![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Sayın Murvet, çok teşekkür ederim. Sınftaki 10 cm lik kaktüsü gösterip boyları sınıfın yüksekliğinden daha uzun olanların bulunduğu bir bahçenin varlığından söz ettim benim miniklere. Aaaaa.....! ooooo.........!şeklindeki tepkilerden sonra," bizi götürecek misin?" uslu ve dersi dikkatle izlerlerse düşüneceğimi fısıldadım. Söz verdiler. İki dakika sürdü................ ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Alıntı:
Bu günde veli toplantısında ben gözlerimi ayırmayacağım sizden, söz hiç ses yapmayacağım![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın aygün Merhaba sayın cenan Botanik bahçede kaktüs serasından çıktım, havada güzel biraz daha kalayım dedim.. Crocus ( Çiğdem) ler açmış çoğu daha uyanmamış ama ilk müjdecilerin fotoğraflarını paylaşıyorum..! Crocusların (Çiğdem) lerin tür isimlerini paylaşmıyorum. Hocalarım uyardı, anlattılar, inanamadım..! Botanik bahçede bulunan soğanlı (geofit) bitkilerin çoğu ülkemizde bulunan endemik türlerden oluşuyor. Botanik bahçede bulunan cinslerini yazıp türlerini numaralandırılıyor. Nedeni çalıyorlar bilinçli veya bilinçsizce çalınıyorlar, korkunç bir şey, cinslerini, türleri korumak, yaşatmak ve tanıtmak amacı ile sergilenen soğanlı bitkilerin, nasıl bir emekle, özveriyle, sevgiyle toplandığını bilseler, toplayan ve bu işe gönül vermiş insanlar için evlat gibi, bir de bakıyorsunuz yerinde yeller esiyor...! Botanik bahçeye bu gibi eylem için gelenlere çok şey söylemek istiyorum ama kısaca kınıyorum..! Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida (Bir çenekliler) Takım: Asparagales Familya: Iridaceae (Süsengiller) Alt familya: Iridoideae Oymak: Croceae Cins: Crocus ![]() Crocus ...... ![]() Crocus ...... ![]() Crocus ...... Düzenleyen Nuri Murvet : 20-10-2010 saat 21:01 Neden: bilgi ilave |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Çözümü : Soğanlılar bölümünü panel çitle çevirip, meraklılarına ve görmek isteyenlere görevli kontrolünde izin verilmesi..! Düşüncesi bile itici ve utanç verici ...! devam ediyoruz. Crocus ( Çiğdem - Safran) ![]() Crocus ...... ![]() Crocus ...... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
Sayın Muvet' in 152. mesajındaki lantana camara' nın kendisine rastladım bügün senden ayrıldıktan sonra. Minibüsün yol yapımı nedeniyle gelmeyeceğini düşünüp yürümeye başladım ki on on beş adım sonra tam karşımda bir sitenin behçesinde hem de tohuma kaçmış hali. Bizim için bir iyilik düşünsen diyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keşke gelseydim seninle o köşeye kadar![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Nuri Mürvet, şu resimleri gördükçe, Mayısa kadar zaman nasıl geçecek diyorum. Nasıl harika bir yer orası öyle... Bence yaptığımız gezide sandviçin yanında tatlılarımızıda getirelim. Ziyaretimiz kısa sürmeyecek belli ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın cenan hoş geldiniz. Çevre bilincimiz yavaşta olsa gelişiyor. Sahip çıkanlarda her geçen gün fazlalaşıyor. Düzelecektir buna inanıyorum. Botanik bahçe dediğiniz gibi, İstanbul'un tarihi dokusu içinde muhteşem bir yer, tabii ki çevre bilinci, doğa özlemi olanlar ve bakmasını bilenler için..! Sayın cenan sizlere, botanik bahçede nasip olursa, sandviçleri yerken nasıl bir manzara içersinde yenilecek diye fotoğrafladım, birazdan paylaşacağım. Sandviç yanında tatlıda kesmeyecek haberiniz olsun..! Bu güzellikleri sizler ile paylaşıyorum, can bu çeker, botanik bahçe gezisi için, tarih belli olduktan sonra, gelebilecek herkesi de davet ediyorum. Buyrun bu güzellikleri hep beraber paylaşalım..! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Resimleri sabırsızlık içinde bekliyorum. Aygün hocam da çok sevinecek eminim ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|