Sayın Nuri Murvet, saat 13.30 da başlığınızı dolaşmaya başladım, bu saate kadar devam eden sürede harika bir görsel şölen izlemekle kalmadım çok faydalı bilgiler de edindim.
Evvelce gördüğüm ve adını bilmediğim bitkiler hakkında notlar aldım. Herşey çok güzeldi ama 1026 numaraları mesajınızdaki Calicanthus Fragrans'in fotoğrafını görünce beni can evimden vurdunuz.
Çocukluğumun, hayatımın çiçeğidir desem yanlış yapmam. Gerek Silivri'deki yazlığımızda gerekse Manyas'daki bahçemde en az 5-6 sefer dikmişimdir. İlk seneler harika oldu ama ertesi sene yaprakları kavrulup hışır hışır oldu ve bitki öldü.
Daima değişik bölgelere ektim, oysa Emirgân'da bahçenin aynı köşesinde ben kendimi bildim bileli yaşamaktaydı.
En büyük keyfim de kopardığım bir iki dalı bir vazoya yerleştirmek ve yılbaşının ertesi günü salona doldurduğu o harika kokuyu doya doya içime çekmek olmuştur hep.
Minicik bir dal, bir çay bardağına yerleştirildiğinde bile koca bir odayı harika kokuyla doldurmaya yetiyor.
Bu güzel başlıkta hepimize değerli bilgiler vermekte bizleri aydınlatmaktasınız, çok teşekkür ederim.
|