![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sayın Mürvet, af buyurarak soruyorum dün akşamki bilemediğimiz gövdenin yaprakları mı bunlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba O gövde bu yapraklara ait, muhteşem bir seyir zenginliği var. Gövde çapı 10 cm kadar vardır. Yakından görseniz gövde yapısı bir o kadar daha çok ilginizi çeker. Amerika tropikal kuşağında peyzaj bitkisi olarak kullanılıyor. 4-5 metre boy yapabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice Sedef Miran merhaba Bu bitki deve tabanı değil, yaprak yapıları benzerlik gösteriyor. Sizin bahsettiğiniz bitki deve tabanı adıyla (Monstera deliciosa) dır. Aynı aileden fakat tür olarak değişik..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Cordyline...İşte bunu çok beğeniyorum. Yaprak yapısı çok güzel. İç mekan bitkisi olarak da yetiştirilebiliyor yanlış anımsamıyorsam. Görmüştüm bir yerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün merhaba Tropikal bitkidir, yarı gölge ortamları sever. Ev ortamında yetiştirmeye daha müsayittir... Dediğiniz gibi yaprak yapısı, biçimi ve renkleri Picasso tabloları gibi..! ![]() Cordyline fruticosa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşem... Bunu demeden geçemeyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Nuri bey size cok teşekür ederim . Her gördügümde hayranlıkla izledigim evde olmaz diyeyerek vaz gectigim bir güzelik yarı gölge seviyorsa kesin alıcam bundan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mürvet buda benden olsun fakat yaprak sararması normal midir? Bazıları sararıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Akşam olduğu zaman tüm yaprakları havaya doğru kalkıyor bu özelliğinide söyleyelim. Yapraklarının altındaki pembeli morlu kısımlar meydana çıkıyor çok muhteşem bir görüntü oluyor. Sabahsa tekrar açılıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Evet ben çok severim salon bitkilerini. Özelliklede bu türü ve topçu çiçeğini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın iris41 merhaba Biraz dikkatle solonunuzda, en göz dolduran bitki olacağına şüphe duyulmaz. Size ve sevenlerine yardımcı olması amacıyla bakım özelliklerini veriyorum Cordyline fruticosa 1- Kışın en düşük sıcaklık isteği 15-16 ° C altına düşmemelidir. Kışın saksı tabağında su tutmamak gerekir. 2- Direk gelen güneş ışığından zarar görür, sevdiği ışık aydınlık gün ışığıdır..Aşırı gölgede yapraklarda renk solması olur. 3- Toprak isteği, drene olan toprakları sever, kökleri nemli tutmak ve drenaj geliştirmek için kum ve rendelenmiş sphagnum, turba iyi sonuç verir.Biraz da asitik toprak sever. 4-Yazın yapraklarına sıcak günlerde, sabah kireçsiz su püskürtmek yaprak sağlığı için iyidir. 5- Hastalıkları mantar hastalıklarına karşı hassastır. Kırmızı örümceklerden de zarar görür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Bitkiniz de çok güzelmiş..! Yaprak sararması; fazla gün ışığından, aşırı gölgeden ve susuzluktan yapabilir. Havalar soğudu, bakımına biraz daha dikkat etmek lazım..! Bakım özelliklerini, evvel ki mesajda paylaştım umarım yardımcı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice Sayın aygün hoş geldiniz. Çiçeği, "bir de ben abartmayayım" demiş sanki... Yorum süper, evet tamamen dediğiniz gibi ... Aynı bitkinin değişik varyeteleride var. Onları da sizinle paylaşmak istiyorum. Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz. Cordyline fruticosa ![]() Cordyline fruticosa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2010
|
sayın nuri bey elinize sağlık çok güzel olmuş ben buraya gittiğimde foto çekemedim sizin sayenizde birdaha gördüm çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz. Farklı gövde yapısı ve rengi ile salon yapraklı bitkilerinden... Colocasia esculenta “Black Stem” Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida - Monocots (Tek çenekliler) Alt Sınıf : Arecidae Takım: Arales Aile: Araceae Cins: Colocasia Tür: C. esculenta “Black Stem” Binominal adı Colocasia esculenta “Black Stem” ![]() Colocasia esculenta “Black Stem” Gövde yapısı ve rengi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sıradışı bir rengi var. Yapısından dolayı kılıçla akraba gibi geldi bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları var kılıçların ucunda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Evet tamda bunu diyecektim kocaman yapraklarını mesajımdan önce gösteriverdiniz Sayın Mürvet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|