayrıntı sormayın. Kendime çok kızgınım... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
4.Gün- 13 Haziran 2011
Bugün, Eindhoven (Hollanda)'nın güney doğusunda bulunan Noord Brabant bölgesini dolaştık. 1-İsimsiz özel bir bahçe 2-Ulusal Çan Müzesi 3-Groote Peel Ulusalparkı 4-Peeters Özel Bahçesi Not : Hollanda kırsalının evleri de çok güzel. Hatta daha güzel... 35 tane en güzel ev seçtim... ![]() Düzenleyen drhegeli : 13-06-2011 saat 20:27 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tuin zonder naam : İsmi olmayan bahçe demekmiş Sahibi bahçesine isim koymamış ama bu haliyle de bir isim gibi olmuş... Yine ücret karşılığı gezilebilen özel bir bahçe... Buna her seferinde şaşırıyorum... Ben olsam, o kadar özen gösterdiğim mekana 30-40 kişi birden gelecek. Fil sürüsü gibi... "Ablacım koklama o gülü, koptu, elinde kaldı bak!"... "Birader basma oraya, yeni çapaladım ama oluyor mu?"... Burada ise : Bahçe sahibi, grubu etrafına topluyor. Bahçesinin tarihini ve teknik özelliklerini anlatıyor. Çay-kahve ve kek ikram ediyor. Övgülerden dolayı çok mutlu oluyor. Uğurlarken teşekkür ediyor, "Yine bekleriz." diyor. Evet, hoş bir kültür bu : emek harcayıp üretmek ve paylaşmak... İsimsiz Bahçe 10 yıllık bir bahçe. Yak. 2 dönüm ve üç kişi çalışıyor. Gezelim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Yakın çekim bitkiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2010
|
Sn. Drhegeli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Bu hafta sonu turla Belçika Hollanda gezisine gideceğiz.Benim için ön bilgi oldu.Gidene kadar takipçiniz olacağım.Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Sizinle birlikte biz de geziyoruz, ne güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Jan van Zoest Fidanlığı Yak. 80-90 dönüm bir arazide, 400 kadar çeşit clematisin üretildiği, sadece toptan satışın yapıldığı, 25-30 cıvarında kişinin çalıştığı bir fabrika... Göz alabildiğine clematis... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Çalışanlardan biri, fidanlığın üretiminden ve yeni çeşitlerin araştırılmasından sorumlu, derneğimiz üyesi, üstad Wim Snoeijer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Wim, bize fidanlığı dolaştırdı ve üretimleri hakkında bizi bilgilendirdi... Önce bir çelik alınıyor... (yak 5cm...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bu çelikler toprak dolu kasalara (bildiğimiz plastik kasalar) ekilip toprak zeminli seralara alınıyor ve üstü naylon ile örtülüyor. Bu şekilde 3 ay kadar kalıyorlar, sonra üzerleri açılıyor ve kışı serada geçiriyorlar. Baharda, saksıya alma zamanı gelinceye kadar çeliklerin kökleri, kasaların boşluğunda geçip toprağa tutunuyormuş. Öyle sıkı tutunuyormuş ki, insan gücü yetmediğindan traktör ve tel yardımıyla kökleri kesebiliyorlarmış... Kasaları bekleyen toprak zeminli sera... Üzerleri naylon ile örtülmüş, çelik dolu kasalar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Wim'in görevlerinden en önemlisi de çapraz dölleme ile yeni çeşitler bulmak... Yeni bir çeşidin ortaya çıkmasını kendi ağzından dinleyelim... "Çapraz döllemeyi yapıyoruz... 1. yıl tohum vermiyor. 2. yıl tohum veriyor; ekiyoruz; çimlenmiyor. 3. yıl çimleniyor; bir sabah gelip bakıyoruz salyangoz saldırısına uğramış. 4. yıl çiçek açmıyor. 5. yıl çiçek açıyor; ama özelliği ve piyasa değeri yok; kaldırıp atıyoruz..." İki de örnek gösterdi. Biri diversifolia grubundan, pembe çiçekleri zamanla ağardığı ve gösterişini kaybettiği için; diğeri de texensis grubundan, çok gösterişli olmasına rağmen küllenmeye karşı aşırı hassas olduğu için tanıtılmamış. Sonuçta yeni bir çeşidin ortaya çıkması için yaklaşık 5 yıl gerekiyormuş. Tanıtılıp piyasa çıkması ile beraber bu süre 7-10 yılı buluyormuş. Wim, çapraz dölleme başarı oranını %1 olarak verdi. Çapraz dölleme serasında bulunan bir pano... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Ve o odada bulunan bitkiler : (Sırasıyla) 1-C.texensis 2-C.Dancing Dorien 3-C.East River 4-C.Happy Birthday 5-C.florida |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
O odada bulunan bir başkası : C.John Howells |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Fidanlıktan son fotograflar satışa hazır bitkilerden oluşuyor. Yine etiketleri beraber çekmeye çalıştım. Etiketsizler ise... ![]() ![]() İlk fotografta Ştefan Baba da var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Diğerleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
![]() Anlatımınız ve fotoğraflar çok güzeldi,sayenizde oraları görmüş oldum.Teşekkürler.Clematis yetiştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın Drhegeli, espirili anlatımlarınız muhteşem resimleriniz çok güzeldi, oralara gitmiş gibi olduk. teşekürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2015
|
Yıllar geçmiş ama resimler çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|