View Single Post
Eski 27-12-2010, 15:22   #1096
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Rhoeo spathacea

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
Sayın günebakan hoş geldiniz.

- Bakımı klasik tropikal salon bitkilerinin bakım şeklidir.
- Meksika kökenlidir,
- Yarı gölge ortamdan hoşlanır.
- +10 derece altında zarar görür.
- Yaprakları mumlu gibidir, yaprak temizliği önemlidir.
- Drene olan, biraz asitik, yaprak çürüğü, hindistan cevizi lifleri, hacim kazandıran ponza, perlit, ağaç kabuğu az torf ideal toprağıdır.
- Çiçeklenmesi ilk bahar ve sonbahardadır, esasında düzenli bir çiçek açma düzeni göstermez, çiçeklenmesi ilginç ve sıktır.
- Bakımı kolay bir bitkidir, fazla problem çıkarmaz, saksı tabağında sulama suyunu bırakmayalım..

Hocam bakın ben buradan da takipteyim sizi

Aslında bu bitkiyi geçen ay eşim bi arkadaşından getirmişti, bende ne olduğunu bilmediğim için önceden hazırladığım toprağa dikmiştim.Ne olacak hali derken en çok yapraklarının çift renkli olması ilgimi artırmıştı.Ne bitkisidir, ne yer, içer bilmediğimden salonumda baş köşeyi tutmuştu.Her iki tarafına kılıç çiçeklerimi koydum, korkup direlsin diye, faydası olmuş, şimdi canlı ve filizlendi.Ama bilmediğimiz bu bitki ne idi? Onun cevabınıda sayenizde öğrendim, botanik bahçesini açtığımda karşıma çıkınca "Hocama bak, yine uzaklardan anladı halimi" dedim.Nasıl beslemeliyim derken sayın günebakan'a açıklamışsınız, onuda ordan öğrendim, tamam artık bi daa işim olana kadar uğramam buralara

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön