![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Benim anlamadığım şey, ben fazla sulamadan kaybettim bitkimi bir kere su verdim ve bu bir kerede oldu olan. Şimdi şu resme bakıyorumda bunlara neden birşey olmuyor. Üstelik her yaprağı su dolu nerdeyse. ( Bitkim için hala üzülüyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sakınılan göze çöp batar ..! Birde yapılan yanlış bakımdan bitkileriniz çok zarar görür. Sizin dikkatinizi çeken gövde yaprakları arasındaki su sisleme esnasında havada bulununan nemin gövde üzerinde birikmesi ile oluşuyor ve bitki için hayati önem taşır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Yanlışla gönder tuşuna bastım konu ikiye bölündü.. Guzmania epifit özelliği olan bitkilerden, kök sistemleri normal bitkiler gibi değil..! Hava alabilecek gevşek toprakları sever. Yalnız torf içine dikilmiş bitkilerde ilerleyen zaman içesinde kök çürümesi ortaya çıkar ve bitkiniz ölür. Botanik bahçedeki örneğinin kökleri toprakta değildir. Kök sistemi biraz yosun, biraz torf, birazda çam kabuklarından oluşan karışım bu karışım kök sistemine triz çuval parçası ile montajı yapılmış..! Kök sistemi nemden yeterli gıdayı almayınca gövde yapısında bulunan birikmiş suyu kullanarak hayatta kalıyor, bu birikim onun için hayati önem taşıyor..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Güler Benim mantığım şöyle der..! Olmaz diye bir şey yoktur... Madem çok sevdiğiniz bitkiniz taban suyundan etkileniyor... Sizde ekim toprağını yükselterek bu bitkiyi bahçenize kazandırın... Bitkinizin yerini tespit edin iki tane daire çizin birisi 1 metre, bu daire içine 70cm bir daire daha çizin, 70 cm daire ile 1metre olan dairenizin arasını kazın ne kadar en az 60 cm kazıldımı tamam, şimdi 70 cmlik dairenizdende 30cm alın çukur olan bölüme irice çakıl veya mıcır dökün saksınızı Calicanthus Fragrans bitkinizi 70cm lik daire üzerine oturtun normal bahçe toprağına yarı yarıya sıva kumu koyun dikkat edin deniz kumu olmasın güzelce karıştırın saksınızı bu harçla kapatın birazda şişkin öbek yaparsınız, tamamdır Bahçenize bu bitkiyi kazandırdık hayırlı olsun..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Nuri bey Guzmaniayı cok seviyorum her rengini almıştım ama ne yazıkki yetiştirememiştim hepsi kuruyup öldüler. bakımı hakkında pratik bilgi verirseniz cok sevinecegim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|