![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçedeyiz, devam ediyoruz. Daha evvel çiçeksiz halini paylaşmıştım. Muhteşem çiçeklenmesini yapınca dayanamadım sizlerle paylaşıyorum. Yucca filamentosa (Avize Çiçeği) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm : Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Alt bölüm: Monocots (Tek Çenekli) Sınıf: Liliopsida Alt Sınıf : Liliidae Takım :Asparagales Alt Takım: Amaryllidales Aile: Agavaceae Alt Aile : Yuccoideae Cins : Yucca Tür : Y. filamentosa Binomial adı Yucca filamentosa Vatanı : Orta Amerika ![]() Yucca filamentosa (Avize Çiçeği) ![]() Yucca filamentosa (Avize Çiçeği) Çiçeklenmesi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bugün 127 kişi bahçeyi ziyaret etmiş, kimseden çıt ses yok, demek ki bahçe de kalmaktan herkes memnun devam ediyoruz. Bahçenin bu mevsimde ki güzellerinden Solanum jasminoides ben bu bitkiyi çok severim. Solanum jasminoides Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt sınıf: Asteridae Takım: Solanales Aile: Solanaceae Cins: Solanum Tür: S. jasminoides Binominal adı Solanum jasminoides ![]() Solanum jasminoides ![]() Solanum jasminoides |
|
|
|
![]() |
|
|