![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Vatanı Brezilya, Uruguay ve Arjantin soğuğa en dayanıklı Billbergia nutans türüdür. Kış sıcaklığı 10 derecenin altına düşürmemeye dikkat edelim. Toprağı fazla suyu drene edebilen, ağaç kabuklu, torf, vermulit veya ponza taşı toprağın hacim genişlemesi ve kök gelişimi için mükemmeldir, bu karışım ideal toprağıdır. Direk gelen güneş ışığından olumsuz etkilenir. Epifit özellik taşıdığı için yüksek nemde topraksız yetiştirmeye uygundur. Gelişim süresi nisan ve eylül arası düzenli gübre verilmesi gelişimi açısından önemlidir. Çoğaltılması bölünme yolu ile kolaydır. Hastalıkları kuru ortamlarda, kırmızı örümcek, nemli ortamlarda unlu bit musallat olur , dikkat edilmesini öneririm..! Köklerinin aşırı suyla temasından kaçınalım, Fungus(Mantar) oluşumuna neden olur, bitki ölümleri kaçınılmazdır. Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. ![]() Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fatma sunay merhaba Sizlere İ.Ü botanik bahçesini, lâyıkı ile tanıtabiliyor ve bilgilendirebiliyorsam çok mutlu olurum. Takip edip, ilgilendiğiniz için size teşekkür ederim. Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. ![]() Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bana çok ardımcı olacak bu bilgiler. Bu orkide türü benim minik kuzum, sizinde örgülü saçlı kızınız sanıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
|
![]() Saçları çok havalı söylemeden edemeyeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Minnoşlarımdan gelen iki adet orkidem var şimdi ve bu bölümü de özellikle izliyorum. Bakımlarıyla ilgili başlıklara baktım da......Radikal kararları olan gururlu bitkiler.........! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
Kokmasada görüntüsü yeter bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Orkide çiçeklerinin popüler olmasının sebebi sıradışı çiçeklenmeleri, ince, zarif ve asil bir duruşu var. Vanilya orkidesinin, bilgi ve fotoğraflarını hazırlıyorum , birazdan paylaşacağım..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
Tropikal seradayız: Farklı bir orkide türü Vanilla pompona Schiede Vanilla pompona Schiede Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Alt Alem: Tracheobionta Üst Bölüm : Spermatophyta Bölüm: Magnoliophyta Sınıf : Liliopsida Alt Sınıf : Liliidae Takım: Orchidales Aile: Orchidaceae Cins: Vanilla Mill. Tür: V. pompona Schiede Binominal adı Vanilla pompona Schiede ![]() Vanilla pompona Schiede |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Ben bundan daha güzel bir şey görmedim hayatımda sayın Nuri bey. Cattleya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın Nuri Murvet orkideleri çok seviyorum. Benimde birtane vardı gözüm gibi bakıyordum.Memlekete gidince komşuya bırakmak zorunda kaldım.Sağolsun o da kurumasın diye bol bol su vermiş.Şimdi saksıda sadece kökü var belki bir ümit yeşerir diye atamadım.Acaba canlanırmı kökü tam kurumamış. Kokulu orkideyi ilk defa gördüm muhteşem görünüyor. Yakından görmek isterdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Sayın Nuri Murvet en son 5 aralıkta girmiş. Umarım önemli bir sorun yoktur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Kusuruma bakmayın, istemeden teknik bir arızadan dolayı 4-5 günden beri foruma giremedim, modem kendiliğinden ağaçlar nete duvar koymuş, sık kullandığım sitelerede, işlerimizin yoğunluğundan geç farkına vardım resetledik problem bitti..! Tekrar merhaba, sizlerden uzak kalmak ve paylaşımda bulunmamak ne kadar kötüymüş, iyi ki varsınız, merak eden dostlarımı hürmetle selamlıyorum, sevgilerimi gönderiyorum..! Hazırlık yapıyorum birazdan bahçe gezimize başlayacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|